Képes vagyok újra megtanulni biciklizni?
meg fogsz lepődni, hogy mennyire nem kell tanulni semmit.
Tényleg igaz a mondás, hogy azt nem lehet elfelejteni :D
Ha egyszer már megtanultad, hogyan kell egyensúlyozni, akkor nem lesz probléma most sem.
Ereszd le a nyerget, hogy leérjen a lábad a földre teli talppal és először ne pedálozz, csak rúgd el magad a lábaddal lassan - mint a nyuszimotoron! :DD Lehetőleg mindkét lábaddal egyszerre, hogy oldalra ne mozogj el. Kezed a féken és óvatosan fékezz nehogy megcsússzon a kerék és eltaknyolj.
Aztán egyre jobban rúgd el magad, erősebben, messzebbre, gyorsabban, aztán már felrakhatod a lábad a pedálra ha már biztosan tudsz egyensúlyozni.
Próbálj meg olyan helyet keresni ahol keményebb föld van az sem baj ha füves, mert ha elesel nem sérülsz meg - nagyon. Murvás útszélen ne csináld, mert hamar megcsúszik a kerék és könnyebben elesel, illetve az éles murva nagyon csúnyán megsérti a lábadat, úgyhogy 2 hónapig nincs rövidnaci és szoknya! :)
Én 25 évig nem kerékpároztam... aztán felültem, és mentem, tényleg nem lehet elfelejteni.
Annyi, hogy először próbálj meg kimenni valami nem forgalmas helyre: park, erdőszél, ilyesmi, mert az elején azért bizonytalanabb lehetsz.
Illetve, nekem régen ilyen sima parasztbiciklim volt: se váltó, se dupla fék, kontrával fékeztünk. A mostanin meg első-hátsó váltó, tárcsafék... szóval pl. a tárcsaféket először csak óvatosan próbálgasd :) illetve a legnagyobb forgalomban próbált felderíteni a váltó meg a sebességek rejtelmeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!