Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet gyerek mellett...

Hogyan lehet gyerek mellett nemcsak létezni, hanem élni?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet úgy gyereket nevelni, hogy ne csak úgy elmenjenek a napok? Hogyan lehet megélni a pillanatokat? Hogyan lehet nem rohanni, nem a napi rutinra figyelni, hanem a lényegre: a gyerekekre és a fiatalságunkra figyelni?

Nektek sikerül? Van valami, amit szerintetek jól csináltok ennek érdekében?

2020. aug. 17. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Úgy, hogy eldöntöd magadban, te is számítasz, a párod és a kapcsolatod is. Sőt, magadat helyezed az első helyre - nyilvánvalóan a gyerek szükségletei utan
2020. aug. 17. 16:08
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Internet mellőzése pl nagyon segít.
2020. aug. 17. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

A mi életünkben szintén az internet és a tv vitte el a legtöbb időt. Ha tudatosan lecsökkented ezeknek a mennyiségét sok idő visszajön. Na meg ez ember függő is. Mi pl felismerjük azt, ha nagyon le vagyunk ülve, akkor elmegyünk valahova a városba - fagyizni, kutyát sétáltatni, biciklizni stb. Hogy ne csak üljünk. Ez is sokat számít.

Én amúgy elég pedáns vagyok, nem bírom ha gyűlik a koszos ruha meg ilyenek, de pl a mosást is inkább beütemezem olyan időre (heti 1-2 alkalom), amikor nem vesz el másból időt és akkor csinálom ezeket. Régebben simán mostam fél adagokat naponta...

2020. aug. 17. 16:29
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
Ha van elérhető nagyszülő vagy egy-két segítőkész barát, akire néha rá lehet bízni a gyereket, az segít felszabadítani időt. Máskülönben a gyerekvállalás bizony elég súlyos lemondásokkal jár. De ha a házastársadat teszed első helyre és magadat, odafigyeltek egymásra is, akkor a gyereknevelés egy közös céllá válik, amit mindketten élvezhettek is.
2020. aug. 17. 16:38
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Ha úgy akarsz élni, mint egy tini, akkor határozottan nem a válasz.

A legtöbb felnőtt (gyerektől függetlenül) heti 5 nap 8-17ig dolgozik. Utána általában a napi rutin következik. Tehát marad a hétvége, amikor igazán élhet.

Gyerek mellett ugyanez a felállás. Mi gyerek már előtt is kirándultunk, minket az töltött fel és kapcsolt ki. Ez gyerek mellett sem változott. Max. annyit, hogy felkerültek a listára a gyerekprogramok is.

2020. aug. 17. 19:22
 6/6 Derjaderja ***** válasza:
78%

Én amióta nagyobb a gyerek (most 19 hónapos), és nyitott, érdeklődő, azóta en nagyon èlvezem és megélem a napokat.

Az is segít, hogy már csak 1x alszik nappal, 2 órát, és így sokkal könnyebb programokat csinálni vele.

Én pl kesőn fektetek így nyáron, gyakran csak 8 után indulunk haza, így a nap legszebb részét tudjuk élvezni.

Minden délutàn szinte megyünk vhová, apróságokra gondolok, pl ma a közeli parkerdőbe vittem a gyereket és a kutyát.

Most ugye ilyen tipegő, csak lassan lehet haladni, néha lecsücsül az ösvényre, akkor melléülük, rágcsálunk kölesgolyót, bámészkodunk, aztán kukucsolunk a bokrok közt ilyesmi.

Csomót néztük most a vihart és az esőt a teraszról.

Játszóterezni is nagyon szeretünk meg kutyás barátokkal találkozni.

Délelőtt szoktam házimunkát végezni, de abban is csinàlok szünetet pl kimegyünk a kertbe pancsizni (ilyen homokozótető a pancsija, semmi extra). Fújok buborékot.

Délutáni alvas alatt es éjjelre sajnos munkahelyre való munkám van, ez sokat ront a helyzeten.

A párommal nehezebb a helyzet, néha egy kis filmnézés tud becsúszni este.

De mi idősebbek vagyunk és ezeken a gyerekprogramokon nagyon jól szoktuk érezni magunkat, élvezzük a gyereket.

Párom néha eljár sörözni meg koncertre, az én hobbym a kutya, de csak havi 1-2x jutok el vele sportolni sajnos.

Szóval azért nehéz. Kár hogy nincs segítségünk, tényleg az akkora nagy dolog lenne ha csak havi 1 estét ketten tölthetnénk.

Azzal poénkodunk, hogy majd ha mind2 ottalvós táborba megy (most várjuk a picit).

2020. aug. 17. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!