Szülők! Ez normális tini viselkedés vagy csak én vagyok így a szüleimmel, családommal?
Idegen emberekkel nagyon rendes,kedves vagyok. Bárki megkér bármire, segítek önzetlenül.
Ellenben itthon nem segítek semmit, én sem értem miért.
Lehet amiatt, hogy negatív emlékeim vannak a családomat illetően, vagy ez normális tini viselkedés? :P
Nem önzetlenség ez hanem fosás.
Nem mersz nemet mondani.
Csak otthon vagy nagylegény.
2: van ebben valami, nem tudom, miért pontoztak el
ez olyan, mint amikor a rossz gyerekek, csak otthon rosszak, máshol meg, idegenek között viselkednek
Tinikorban az ember ismerkedik a "világgal",bocs, nem tudom jobban meghatározni. Viszont elkezdi látni, érzékelni, hogy a szülei sem tökéletesek éppen. Felnagyítja a hibáikat.
A másik, hogy ilyenkor az ember keresi önmagát, ilyenkor alakítja ki a személyiségét, ami egyrészt hozott, neveltetésből fakadó dolog, másrészt a társadalom (itt iskolára, barátokra gondolok) is formálja.
Fontosnak tartod,hogy mások mit gondolnak rólad,hisz mindenki vágyik az elismerésre ezért vagy segítőkész idegen emberekkel.
Otthon a családtagjaid ismerik a jó és rossz tulajdonságaidat.Tehát otthon az vagy aki vagy és lehet,hogy inkább magaddal kapcsolatbam vannak negatív emlékeid mint sem a család tagokkal.
Ezáltal úgy érzed a szemükben úgyse lehetsz jó ezért nem teszel érte semmit.
Minden "tini" ezzel a valasszal ervel mindenre azert van mert tini vagyok. Nem,azert van mert igy csinalod.
Nagyreszt az is lehet az oka,hogy masoknak nem mersz nemet mondani es azt akarod mutatni hogy te "tokeletes" vagy...otthon meg mindegy.
De idovel majd ra dobbensz hogy ott lenne a legfontosabb segitened. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!