Mi az elvárt viselkedés egy anyától? Mit lehet és mit nem?
A gyerekem apjától elváltam. A gyerek péntek estétől nála van vasárnap estig. (Nem akartuk heti váltásban a felügyeletet, szerintem sok lenne neki még egy hét nélkülem.)
Amikor itthon van a gyerek, akkor úgy telnek a napjaim, mint egy átlagos anyának. De amikor elviszi az apja a gyerekeket, én nem ülök itthon. Edzésre járok, barátnőkkel találkozok, programokat csinálunk nővéremmel, stb.
A volt párom azonban megjegyzést tett a múltkor, mert amikor nála volt a gyerek, nem tudott elaludni, és én nem vettem fel a telefont. Később láttam, hogy hívott, de miután csak 1x tette, úgy gondoltam nem volt baj, ezért nem hívtam vissza. Aztán amikor visszahozta a gyereket, azt mondta nekem, hogy kisgyerekes anyák nem élnek ilyen életet. Hogy ő eddig ezt elnézte, mert bízott benne, hogy vége lesz. Tény, hogy elmentem egy hétre a barátnőmmel nyaralni, de akkor ők is nyaraltak a gyerekkel (+a gyerekkel is voltam). Mérges lettem, de nem tudom jogos-e. Barátnőm szerint csak féltékeny, mert újra ismerkedek. Mit kellene tennem? Feladni az életem, mert van egy gyerekem, aki még otthon sincs? Vagy én nem tudom... Mi az elvárás ilyenkor? Rossz vagyok ettől?
Az hogy a szabadidődben mit csinálsz az a te dolgod. Ha bulizol vagy baratnőzöl az is. A volt párod ebbe nem szólhat bele. Mi az hogy "elnézte"??? Gondolom nem őrületes partykban vagy benne. Bár ahhoz sincs senkinek semmi köze addig amig a gyermekedet megfelelően ellatod és neveled.
Viszont amikor látod hogy hivott illik visszahívni pláne úgy hogy a gyermek is ott van.
Az enyémet az apja sosem viszi el de van amikor a munkám miatt muszáj vagyok napközben a nagyszülőkre hagyni, de a telefon mimdig a közelemben van és fel is veszem vagy visszahivom.
Nem vagy rossz ember, jogod van pihenni és szórakozni.
De szerintem rossz anya vagy, ha a gyereked nincs veled, és még csak nem is érdekel, miért hívott a pasi. Egyszer hívott... Lehet, hogy akkor, amikor épp még a mentőben ültek, az intenzívről már nem tudott többször (megtörtént ismerőssel, apuka rosszul lett, előbb hívta a volt nőt, csak utána magának a mentőt, ön vitték a gyereket gyermekotthonba másnapig, amíg az apa szülei nem mentek érte. Anyu meg anyósnak sem vette fel a telefont, őt ne hívogassák...)
A volt párod egy felnőtt ember. Elég gáz, ha nem bízhatod rá úgy a gyereket, hogy akár kikapcsolt telefon mellett is nyugodt lehess.
Fordított esetben ő vajon mindig a telefont figyeli, hogy nem hívtad-e. Ő amikor elmegy a haverokkal inni akkor mindig ugrásra készen figyeli a telefonját? Esetleg nem megy el soha inni, vagy nyaralni, hogy bármikor készenlétben lehessen, ha valami baj történne a gyerekkel?
Az itt hozzászólók vajon ugyanezt válaszolták volna akkor is, ha mondjuk egy konferencián tartasz előadást és nem bulizni vagy?
A mobiltelefon előtti időkben vajon két felnőtt ember hogyan oldotta meg az ilyen helyzeteket?
(31 éves vagyok, nem érzem úgy, hogy kapuzárási pánikom kellene legyen... Ŕáadásul mióta elváltunk, azóta sokkal inkább érzem magam nőnek. Na mindegy.)
Kb fél 9kor hívott, én meg 11kor láttam. Nekem az jutott eszembe, hogy egy sms-t úgyis csak írt volna, hogy baj van, ha tényleg gond lett volna. Alapvetően még akkor is visszahivom ha nincs nála a gyerek, de aznap is összevesztünk. Értem, hogy mit írtok, de ez nem jellemző rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!