Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez a viselkedés anya...

Normális ez a viselkedés anya részéről?

Figyelt kérdés
Egyetemen tanulok egy elég nehéz szakon, most van az első vizsgaidőszakom. Mindig kitűnő tanuló voltam egy erős gimiben, megszokták, hogy mindig ötösöket kaptam. Ezen a szakon már annak örülniük kellett volna, hogy egyáltalán megkaptam az aláírásokat, mert kb a csoport fele a vizsgákig el sem jutott így első félévben. Eddig az összes tárgyamból átmentem a vizsgán (igaz 2-3-asokkal), egyből viszont még mennem kell, mert nem sikerült. Anya már azért is húzta a száját, mert ilyen "gyatrán" sikerültek a vizsgák, aztán az volt a baja, hogy ő megmondta, hogy ne ezt válasszam, mikor úgysem fogom bírni. Az, hogy 1 vizsga kivételével mindből elsőre átmentem, nem ezt bizonyítja. Amikor megmondtam neki, hogy nem sikerült, kiakadt, és elhordott minden hülyének.. Nővéremmel is ezt csinálta, ha bukott egy-egy vizsgán, pedig ő sem bölcsész-szakon tanul. Most komolyan négyes-ötösöket vár el, holott ez a tanáron is múlik?! Anya nem végzett egyetemet, és nem tudom, hogy gimit igen-e. Egyébként jómódban élünk, és ő nem dolgozik. 19/L
2016. jan. 23. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Szia!:) Anyukádnak szerintem meg kellene értenie téged, és azt is, hogy egyetemen az a lényeg, hogy átmenj a vizsgákon. Szokták mondani, hogy csak görbüljön a jegy. Egyébként gratulálok a sikeres vizsgáidhoz, és a hiányzóhoz sok sikert kívánok!

Megkérdezhetem milyen karon tanulsz?

2016. jan. 23. 17:12
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
Édesanyád járt valaha egyetemre? Sajnos gyakori, hogy azok a szülők, akik nem ismerik az egyetemi rendszert, nem is tudják megérteni azt. Egyébként otthon laksz? Nem biztos, hogy szükséges mindig beavatnod anyukádat abba, hogyan állsz a vizsgákkal, hiszen ahogy látod, nem értékeli azt, ami egyénként sikerélmény számodra a szakon való lehetőségekhez és a többiek teljesítményéhez képest.
2016. jan. 23. 17:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem, nem otthon lakom, hanem az egyetem városában. Igaz, hogy egyetem alatt élveztem, hogy bármit csinálhatok, amiről anya nem fog tudomást szerezni (pl van barátom), de ez nem jelenti azt, hogy hanyagoltam az egyetemet, mert a zh-k is elég jól sikerültek mindig. Egyébként a tárgyból, ami maradt, egész évben minden órára készültem (jó, utolsó 2-3-ra már nem), és a tanár javításán múlik a jegy..
2016. jan. 23. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

Nem kell magyarázkodnod, nem vagyunk anyukád :) Teljesen értjük a helyzetedet, tisztában vagyunk az egyetemi körülményekkel, főleg egy nehéz szakon, szóval nem kell felmentened magad! Teljesen jól teljesítettél, hajrá a vizsgán, remélem, most sikerülni fog!

Anyukáddal pedig sajnos nem fogsz tudni mit csinálni, ha nem érti meg, milyen a rendszer, hogy mennyire különbözik a középiskolától, akkor nem fog változni a dolog. Én a helyedben tényleg kihagynám őt ezekből a dolgokból, annyit mondanék, hogy "sikerültek", "jók lettek", amikor kérdez a vizsgákról.

2016. jan. 23. 17:38
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Ha vigasztal, nálam még azt sem fogják fel hogy nem kell osztályt ismételni :D
2016. jan. 23. 18:43
 6/10 anonim ***** válasza:
12%

Szia!

