Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy tudnék megtanulni bicikli...

Hogy tudnék megtanulni biciklizni?

Figyelt kérdés

Valószínűleg ciki, de 21 vagyok és nem tudok biciklizni. Ennyi évesen meg lehet tanulni még biciklizni?

Kicsiként még pótkerékkel ment, majd a seprűnyeles változat jött. Szüleim nem voltak túl kitartók, így hamar abbamaradt az oktatásom.

Felnőttként hogy tudnék megtanulni?

Arra gondoltam, hogy nem vennék egyből biciklit, hanem kölcsönkérnék ismerőstől. Milyen biciklivel lenne legegyszerűbb elkezdeni a tanulást?

2020. máj. 26. 14:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Felülsz és gurulgatsz, hajtod magad lábbal mindig egyre később teszed le a lábad. Meg lesz hamar.
2020. máj. 26. 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Fogsz egy biciklit, leveszed a pedált és futóbiciklinek használva mész vele. 1 nap alatt meg lehet tanulni.
2020. máj. 26. 15:30
 3/5 anonim ***** válasza:

ereszd le a nyerget úgy, hogy ha ráülsz, teli talppal tudd letenni kicsit behajlítva a lábad. Ha gond van, akkor könnyen le tudod tenni és biztosan meg tudsz állni.

aztán fogd a kormányt és kezdj el jobb-bal-jobb-bal lábbal "menni". Mint a kisgyerek a nyuszimotoron! :D

aztán szép lassan egyre többször, egyre hoszabban emeld el a lábaid a földről. Ne kapkodj a kormánnyal, ne rángasd ide-oda, akkor biztos eltaknyolsz, inkább tedd le a lábad (ezért van leeresztve a nyereg), inkább egyensúlyozz, az a lényege a bicajozásnak! Ha dőlsz valamerre arra fog fordulni a bicikli is.

Ne túl kicsi sebességgel csináld, mert a biciklinek pont az a lényege, hogy a kerék perdülete segít megtartani az egyensúlyt - és az lassú sebességnél nem alakul ki.

ne betonon vagy aszfalton csináld, mert csúnyán összevérzed a kölcsön biciklit! :DD

füves területen, parkban, focipályán. ott ha eldőlsz nincs semi baj.

én egy délután tanultam meg, mert csúfoltak a haverok a mankókerék miatt! Először beleestem anyám rózsabokrába.... aztán levertem a legszebb muskátliját - úgyhogy alaposan elvert, de megtanultam! :D

Menni fog neked is! :)

https://www.youtube.com/watch?v=RC_q06xIrfw

2020. máj. 26. 20:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Keress egy nagyon-nagyon enyhe lejtőt, mert elindulni a legnehezebb. Ha ott már el tudsz indulni, akkor jöhet a sík, majd felfelé.

Nem a haladás a nehéz, hanem az elindulás.

2020. máj. 27. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Megtanítsalak? :-)
2020. jún. 4. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!