Mit tegyek, ha az anyuka kevés ételt ad a gyerekeinek?

Én egy ideje lettem szigorúbb, mert a sok étkezés miatt sosem volt igazán éhes étkezéskor, mert jól belakott almából, banánból, és ebédre alig evett, majd tízóraira benyomott két pogácsát, vacsorára meg semmi..
Szóval én is most arra játszok, hogy főétkezésre éhes legyen rendesen.
Engem is kiakasztana, ha beszólnál, ha sutyiban etetnéd el is bocsátanálak, viszont ha úgy látod, hogy nem ehetnek eleget főétkezésre, teljesen megértem, engem is frusztrálna, de akkor sem szabad beleszólni.. Azért csendben az anyukáról meg lehet a véleményed!

20-as, a tökömért kell nektek állandóan beszólogatni, zavar titeket, hogy valakinek van annyi esze meg kitartása, hogy normálisan etesse a gyerekeit?
Nehogy már azért legyen valaki "szuperanyu", mert nem eteti mindennap péksütivel meg édességgel a gyerekét. Ez a normális anyu.

Szerintem is szarul eteti őket, a gabonapehely után fél órával éhes a lányom, egy reggeli szendvics után nem, ebédre pedig főtt ételt szokás enni és nem egy szendvicset. Szóval innen nem a péksüti és,a csoki hiányzik, hanem a zöldség, gyümölcs, hüvelyesek, gabonák, hús.
Ha nem bírnám nézni, hogy az anya egészségtelenül táplálja őket és nem szeretnék benne részt venni, akkor keresnék másik munkát.
Nyers gyümölcs, zöldség adható nekik délelőtt és délután esetleg?

Szendvics és szendvics között hatalmas különbség tud lenni.
A főtt ételt meg hagyományból esszük ebédre, nem azért, mert muszáj. Ahogy mondtad, "szokás". Nálunk is gyakori, hogy este van meleg étel, mert akkor ér haza mindenki és nálunk az a főétkezés, nem az ebéd.
A csirke és rizs kombinációban sokmeg minden megvan, nyilván variálják zöldségekkel.
Szerintem ez túl van lihegve itt. Az, hogy másképp csinálják, nem jelenti, hogy rosszul is.

Magyarországon szokás ebédre főtt ételt enni. (Biztos van még más ország is).
De nyugaton bevett szokás ebédre szendvicset enni a munkahelyen és a suliban is (lunchbox). Főtt ételt vacsira szoktak együtt enni. Persze ott a vacsora nem este 8 óra után van.

#27 pedig hidd el, hogy az ebéd egy tartalmas szendvics vagy saláta. Ne magyar vaj, sajt, paprika szendvicsre gondolj. Nézd meg pl. a subway milyen szendvicseket készít, olyan szendvics után biztos nem leszel éhes vacsoráig.
A reggeli is megszokás kérdése. Nyilván a pár szem gabonapehely kevés, de gyakori reggeli egy tál gabonapehely vagy kása. Hétvégén divat a "villás" reggeli.
De amúgy a magyarok mit reggeliznek hétköznap? Péksüti, kakaó és társai, ami hihetetlenül felnyomja reggel a vércukrot. Azután ebédre bekajálnak, amitől "fáradtak" és elnyomottak lesznek.
Szóval egyáltalán nem hülyeség amit amcsiban csinálnak, de nem egyszerű átszokni, eleinte iszonyú éhesnek érzed magad és hiányzik a déli főtt kaja. Már ugye az oviba is évedre 2 fogást adnak, hogy meglegyen a csendes pihenő.

Ja, 27es, mert te jobban tudod, hogy mu szokás Angliában, mint én, aki 15 éve itt van...
Mellesleg, nem reggel 7kor van reggeli, eleve 8.30- 9 körül kezdődik a suli és sok munkahely.
Másrészt, mikor Hollandiában voltunk, ott az volt a menet, hogy reggeli 8 körül, kb 11-kor nass, egy körül szendvics ebéd (ok, bicajozás, szóval nyilván nem rendes főtt kaja), aztán este 6- kor főtt vacsora.
Ami nekem nem igazán feküdt, én eszem reggel 8 körül, 13 ora ebéd, és 5 körül vacsora.

Tök mindegy, hogy ki szerint elég, vagy ki szerint kevés ennyit enni adni a gyerekeknek, ha a szülő ezt kéri, akkor így kell csinálni. Ő így tartja helyesnek (és nyilván nem kell minden elborult baromságot vakon követni, de ez nem az, csak szimplán más, mint amit a kérdező megszokott). Kérdező, ha ennyire zavar, kérdezd meg a szülőket, hogy miért van ez így náluk, szerintem ha ráér, el fogja magyarázni szívesen, hogy miért ezt látja helyesnek. Aztán vagy egyetértesz vele, vagy nem, de mivel nem a te gyerekeid, ebben a kérdésben neked nincs döntési jogköröd.
Én nem így csinálom, én sem így eszem, de ha ők igen, és ezt szokták meg, azzal sincs semmi probléma. Egyébként hasonlóan esznek az én gyerekeim is, csak ők esznek tízórait és uzsonnát is, de nem csokit meg péksütit (nem mondom, hogy azt soha nem kapnak, de ritkán).
De tök mindegy igazából, ha anyu azt kérné, hogy minden reggelire péksütit adj nekik, és tegyél ki eléjük egy vödör gumicukrot, hogy azt egyék napközben ha kedvük van, akkor azt is úgy kéne csinálni. Vagy elmenni másik munkahelyre, ha nagyon nem értesz egyet a nevelési elveikkel. De önkényesen nem bírálhatod felül azt, amit a szülők kérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!