Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Képes vagyok megtanulni...

Képes vagyok megtanulni biciklizni?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, kiskoromban makacsul az első pár hiba után úgy döntöttem, h nekem elég volt és nem tanulok meg biciklizni, mert úgy sem sikerül. Azóta jó messziről elkerültem a bicajokat, most viszont (új lakóhelyem miatt, autó híján) nagyon jó lenne, ha tudnék kerékpározni, de nem tudom, h meg tudom-e még tanulni, ill. kb. mennyi idő szükséges hozzá?!
2011. febr. 16. 09:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Persze hogy képes vagy!

Érjen le a lábad, és úgy gurulj, lökd magad! Aztán egyre többet, míg nem kell a lábaddal megtámasztanod magad.

A nagy forgalomban bicajozni nehéz. Balra kanyarnál én általában leszállok, és áttolom, mert sok gépkocsis türelmetlen, és kihajtana téged a forgalomba.

Bicajozni nagyon jó kül. Visszafogott tempóban zsírt is égethetsz, erőltetettben meg kardio edzésnek is jó.

Meg olcsó, és panorámakilátás van nem úgy, mint a kocsiból! :D

2011. febr. 16. 11:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kifelejtettem:

Egy délután alatt meg tudod tanulni. Szerintem 2-3 óra alatt menni fog, és ráérzel. Csak ne forgalmas helyen akard! :D

2011. febr. 16. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:

OFF

11:07

Edzéselméletbe nem menjünk bele, mert pont úgy nem igaz, ahogy írtad...

ON

Meg lehet tanulni. Nekem úgy 13 éves koromtól nem volt bringám, tehát 20 évesen szinte újra tanultam... Azóta álltam már párszor dobogón is.

2011. febr. 16. 14:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy képes vagy, de nem leszel annyira fogékony, mint gyerekként. először alacsony nyeregmagassággal gurulgass, próbálj ráérezni az egyensúlyra. Hogy mennyi idő szükséges hozzá, az edzettségtől is függ, de ha sokat gyakorolsz kb. 2 hét.
2011. febr. 16. 16:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Dehogy két hét. 1, max. 2 nap. Ereszd le először a nyerget annyira, hogy leérjen a lábad. Ülj fel, két lábbad löködd magad addig, amíg picit begyorsulsz, aztán próbálj tekerni. Ne próbálj hirtelen kanyarodni és nem lesz baj, ha érzed hogy eldőlsz, csak leteszed a lábad. Egyedül akkor eshetsz nagyot, ha pánikolsz. Ha abszolút nincs érzéked hozzá, akkor először lábbal hajtsd magad és úgy gurulj és gyakorolj kanyarodni. Minél gyorsabban mész, annál könnyebb egyensúlyozni, szóval az ne vegye el a kedved, ha lassú tempónál eldőlsz. Mindenki eldől.
2011. febr. 17. 14:47
 6/7 anonim válasza:
0%

Szívesen megtanítanálak élőben, minszoknyában természetesen...

Az előttem szólókat kiegészítve: amikor gurulsz a bringával és kezdenél valamerre dőlni akkor abba az irányba fordítsd a kormányt, ennyi mindössze a titka a többire már ráérzel... Sok sikert!

2011. febr. 26. 23:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Nézd?! Itt is érdemes még mazsolázni a válaszokat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__kerekparozas__25..

Na nem az én, hanem inkább "ZOLI" válasza miatt! :)

A camping bringa jó ötlet!!! :)

2012. jan. 2. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!