Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Összetörték a lányom szívét....

Összetörték a lányom szívét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy 5 esztendős csuda érzelmes kislányom.

Meglepően nagyon szerelmes egy 9 éves fiúcskába, és ma közölte vele a fiú elég csúnyán hogy idézem:" nekem ez 3ezresen kínos, és idegesítessz"

A lánykám vigasztalhatatlan, és kérdezte tőlem hogy:

"Anya mit csináljak ha mindig ő jár a fejembe? Hogy szedjen ki onnan?"

Tudom, tudom ilyen az élet, azt is tudom hogy nyilván az élet ezen része nem ennyi idősen kezdődik.

De mit mondjak ennek a drága gyermeknek? Hogy értessem meg vele hogy azért érezze hogy attól az a fiúcska még nem rossz, mert nem úgy érez?

Egyébként nem volt tapintatlan a lányom, csak annyira tipikusan hozta a "tüneteket"..Zavarba jött, nem lehetett a fiú közelében megpuszilgatni, megölelgetni..És mi felnőttek erre mindig nagyon felfigyeltünk. Szerintem ez zavarta ezt a fiúcskát..

2020. okt. 30. 23:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Most ez komoly?

5 éves. 2 nap múlva eszébe se jut majd.

Gondolom hogy beszélsz vele ha itt ennyire csöpögsz tőle/tőlük.

Ne dramatizàld túl

2020. okt. 30. 23:29
 2/15 anonim ***** válasza:
58%
Azert ennyire ne nyald a lanyodat, megmondod neki hogy 1000 fiu lesz meg az eleteben ezen kivul, es nem beszeltek tobbet rola. Majd tovabb all, 5 eves.
2020. okt. 30. 23:35
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
#1 hagyd, sima helikopter anyuka akit nem elégít ki, hogy a facebook ismerőseit fárasztja a szerinte világ legcukibb kislányának világ legcukibb megnyílvánulásaival, hanem itt is talált egy platformot az önkifejezésre.
2020. okt. 30. 23:37
 4/15 anonim ***** válasza:
17%
Nevesd ki
2020. okt. 30. 23:37
 5/15 anonim ***** válasza:
18%
Csináljatok gesztenyéből figurákat és mond neki ilyen az a hülye gyerek aki ilyet mondót neked.
2020. okt. 30. 23:38
 6/15 anonim ***** válasza:
64%
Nee mar. 5 éves, nem 15. Mitől fordult így ki ez a világ a sarkából, most komolyan? Legozzatok.
2020. okt. 30. 23:42
 7/15 anonim ***** válasza:
77%

Öt évesen én is voltam "szerelmes". Méghozzá az unokatestvérembe, mert mindig játszott velem. Aztán elmondták nekem, hogy nem lehetek szerelmes az unokatestvérembe, először dühös voltam, aztán elmúlt és "szerelmes" lettem az ovis csoporttársamba. Emlékszem, hogy felhő volt a jele és göndör volt a haja, más nem rémlik vele kapcsolatban. Pedig "halálosan szerelmes" voltam belé is.

Könyörgöm öt éves kisgyerekről van szó... Szeret vele játszani, azt hiszi szerelmes, de ez még közel se az. Egyszerűen csak jó vele játszani, beszélgetni.

2020. okt. 31. 00:12
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

Szomorú, hogy elvileg érett, felnőtt emberek ilyen szinten lenézik és megkérdőjelezik a kisgyerekek érzelemvilágát. (A válaszadókra gondolok.)

Én is voltam szerelmes óvodás koromban, és a mai napig emlékszem, mennyire rosszulesett, amikor első osztályosként nagy örömmel mentem iskolába, hogy végre újra láthatom a szerelmemet, aki akkor már másodikos volt, és aki úgy tett, mintha nem is ismerne. Szerencsére anyukám jól kezelte a helyzetet, de közel 40 év elmúltával még mindig emlékszem, hogy nagyon rosszulesett.

Attól, hogy valaki 5 vagy 6 éves, az érzelmei még ugyanúgy valid érzelmek, és nem, nem fogja 2 nap múlva elfelejteni.

2020. okt. 31. 00:48
 9/15 anonim ***** válasza:
88%

Probald megvigasztalni. Meselj arrol hogy mennyire mas a szerelem a mesekben es a valosagban es megis mi a hasonlo bennuk. Okvass olyan nepmeset amiben beteljesul a fiatalok szerelme mindenfele probak utan.

Valahigy azt magyarazd el a kislanyodnak, hogy az a fiucska tul idos hozza. Hogy mar iskolas es sajnos az iskolasok sokszor nem ertik mar meg az ovisokat es idegesitonek babasnak tartjak oket. Hogy ettol a fiu nem rossz es nem akart neki fajdalmat okozni csak kicsit kemenyszivu. Esetleg kerdezd meg tole miert ez a fiu tetszikneki annyira mit lat benne miert gondol ra sokat. Es nincs e valaki akire hasonlit az ovibol stb. Ha olyanokat mond, hogy mert kedves akkor kerdezd meg ismer e mas kedves fiukat stb.

Apukaja van a kislanyodnak? Vele jo a kapcsolata? 5 eves korban alapbop a sajat apjukbaszerelmesek még a lanyok. D3 ha apukanincs kepben vagy elvaltatok, akkor lehet az idosebb fiut "ferfi" mintanak nezte ki. Mert hozza kepest egy 9 eves az bizony "nagy ferfiu":)

Mondhatod azt is neki hogy a fiuk kedobb ernek es kesobb kezdik oket erdekelni a lanyok. Hogy ilyenkor meg csak huzzak a lanyok hajat es csufolodnak. Mire o is iskolas lesz, talan ez a fiu is megszelidul.

Persze nehogy arra biztasd turje el ha vki bantja. Errol is ejthetsz par szot, hogy az nem volt szep, ahogy beszelt vele es te megerted ez milyen rossz erzes. ...csak ne bonyolitsd tul a magyarazatokat:-)

2020. okt. 31. 01:16
 10/15 anonim ***** válasza:
80%

Az én lányom hat éves, és bele van zúgva a csoporttársába.

Folyamatosan azt hallgatom, hogy neki milyen szép a haja, a szeme, milyen menő világítós pólója van, milyen kedves.. oviból az jön, hogy folyton a párja akar lenni, a kezét fogni, melléülni, megpuszilni. Szerencsétlen srác alig kap levegőt, kezdetben tűrt, de már fél és néha kiabál a gyerekemmel, hogy menjen odébb, nem akar melléülni, a párja lenni.. hát én teljesen megértem a fiút, engem is idegesített, ha olyan volt szerelmes belém, akibe én nem, és nyomult..

Ha a te lányod nem csinált ilyeneket, akkor vállald magatokra a felelősséget, kérj bocsánatot és mondjad neki, hogy beszélsz másokkal is, szóba ne hozzák többet, majd magától kialakul a jó kapcsolat, csak idő kell hozzá.

Nem is értem, felnőttként hogy lehet kicikizni őket.. most bezzeg már megvan az empátia, már nem nevetni való, mint csináltátok, sírás lett a vége. Komolyan, mint a gyerekek..

Mondd neki, hogy idővel megoldódik, ha nem cikizitek megint jó lesz a kapcsolat és az emberek érzései gyakran változnak.

Van egy aranyos film a témában, arról szól, hogy először egy lány szerelmes a fiúba, majd telik az idő és a fiú a lányba, majd fordítva, mindig máshogy, aztán a végén egymásra találnak.

2020. okt. 31. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!