Szerintetek ez milyen viselkedés egy anyától?!
Szóval, a szüleim már rég elváltak, viszont édesanyámnak azóta lett egy élettársa, aki velünk lakik, de csak hétvégén tud itthon lenni a munkája miatt.. Nos, anyám ezalatt a 2 nap alatt teljesen normális, vidám, lehet vele beszélgetni, az ellenségességnek még csak jelét sem mutatja.. Viszont a viselkedése hétköznap gyökeresen megváltozik, mert naponta megiszik 4-5 doboz sört és neki ennyi is megárt, teljesen agresszív lesz tőle, mindenkibe beleköt valami végett. Nemrég történt, hogy vettem magamnak egy gyümölcsös sört, mert valahogy megkívántam (amúgy egyáltalán nem fogyasztok alkoholt) és ezt anyám előtt is kijelentettem, hogy legyen szíves ne igya meg, mert már így is elfogyasztott 3 rendes, alkoholos dobozos sört.. Aztán hirtelen a semmiből nekemállt, hogy igenis adjam oda neki a sört, különben megöli magát, beszedi a gyógyszereket stb. Én eldugtam és folyamatosan követelte tőlem, ezalatt végig bántó szavakkal illetett és már össze vissza vergődött, nekem is akart támadni, de elfutottam előle... Aztán látszólag lenyugodott, én elmentem fürdeni, és mire kijöttem azt tapasztaltam, hogy az elrejtett sört anyám megtalálta és megitta.. Aztán úgy tett, mintha semmi sem történt volna..
Ez már nem első eset, hihetetlen, hogy ilyet csinál.. Mit tudnék tenni a helyzet megoldása érdekében? Nagyon aggódom, mivel van egy 15 éves öcsém és nem szeretném, hogy ilyen körülmények között éljen..
18/L
Nagyszüleim sajnos anyai nagymamám kivételével mind elhunytak már :( Egyébként az említett nagymama szintén velünk él egy háztartásban, és sajnos betegsége (demencia) miatt folyamatos figyelmet és törődést igényel.. Nekem kell vele foglalkoznom, mivel édesanyám már nem akarja többé ellátni..
Szóval a nagyszülők sem tudnak sokat segíteni a helyzeten..
Nos, igazad van, nem hagyhatom, hogy az én életem is, ami szinte még el sem kezdődött, egy bajos családtag miatt ragadjon meg a mostani szinten.. Meg kell próbálnom külső segítséget kérni, hogy végső soron mindenkinek jobb legyen! Már tudom mit kell tegyek, habár korábban is sejtettem, a válaszok segítettek meghozni a döntést..
Tehát köszönöm szépen a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!