Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha az anyuka...

Mit tegyek, ha az anyuka kevés ételt ad a gyerekeinek?

Figyelt kérdés
Au pair vagyok Angliában (a családnál lakok, mint bébiszitter). 3 gyerekre vigyázok, mindhárom óvodáskorú és napközben én készítem nekik az ételeket és sajnos elég sok nézeteltérés van az anyuka és köztem a gyerekek étkezésével kapcsolatban. A gyerekek reggelire (7óra) csak gabonapelyhet ehetnek, éppen csak pár szemet, ami lássuk be nem valami laktató étel. Ezután 13 órakor ebédet ehetnek csak legközelebb, ami egy szendvics szokott lenni, majd 18 órakor vacsorát kapnak ami főtt étel pl. csirke és rizs stb. Ezeken kívül semmit nem ehetnek egész nap, semmi péksüti tízórainak vagy kis csoki nasinak délután. A péksütik egyenesen tiltva vannak. Sokszor vitázunk a gyerekek anyjával emiatt és én sajnálom ezeket a pici gyerekeket, mert az lenne a normális, ha napi 5x ennének, tízóraival és uzsival kiegészítve a napot. Most ott tartunk, ha nem figyel az anyuka, titokban adok nekik tízórait vagy uzsonnát, mert rossz nézni, hogy milyen éhesek napközben. Szerintetek helyes amit az anyuka csinál?

2020. aug. 30. 10:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
75%
Anyuci nem szarik bele. Ha szarna bele, akkor nem korlátozná az étkezésüket. Törődik velük, a saját elvei szerinti legjobb tudással. Az, hogy a magyar zabáló nép, egy dolog. A brit ezek szerint nem. Semmi közünk hozzá.
2020. aug. 30. 10:49
 12/30 anonim ***** válasza:
41%
Éhesek a gyerekek, ez feltünt valakinek? Ti nem adtok a sajátotoknak ha egy kiadós játék, futkosás után éhes lesz?
2020. aug. 30. 10:53
 13/30 anonim ***** válasza:
49%

Nos, egyrészt az éhség nem baj, nem egy olyan érzés, amit nem szabad átélni és azonnal tenni kell ellene. (Többek között ezért is olyan elhízott az átlag, mert a köztudatban az van benne, hogy éhesnek lenni baj.)

Másrészt én magyar vagyok, sosem éltem külföldön, de nem, nincsenek nálunk sem nevenincs étkezések, csak azért, mert megéhezett a gyerek egy nagyobb futástól. Az étkezéseknek neve és időpontja van nálunk, asztalnál eszünk és meghatározott mennyiséget és minőségben.

Ma azt látom, hogy a gyerekek fizetés nélkül eszik a kaját a boltban, a játszótéri homokozóban esznek 11:30-kor a jó ég tudja, minek, hogy éjszaka felkelnek még enni, hogy nem tudják mi az, ami egészséges és mi nem, és 20 év felett elkezdenek hízni, mert az anyagcsere változik, a szokásaik meg nem. Aztán jojóznak divatdiétákkal tudatlanul még vagy 15-20 évet, végül 40 felett feladják és alsó hangon 20 kg plusszal vágnak neki az élet második felének.

Ehhez képest a tudatos neveléssel semmi baj nincs, szerintem.

Az éhség egy természetes érzés, nem jelenti, hogy ég a ház és ki lehet várni a következő étkezés időpontját bőven. Egy gyereknek se lesz tőle baja.

Ennyit az étkezés részéről.

A kérdés azonban nem arról szól, hogy helyes-e vagy sem, ahogy a nő eteti a gyerekeit, hanem arról, hogy egy külsős vadidegen belebeszélhet-e a gyereknevelésbe, ha senki nem kérdezte meg a véleményét? A válasz pedig az, hogy nem.

