Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi az elvárt viselkedés egy...

Mi az elvárt viselkedés egy anyától? Mit lehet és mit nem?

Figyelt kérdés

A gyerekem apjától elváltam. A gyerek péntek estétől nála van vasárnap estig. (Nem akartuk heti váltásban a felügyeletet, szerintem sok lenne neki még egy hét nélkülem.)

Amikor itthon van a gyerek, akkor úgy telnek a napjaim, mint egy átlagos anyának. De amikor elviszi az apja a gyerekeket, én nem ülök itthon. Edzésre járok, barátnőkkel találkozok, programokat csinálunk nővéremmel, stb.

A volt párom azonban megjegyzést tett a múltkor, mert amikor nála volt a gyerek, nem tudott elaludni, és én nem vettem fel a telefont. Később láttam, hogy hívott, de miután csak 1x tette, úgy gondoltam nem volt baj, ezért nem hívtam vissza. Aztán amikor visszahozta a gyereket, azt mondta nekem, hogy kisgyerekes anyák nem élnek ilyen életet. Hogy ő eddig ezt elnézte, mert bízott benne, hogy vége lesz. Tény, hogy elmentem egy hétre a barátnőmmel nyaralni, de akkor ők is nyaraltak a gyerekkel (+a gyerekkel is voltam). Mérges lettem, de nem tudom jogos-e. Barátnőm szerint csak féltékeny, mert újra ismerkedek. Mit kellene tennem? Feladni az életem, mert van egy gyerekem, aki még otthon sincs? Vagy én nem tudom... Mi az elvárás ilyenkor? Rossz vagyok ettől?

2020. szept. 21. 22:42
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
63%
Mit kellene tenned? Kezdésnek hívd vissza a gyereked apját, ha keres.
2020. szept. 21. 22:44
 2/36 anonim ***** válasza:
92%
Még egy házastárstól sem szerencsés, ha meg akarja szabni a párjának, hogy mit csináljon a szabadidejében. A volt férjednek meg főleg semmi joga beleszólni, amíg az a gyerekre nincs rossz hatással, sőt, beszámolni sem vagy róla köteles.
2020. szept. 21. 22:47
 3/36 anonim ***** válasza:
87%
Azt csinálsz, amit akarsz. Független nő vagy.
2020. szept. 21. 23:02
 4/36 A kérdező kommentje:
Már nem igazán érdekel a volt férjem, de elég rossz érzés, hogy a gyerekem apja, rossz anyának tart.
2020. szept. 21. 23:18
 5/36 anonim ***** válasza:
93%
Egyéni probléma. Esetleg próbálkozzatok a messenger, viber stb alkalmazásokkal is, ilyen esetben tud neked üzenetet írni. A kommunikáció javítására törekedj, egyébként meg szard le.
2020. szept. 21. 23:24
 6/36 anonim ***** válasza:
54%

Ha amúgy eddig nem volt rendszeres, hogy felhív, ha nála vannak a gyerekek, akkor bizony illett volna visszahívnod. Nem tudhattad, hogy nem történt-e valami a gyerekkel. Én biztosan nem tudtam volna nyugodtan bulizni tovább.

Persze, független felnőtt nő vagy, de ugyanakkor anya is. Ami néha azzal jár, hogy ásra is kell figyelni. Nem tudom elhinni, hogy nem érdekelt, hogy miért hívhatott telefonon este vagy az éjszaka közepén (az időpont nem derül ki a leírásból). Akármilyen jó az a buli, én azért tudni akarnám, hogy minden rendben van. Ebben az esetben szerintem hibáztál.

2020. szept. 21. 23:29
 7/36 anonim ***** válasza:
64%

Az oké hogy éled az életed és tök jó hogy nem felejtettél el nőnek lenni mióta anya lettél, de azért egy szülőnek (mindegy hogy anya vagy apa) mindig résen kell lenni, mindig elérhetőnek, akármit csinál, nem feledkezhet meg a gyerekről, mintha nem is lézetne. Ezért mobil a mobil hogy mindig velünk legyen és ha fontos akkor akármikor elérjenek ha a gyerekről van szó. Hála az égnek nem történt semmi baj, csupán szüksége lett volna az anyjára telefonon keresztül a kis lelkének, de éppenséggel azért is hívhatott volna hogy valami baj van. Hogy leesett valahonnan vagy elütötte az autó vagy akármi. És akkor sem törvényszerű hogy az ember folyamatosan csörget. Ha valakinek beviszik a gyerekét a kórházba és ott aggódik meg intézkedik, akkor nem az lesz az elsődleges hogy folyamatosan telefonálgasson. Egyszer megpróbálja, aztán a fontosabb tennivalókra összpontosít.

Nem kell otthon ülnöd és magányosan kötögetned, de nem árt ha telefonon elérhető vagy.

2020. szept. 21. 23:36
 8/36 anonim ***** válasza:
75%

1) illett volna visszahívni, a nem 5 percenként keres

2) "Aztán amikor visszahozta a gyereket, azt mondta nekem, hogy kisgyerekes anyák nem élnek ilyen életet. Hogy ő eddig ezt elnézte, mert bízott benne, hogy vége lesz. " röhogd ki...semmi köze hozzá, mit csinálsz a szabadiődben!

2020. szept. 21. 23:49
 9/36 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk visszahívhattad volna, de egyébként csak féltékeny.
2020. szept. 21. 23:50
 10/36 anonim ***** válasza:
88%

Mi az, hogy ezt elnézte neked? Úgy konkrétan miért is kéne tudnia, hogy milyen életet élsz? Amíg a gyereket nem veszélyezteted, semmi köze hozzá.

Bár mondjuk tényleg visszahívhattad volna, de nem írtad, hogy mikor keresett, illetve mikor láttad meg, hogy keresett. (Ha mondjuk este nyolckor hívott, de te ezt csak hajnal kettőkor láttad, akkor mondjuk én a helyedben írtam volna egy sms-t, hogy minden ok-e, és hogy bocs, hogy csak most reagálsz.)

2020. szept. 22. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!