Mit tehetnénk ilyen helyzetben?
Anyukám mostanában rendszeresen dühös lesz az kisöcsémre és rám. Legtöbbször azért ,mert "egyedül" hagyjuk a konyhában. Ez alatt azt értem ,hogy évközben/suliidőben hazamegyünk és ebéd után már is tanulunk késő estig (legalább is én) ,így többnyire öcsém segít neki takarítani.
A lényeg ,hogy mostanában ,mint mondtam , rendszeresen elkezd indokolatlanul üvöltözni ,hogy mi milyen érzéketlen gyerekek vagyunk és miattunk nem teljes a család és mi (öcsém és én) tesszük tönkre.
Persze nem azt mondom ,hogy nincs igaza ,mert tényleg segíthetnék többet csak nayon sokat kell tanulnom.
Az lenne a kérdésem ,hogy mit mondhatnék az anyukámnak ,hogy ne lássa ennyire borultnak a helyzetet és ne kibáljon ?
U.I.:
A kiabálást ugy kell érteni például ,hogy megkérdezem mi lesz vacsorára és vissza üvölti ,hogy megint mit tettem rosszul (általában semmit ,mert ugye csak annyit kérdeztem Mi lesz vacsira? )
Köszönöm a válaszokat.
Első válaszolónak :
Anyukánkat rendszeresen őlelgetjük ,mert alapból ilyen természetünk van és a mosogatást általában az öcsém végzi ebéd és vacsora után.
Mindenben segítünk mindig és szoktunk beszélgetni ,szóval még állítani se lehet ,hogy nem törődünk vele. Pont ezért kérdezem ,mert 2-3 éve olyan vidám volt meg hihetetlen boldog most meg mélylabús és mindért kiabál .... Ezzel nem tudunk mit kezdeni ,mert tényleg igyekezünk ,de már mi se tudnunk többet :(
Szia!
Nem meg lehet hogy 'kiégett'? Egy kis ötlettel, terveuéssel csak érhető el valami jó változásÁllandó
háztartás, család munka,kikészíthet. Sajnos a mérce kettős mert tanulnotok is kell.
Próbáljátok meg, hogy össze adtok pl. Elektromos porszívóra pénzt (nem olyannhatékony, de padlón a söprést helyettesítheti pl) vagy gyors recepteket keresni neten ne keljen órákig főzni, tesóddal akár titokban kis szabadnprogramot szervezni anyudnak hétvégére egy pl fagyizás, vagy csak tovább aludhat/pihenhet vagy elkirándultok valahova. Ha a keret engedi akár egy wellness hétvége? :)
Felváltva beosztva ha engedi időtök takarításban főzésben segíteni, sütivel meglepni. (tapasztalatból mondom : csodákat művel)
Meg kérdezni mi a baj, de látom ölelgetitek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!