Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha a 9 éves...

Mit tegyek, ha a 9 éves gyerekem nem akar szépen öltözködni?

Figyelt kérdés
Kicsi kora óta ráhagytam, mert akaratos volt, hogy azt vegyen fel amit akar. Ennek eredményeképpen sose öltözött még fel szépen, eleve csak a leggingset és pólót hajlandó hordani, de azt is úgy kombinálja hogy egyáltalán nem illenek össze. Hiába vettem neki szép farmereket, tüllszoknyákat, egyberuhákat, rövidnadrágokat, blúzokat, kistáskákat, ékszereket,szandálokat szó szerint a 9 év alatt egyet sem hordott, újonnan kellett kidobni mindet, pedig tényleg nagyon szépek voltak, mind a H&M-ből. Azt mondja neki így jó, de mikor felvesz egy alamzöld felsőt egy rózsaszín leginggszel és fekete sportcipővel, tökre csalódott vagyok. Már mutogattam neki gyerekruhamagazint stb, mondtam neki, hogy nem kell túlzásba vinni a divatot, de kicsit figyeljen már magára, nem érdekli. Nagyon rossz anyának érzem magam, mert látom az anyukák milyen szép ruhákba járatják a gyerekeiket az iskolába, óvodába és tudom, hogy rólam meg azt gondolják, hogy szarok a gyerek öltözködésére.

2020. aug. 30. 13:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
83%
Vegyél fekete leggingseket, azt meg olyan felsővel kombinálhatja, amilyennel akarja... de nem értem miért fontos ez ennyire.
2020. aug. 30. 16:33
 22/32 anonim ***** válasza:
88%

Tullszoknyaban es kipatikazva eleg nehez egy 9 evesnek jol ereznie magat a jatszoteren, vagy az iskolaudvaron.

Ha szinhazba mentek, csaladi vacsorara, akkor meg fel tud venni valami csinosat is.

Hulyeseg egy 9 eves gyereket csinosban jaratni minden nap, mert egy gyerek.

Nem az a dolga, hogy flexeljen a cuccaival es vigyazzon ra, hanem hogy jatszon amig tud. Es a leggings pont kenyelmes maszokazni meg biciklizni.

2020. aug. 30. 16:40
 23/32 anonim ***** válasza:
73%
Csak egy random kérdés, mi lesz ha goth lesz, vagy rocker, vagy rap/hip hop?
2020. aug. 30. 16:48
 24/32 anonim ***** válasza:
88%
Az én lányom 11 éves. Sose hagytam rá, hogy mit vegyen fel óvodába/iskolába (itthon mindegy), mert akkor valószínűleg szakadt macinaciban és pecsétes pólóban menne. Nadrágból nem vesz fel se farmert, se gombosat, se túl szűket, se csillámosat vagy túl feltűnőt. Neki az a lényeg, hogy kényelmes legyen, és én ezt tiszteletben tartom. Most legutóbb együtt mentünk vásárolni, mutogattam neki iskolába járós nadrágokat, azokból választott, néztünk hozzá egy-két felsőt. Szerintem gyerekmagazinban szereplő képeket példaként mutatni, hogy hogy kéne kinézni, nem túl szerencsés. Ha formálni szeretnéd az öltözködését, inkább válasszatok együtt a kinézett leggingshez illő pólót.
2020. aug. 30. 17:23
 25/32 anonim ***** válasza:
90%
én inkább örülnék neki, hoyg van annyi önbizalma a lányodnak, hogy csakazértis felveszi ami tetszik neki, ahelyett hogy azon szorongana, hogy mit fog róla gondolni a világ (meg az anyja, aki ugye elvileg pont a legerősebb hátországa, aki biztosítja hogy legyen önbizalma és egyénisége)
2020. aug. 30. 18:03
 26/32 anonim ***** válasza:
17%

#25 egyáltalán nem biztos, hogy az önbizalom miatt öltözik így. Sőt, lehet pont az önbizalomhiány miatt nem mer váltani, inkább "jelentéktelen" marad.

9 évesen már a legtöbb gyerek szeret divatozni és kezdenek több stílust kipróbálni (az éppen aktuális kedvenc sztár stílusát majmolják).

2020. aug. 30. 20:33
 27/32 A kérdező kommentje:
Nincsenek otthoni játszós ruhái, ami kinyúlt, szakadt, foltos és nem jön ki vagy nem javítható úgy hogy a javítás ne látszódjon, akkor kidobom. Minden ruhája szép és van miből válogatnia, csak nem akar, mert nem érdekli. Gyerekes, talán mert van egy öccse és csak fiú unokatesói vannak, bár nem fiús természetű. Barbie korszaka is volt, de ott sem szerette azokat öltöztetni, a cselekvésre hegyezte ki a játszást. A higiéniával is lennének gondok, de ott már szigorú vagyok, szóval azt nem hagyom, de nehéz vele: Mondom neki, mosakodj már meg, fésülködj. Válasz? Minek, a bencének (osztálytárs) így is tetszem.
2020. aug. 30. 20:39
 28/32 anonim ***** válasza:
14%

"Kicsi kora óta ráhagytam, mert akaratos volt, hogy azt vegyen fel amit akar."

Ezzel rontottad el.

2020. aug. 31. 04:32
 29/32 anonim ***** válasza:
81%

Az én lányomat kb 10 éves kora óta nem lehet befolyásolni, mit vegyen fel. Az iskolai kötelező ünneplőt persze viselte, (sötét szoknya , fehér blúz), de azóta egy szempontja van: Legyen kényelmes.

Mivel én is kb. így öltözöm, megértem őt is. Már elmúlt 30, szerintem nem fog változni.

2020. aug. 31. 19:02
 30/32 anonim ***** válasza:
40%

9 évesen azért már nagy lány. El tudja dönteni, hogy mit vesz fel. Nekem kisebb tini koromban volt ki tekeredett az ízlésem, 11-12 évesen, egyenesen szörnyen öltözködtem, de akkor abban éreztem jól magam és ma már jókat nevetünk ha nézzük a képeket.

Ne aggódj senki nem fog megszólni, főleg ha leggingset meg pólót szeret hordani. Nekem ennyi idősen mesefigurás pulcsijaim voltak, nem tetszettek, dehát ezt kellett hordanom, mert ez volt otthon. Senki nem szólta meg anyámat, hogy úristen macifelső van rajtam, meg engem sem érdekelt nagyon. A suliban később azért már igen, így mondtam is anyának, hogy ha megyünk ruhát venni én akarom kiválasztani. Nem is vett soha olyat nekem, amit ő szépnek gondolt. Porfogónak lett volna jó.

Ha kiöltözős helyre mentek és ragaszkodik a leggings-hez, akkor vedd rá valahogy, hogy próbálja fel és dícsérd meg, hogy milyen csinos benne. Több emberrel is dícsértesd meg. Meg mondd neki, hogy milyen csinos lesz majd benne azon a helyen, ahova mentek.

23/L

2020. aug. 31. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!