Mit tegyek, ha a 9 éves gyerekem nem akar szépen öltözködni?
Szerintem ez egy kicsit túlzás. Sose vettem ennyi mindent a gyerekemnek, és főleg nem dobnám őket ki. Kistáska 9 évesnek, minek?
Én úgy állítottam össze a gyerekem ruhásszekrényét, hogy minden passzolt mindenhez, így könnyű volt választani.
Amúgy pedig számomra szomorú, hogy inkább határozza meg mások véleménye a lányoddal való kapcsolatod, mint hogy elfogadd azt amilyen. Főleg ma már, ahol csak a külső a lényeg. Én szeretem amikor üdítő kivételekkel találkozik az ember. Szerintem tök jó, hogy egyedi, és nem megy a többi birka után. A divat folyamatosan változik, jó hogy őt ez nem zavarja, és van egyénisége. Ne akarj belőle tucat gyereket csinálni.
"Kicsi kora óta ráhagytam, mert akaratos volt" - hát ez volt a baj.
"eddig nem csináltam központi témát belőle, mert volt elég más gondom is, kistesó, suli egyebek, de most már kezd zavarni ez az egész..." - elhanyagoltad, most már sokkal nehezebb lesz helyrehozni.
Ezentúl csak azt vedd meg neki, amit szeretnél, hogy hordjon - de ne ess át a ló túloldalára, KÉNYELMES legyen! Tüllszoknya, egyberuha, blúz, kistáskáka, ékszerek - ezeket lehet minimalizálni, főleg, ha nem szívesen hordja. De legalább a színek legyenek "normálisak".
9 év után már minek nevelnéd? Nő, mint a gaz. Jó lesz úgy is, ahogy eddig csináltad. Most visszadumál, 12 évesen meg már ott is fog hagyni. Ennek annyi.
Vaaaagy... változtatsz. A kérdés csak az, hogy van-e benned elég karizma és tenniakarás. Szerintem nincs. Eddig is a gyerek irányított téged, miért lenne ez ezentúl másképp? Szerintem minden így marad, felesleges ezzel foglalkoznod. Majd teszi, amit akar, te meg asszisztálsz hozzá, már, ha megengedi neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!