Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem fog megtanulni biciklizni?

Nem fog megtanulni biciklizni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 éves, egészséges, de a mozgásfejlődésben elmaradt. 1,5 éve hordom Dévény és TSMT (vizi) tornára. Picit javult, de nagyon bátortalan és félős. Biciklije már 2 éve van, nagy nehezen a pedálozást megtanulta, de még most is rettenetesen fél és kisérni kell, pótkerekes a biciklije. A férjem már azt mondogatja szerinte nem fog megtanulni biciklizni. Nagyon féltem őt, hogy kiközösítik és csúfolják majd ha ez valóban így lesz a későbbiekben .

2012. ápr. 10. 21:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Férjem kamasz korában tanult meg biciklizni, nem is tudom, hogy miért nem tanították meg apósomék még időben.

Valószínű, nem kérte a párom, a szülei pedig nem erőltették.

Amikor először elmentünk közösen biciklizni olyan oltári nagy baromságokat csinált, hogy én szabályosan megijedtem. Utólag bevallotta, hogy nem túl jó az egyensúlyérzéke, ezért billeg kissé a biciklivel.:)

Na, mikor ezt meghallottam, kijelentettem, hogy a gyereket csak én vihetem a biciklivel, ő soha, mert el fognak esni.

Azt mondja a férjem, hogy soha nem csúfolták azért, mert nem tud biciklizni, senki nem is foglakozott vele. Igaz, belvárosi gyerek volt, nem grundozott mint én a lakótelepen a többiekkel. Mi nagy bringások voltunk annak idején.

Nálatok attól is függ, hogy merre laktok, kimarad e emiatt a fiad a közös játékból a téren, vagy utcában. Na meg, hogy a mozgása nem szembetűnően más e mint a többieké, mert akkor sajnos így is úgy is hátrányban lesz a többiekkel szemben.

Szerintem ezen most ne aggódj, és ne is erőltessétek nagyon ezt a biciklizés dolgot, ne legyen a kisfiadban folyamatosan kudarc élmény. Keressetek valami mást, pl. görkori, roller. Azok talán mennének.

2012. ápr. 10. 22:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Vidéken élünk, itt a legtöbb gyermek szabadidejében bicajozik. Igen féltem a mozgása miatt, neki nem olyan természetes pl. felmászni egy mászókára vagy lecsúszni a csúszdán (azon is csak úgy mer ha fogja valaki a kezét). Egyébként a gyógytornászunk azt mondja jó a testfelépítése, csak erősíteni kellene az izomzatot és több önbizalom kéne, mert az nagyon nincs. Már most féltem az iskolától, a testnevelés óráktól, a kudarcélményektől......tehetetlennek érzem magam! :((((
2012. ápr. 10. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!