2020. aug. 30. 11:00
 14/30 anonim ***** válasza:
34%
Tudjuk mi van abból, ha mindenki carik rá, kap e enni a gyerek rendesen. Itthon is volt már rá példa hogy anyu(?) tudta mi a jó a kicsinek. Azóta is ott van ahol lennie kell az egész bandának.
2020. aug. 30. 11:28
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez egy másik kategória, amit felhoztál. Ne mossuk össze az anyával egyet nem értő bébiszitter esetével, kérlek! Amit te mondasz, bűncselekmény, amit a kérdező kiírt, az szimpla véleménykülönbség.
2020. aug. 30. 11:31
 16/30 anonim ***** válasza:
39%

Én itt élek, hál Istennek Hogy nem and nekik pékárut,üres kalória,ellenben tele cukorral jól felpörgeti a gyerekeket (ezt az itteni tipikus pékárukra mondom,tudom otthon lehet kapni jobbakat is)

A nurseryben a tipikus tizorai vagy uzsi zoldseg gyumolcs max yoghurt szokott lenni, max kérdezd meg,Hogy ugy latod snackelnének a gyerekek,vághatsz fel egy kis repát vagy almát vagy Amit tudod Hogy van otthon,esetleg mártogatóssal,humusszal ha van otthon,ezek eleg népszerüek.

Mint anya,nem sok jót kapnál tölem se,ha megtudnám,Hogy sutyiba eteted a gyerekeket.

2020. aug. 30. 11:55
 17/30 anonim ***** válasza:
55%

"semmi péksüti tízórainak vagy kis csoki nasinak délután. A péksütik egyenesen tiltva vannak."

Erre nem lehet mit mondani, mint hogy nagyon helyes.

Ezek egészségtelenek és egy fejlődő szervezetnek semmi szüksége nincs rájuk.

2020. aug. 30. 12:02
 18/30 anonim ***** válasza:
29%

13-assal ertek egyet. Kerdezo, megertelek annyiban, hogy van, akit ugy nevelnek, hogy csak nehogy ehes legyen. En ilyen kornyezetbol jovok, es sokat kuzdottem az ebbol adodo kovetkezmenyekkel, mint pl. a nassolas. Sem a peksutemeny, sem a csoki nem egeszseges, es nem alapveto. A napi 3x-i etkezes tudja biztositani jobban azt is, hogy a gyerek tenyleg megegye a minosegi alapanyagokbol keszult etelt, es ne liftezzen egesz nap a vercukorszintje a magas glikemias indexu etelektol. Inzulinrezisztenciaval es cisztas petefeszekkel kuzdottem, leadtam 8 kilot, es tunetmentes vagyok, ket gyerekem is van. Ajanlom a What I learned youtubecsatornat, ha az egeszseges etkezesrol szeretnel tobbet megtudni.

Szerintem tok jo az, hogy kerdeztel, es hogy nem folytatod tovabb az anyuka hata mogott a gyerekek eteteset cukorral. En ilyenert megmondom oszinten, kirugnalak, hiszen ha ebben nem csinalod, amit kerek, akkor hogyan tudnek benned megbizni?

Te jelezted az anyanak, hogy a gyerekek ehesek. Amiben tudsz nekik esetleg segiteni, ha az anyuka sem banja, az ha adsz nekik a reggeli melle jo minosegu zsirokat tartalmazo etelt, mert azok segitenek abban, hogy ne ehezzenek meg a gyerekek hirtelen. Pl. a reggeli muzlibe lehetne tenni olajos magvakat, vagy kaphatnanak melle egy szelet sajtot, ha ezeket ehetik.

2020. aug. 30. 12:06
 19/30 anonim ***** válasza:
40%

"Ezeken kívül semmit nem ehetnek egész nap, semmi péksüti tízórainak vagy kis csoki nasinak délután."

Én sem engedem ezeket, nagyon ritka, amikor nasit kapnak. Gyümölcsöt ehetnek tízóraira és uzsira.

2020. aug. 30. 12:07
 20/30 anonim ***** válasza:
94%
De jó hogy Magyarország összes szuper anyuja itt gyűlt össze.
2020. aug. 30. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!