Sajnos azt kell, mondjam, Édesanyádnak van igaza.

Nem barátot kell "tartani", hanem normálisan becsületesen készülni minden alkalomra. Nézz magadba, vizsgáld meg, hogy tényleg beleadtál e mindent? A barátodat hanyagold kicsit, tanulást jobban eröltesd és meglesz az eredménye. Nem hiszem, hogy a barátod fog foglalkozik majd azzal, hogy Neked az életed, a tanulmányod megtörik, mert vele foglalkozol. Ellenben Édesanyád a javad akarja.

Tessék jobban teljesíteni. Hajrá!!

2016. jan. 23. 18:44
 7/10 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó: Te milyen tévképzetes álomvilágban élsz? Vagy tudsz egyáltalán valamit az egyetemről? Esetleg ha lenyomtál volna(mert úgy sejtem nem tetted) egy nap alatt 3-4 vizsgát muszájból, darabonként 15 nem bemagolható tétellel, akkor nem így beszélnél. Még hogy jobban teljesíteni, "háde hova, háde mibű"?

Csak mellékesen megjegyezném hogy a szociális élet hiánya ugyanúgy diszfunkcionális, használhatatlan embert eredményez mint a tanulás hiánya.

Az anyjának meg természetesen nincs igaza. Egyáltalán milyen ember az, hogy a saját lánya nem tudja hogy van-e érettségije? Persze a duma megy, meg majd a mellverés is ha meg lesz a papír.

2016. jan. 24. 00:16
 8/10 anonim ***** válasza:
24%

Utolsó!

Nem vitatkozom veled...az Édesanyának van igaza! Nem pasizni kell, hanem tanulni. Annak van itt az ideje.

Nem véletlenül rontott a kérdező, nem véletlenül hanyagolta el az utolsó órákra való készülést sem. Hát tessék, itt az eredménye- megbukott! Több és nagyobb szorglaom Kérdező!!!!

2016. jan. 25. 00:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Már akkor is volt barátom, amikor elkezdtem az egyetemet, és hibátlan zh-kat írtam! Az utolsó pár órára meg már azért NEM TUDTAM készülni, mert nem volt belőle zh, ellenben pár másik tárgyra fontosabb volt készülni, hogy aláírást kapjak. Amúgy meg az nem hiszem, hogy sokat rontana az eredményemen, ha hetente 1-2x találkozom a barátommal pár órára.. Nem bulizni, vagy inni járok, ahogy a többség, akik egyetlen vizsgán sem mennek át.
2016. jan. 25. 07:51
 10/10 anonim ***** válasza:

De miért ne lehetne az iskola mellett párkapcsolata valakinek. ELmúlt 18 is,joga van ahhoz,hogy pasizzon. Mert az is kell ahhoz,hogy valaki boldog legyen.

Nincs jobb,szebb dolog annál,ha valakinek van szerelme.

Nem azt mondom,hogy az fontosabb,mert nem. És a kérdező is tudja,mi a fontossági sorrend. Sajnos aki nem járt egyetemre, az nem tudja milyen, és fel se fogja mi,hogy működik,de azért imádnak fontoskodni. Igazából az egyetemen szerzett jegyek nem tartoznak senkire. Szerintem el se kéne mondanod anyukádnak,hogy mikor milyen jegyet kapsz. Legyen az a te magánügyed,ha annyira imád fontoskodni.

Én anyukám is ilyen, csak sajnos én még vele lakok. És már nem bírom.

Nyilván csak jót akar neked, de magyarázd el neki az álláspontodat,hogy vegyen vissza.

Nem is értem a hozzászólókat, mi az hogy egyetem mellett ne legyen kapcsolata egy 19 éves félig felnőtt embernek.

Én még dolgozni is elmegyek egyetem mellett,hiába nehéz szak. Nem kell hasra esni az egyetemtől,csak tudatosan végig csinálni.

2016. máj. 8. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!