Mi lenne a legjobb, amit ebben a helyzetben tehetnénk?
Sziasztok!
17 éves vagyok, a nagypapám a nyáron halt meg.
Papa révén jó pár dolgot örököltem (én vagyok az egyedüli unoka, apukám meghalt). De a nagymamámmal nagyon rossz a kapcsolatom. A ház kettejük nevén van (félig a papáé-félig a mamáé).
Volt már több hagyatéki tárgyalás, ahol anyukám képviselt engem. Az teljesen egyértelmű, hogy a nagymamám az ő részét nem rám akarja hagyni, hanem eltartási szerződést akar íratni.
A nagymamám nem szeretné azt, hogy enyém legyen félig a ház.
Az ő kérése: Lemondana a haszonélvezeti jogokról, cserébe megkapná a házat - ám a többi dologgal kapcsolatban való lemondása nem ér annyit összesen(készpénzben), mint a fél ház, így a közjegyző kiszámolta azt, hogy 1,5 millió Forintot kéne még fizetni és akkor a két összeg stimmelne.
Nagymamám arról hallani sem akart, hogy Ő fizet ezért, de közösködni sem akar.
Megjegyzem, sejtem, hogy kivel akarja kötni az eltartási szerződést és velük nagyon nehéz dolgom lenne. (nem igazán szívleljük egymást)
Nekem az lenne a legjobb, ha egy összegben kifizetné ezt a pénzt és akkor övé a ház, ám előállt azzal az ötlettel, hogy havi 30-40 ezer Forintot fizetne. (de mi van, ha időközben beteg lesz, nem tudja fizetni esetleg meghal?)
Menjünk bele abba, hogy havonta fizeti, hagyjuk így vagy mit tegyünk?
Előre is köszönöm a normális és segítőkész válaszokat!
Ha nem fizeti ki az egészet, akkor részarányosan kapsz a részedből.
Ezt az eltartási szerződést kötőkkel is tudatni kell.
És mindent papírozni, minden részletről és tanúkkal aláíratni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!