Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sikerülni fog neki megtanulni...

Sikerülni fog neki megtanulni biciklizni?

Figyelt kérdés

Kisfiam 8 éves,és a szomszéd neki adta az ő fia kinőtt biciklijét. Ma megpróbált vele menni,de nem ér le a bicikliről a fiam lába.

Eddig nem érdekelte a bicikli,kisebb korában vettünk neki mi a korának megfelelőt,de annyira félénk volt hogy nem mert két keréken menni. Most ez a bicikli annyira tetszik neki hogy elhatározta megtanul két keréken menni. Szerintetek így hogy nem ér le a fiam lába,így is menni fog neki? Nagyon pici hiányozna hogy le tudja tenni a lábát mikor felül az ülésre.

2020. júl. 27. 15:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem szerettem volna vitát gerjeszteni ezzel a témával.

A fiam lábam ahogy ül az ülésen kb 6-7 cm-re van a földtől. Egyáltalán nem ér le neki. De veszünk neki egy egyel kisebbet,ami jó lesz,és biztonságos is. Köszönöm a válaszokat!

2020. júl. 27. 19:21
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Felnőtt biciklit valóban így kell beállítani, de a kezdő és a gyerek az más. A 6-7 centi meg egy gyereknél sok.
2020. júl. 27. 19:24
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

Ú, a kérdés kapcsán felrémlett a kép, amikor a fiúk a férfikerékpár váza alatt átbújva bicikliztek, mert nemhogy az ülésről nem ért le a lábuk a földre, de még az ülésre se tudtak felülni, mert nem ért volna le onnan a pedálig 😂

Na az volt a veszélyes, nem ez.

De könnyebb lesz neki egy alacsonyabb bringával, feltéve, hogy az is érdekelni fogja, nemcsak ez a "nagyfiús".

2020. júl. 27. 19:29
 14/20 anonim ***** válasza:
80%
2020. júl. 27. 19:43
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Ha megtanul biztonságosan egy kölcsön kisebb bringával kétkerekűzni, utána fog tudni azzal menni, amiről nem ér le a lába, de a nagy bicikli a tanulásra nem alkalmas. Én pl. kisbiciklin tanultam, utcabeli gyerekek kölcsönadták, aztán már tudtam használni kb. 10-11 évesen a nagyapám férfi biciklijét, pedig egyáltalán nem ért le a lábam. Kölcsön nem tud kapni egy kisebbet vagy esetleg nyár végéig? Hogy a tanulás idejére ne kelljen beruházni egy újba.
2020. júl. 27. 20:06
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

Szereljetek a vázra egy seprűnyelet, amit a kerékpár mellett álló felnőtt kényelmesen meg tud fogni. Menjetek ki egy néptelen parkolóba, vagy egy jó széles, forgalommentes útra.

Mondd meg a gyereknek, hogy a biciklit akkor könnyű egyensúlyozni, ha gyorsan megy, ezért tekerjen vele, és ha balra dőlne, fordítsa a kormányt picit balra, ha jobbra, akkor meg ebbe az irányba. Egy felnőttnek eleinte segíteni kell az elindulásnál és a megállásnál, mert amikor nincs sebessége nem fog tudni egyensúlyozni se. Érdemes mellette szaladni, hogy szükség esetén segíteni lehessen egyenesbe hozni a járgányt.

Kezdetben össze-vissza fog csalinkázni, de ha ráérez az egyensúlyozásra, a kormányzás is egyre jobban megy majd.

A fékezést is feltétlen gyakoroltasd vele külön, és azt is, hogy ha kellően lelassult a bicikli, hogyan tud lelépni róla.

A fékezést vedd nagyon komolyan. Az én gyerekem sok évvel ezelőtt egy lejtős mellékútról keresztben kigurult egy főútvonalra, hiába kiabáltam utána, hogy álljon meg. Elmondása szerint "elfelejtette, hogyan kell fékezni". Nem lett baja, de nem rajtam múlt, és nem is őrajta. Még mindig libabőrös leszek, ha eszembe jut...

2020. júl. 27. 20:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokan megtanultunk így (nagyobb gépen) biciklizni. Ne a földön húzott talpával akarjon lassítani, haszálja a féket. Az viszont jó lenne, ha kontrafék lenne, mert a keze nem biztos, hogy elég erős.

Ha a bicikli lelassult, kinyújtja oldalra a lábát, és ha dől a bicikli, lelép a földre. Később meg úgyis megtanulja fiú módra átemelni a hátsó keréken.

Adj rá kerékpáros sisakot! Akkor is, ha kap egy kisebb biciklit.

2020. júl. 27. 20:13
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet így tanulni biciklizni, de nyilván nehezebb. Az én keresztanyám annak idején a _váz alatt_ átbújva tanult meg, felnőtt biciklin, mert a pedálig se ért le a lába különben! De senkinek sem javaslom ezt a módszert.

A leghatékonyabb tanulási módszerhez is le kell érjen a lába. Úgy kell, hogy először leszerelik a pedálokat, és csak az egyensúlyozást, gurulást tanulja, futóbicikliként hajtva. Vigyázat, fékezni nem nagyon fog tudni, csak biztonságos helyen szabad gyakorolni.

Utána a pedálokat visszaszerelve már könnyen elsajátítják a tekerést. Könnyebb így, hogy egyszerre egy dolog.

2020. júl. 27. 20:50
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp veszünk neki egy kisebbet amin gond nélkül megtanul biciklizni. Utána jöhet a nagyfiús bicikli 🙂
2020. júl. 27. 21:56
 20/20 anonim ***** válasza:
71%
Eszembe jutott erről a kérdésről, hogy mekkorát taknyoltam kisgyerekként egy kölcsön bringával. Tudtam biciklizni a sajátomon, de arról nem ért le a lábam a kanyarban. Elég veszélyes szituáció lehet belőle.
2020. júl. 28. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!