Hány évesen "ideje már" megtanulni biciklizni?
Gyerekem a héten megtanult pótkerék nélkül biciklizni, eldicsekedtem a nagyszülőknek és az volt a reakció, hogy ideje volt már...
kíváncsi lennék mások mit gondolnak, mi az a kor amikor már tudnia illik egy gyereknek biciklizni :)
Szerintem nincsen ilyen, mert vannak emberek akiknek nem rendesen müködik az egyensúly érzékük és soha nem tudnak igazán bicajozni.
De 9 éves kor elött mindenképpen. Kb 9 évesen jön egy nagy változás az agyban amikor a gyerekben nagyobb félelem alakul ki, amikor a hormonok mindent megváltoztatnak, elindul a korapubertás kor. Ezek után mindenképpen nehezebb, de nem lehetetlen.
Nekem sógornöm az akit 12 évesen kezdtek el rá tanítani (városi gyerek) és igazán mai napig utál bicajozni, nehezn tartja az egyensúlyát. Ami érdekes, hogy többen vannak családjában akik nem tudnak bicajozni.
Ha a gyerek külön nem kéri akkor kb 6 éves kor körül ellehet kezdeni kicsit eröltetni. eötte csak akkor ha a gyerek is nagyon akarja.
Engem nem igazán izgat, hogy mikor "van ideje".
6 lesz a lányom ősszel, és még nem tud. De nem is biciklizik túl sokat (pótkerékkel), mert most épp új kerék kéne, meg annyira nincs rákattanva.
Mi meg picit el vagyunk havazva, hogy "megtanítsuk neki", szóval jövő nyáron lesz valószínűleg erre alkalom, de lehet hogy még ősszel nekifogunk, csak hát az a jó, ha utána jó darabig tudja gyakorolni, hogy be is rögzüljön.
Szerintem mindegy hány éves a fiad, örülj hogy ilyen ügyes volt!
Az én lányomat nem érdekli,van biciklije,de már amikor kapta,akkor sem örült neki.
Görkorizik,gördeszkázik,de biciklizni nem akar megtanulni se.
11 éves,lassan már ki is növi a bicajt,újszerűként fogjuk eladni.Aztán ha kéri,veszünk nagyobbat,ha nem,akkor nem biciklizik,nem különösebben baj,mi sem biciklizünk.
Szia!
én magamtól megtanultam biciklizni 6 évesen.
A fiam idén lesz 8 éves. Tavaly nyáron volt a legtöbb próbálkozás ezirányba pótkerekes biciklivel, de idén meg sem volt hajlandó próbálni, mert közölte, hogy vegyem tudomásul, őt nem érdekli az egész és ne mondogassam neki, mert csak rossz neki. Különben nem debil, ha amiatt aggódtok...egyszerűen nem érdekli és kész.
Engem jobban zavar, mert tök jó lenne elmenni együtt biciklizni. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!