Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Képes vagyok újra megtanulni...

Képes vagyok újra megtanulni biciklizni?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, kiskoromban már megtanultam bringázni, de kb 10 éve nem ültem biciklin, így már nagyon elvesztettem a rutint és félek, hogy nem menne és felborulnék. Volt valaki hasonló helyzetben? Hogy gyakorolhatnék, hogy kevésbé legyen ultraciki? :D

2020. ápr. 12. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

meg fogsz lepődni, hogy mennyire nem kell tanulni semmit.

Tényleg igaz a mondás, hogy azt nem lehet elfelejteni :D

2020. ápr. 12. 17:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet elfelejteni ha anno tudtál biciklizni. Biztos hogy nem fogsz elesni.
2020. ápr. 12. 17:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyszer már megtanultad, hogyan kell egyensúlyozni, akkor nem lesz probléma most sem.

Ereszd le a nyerget, hogy leérjen a lábad a földre teli talppal és először ne pedálozz, csak rúgd el magad a lábaddal lassan - mint a nyuszimotoron! :DD Lehetőleg mindkét lábaddal egyszerre, hogy oldalra ne mozogj el. Kezed a féken és óvatosan fékezz nehogy megcsússzon a kerék és eltaknyolj.

Aztán egyre jobban rúgd el magad, erősebben, messzebbre, gyorsabban, aztán már felrakhatod a lábad a pedálra ha már biztosan tudsz egyensúlyozni.

Próbálj meg olyan helyet keresni ahol keményebb föld van az sem baj ha füves, mert ha elesel nem sérülsz meg - nagyon. Murvás útszélen ne csináld, mert hamar megcsúszik a kerék és könnyebben elesel, illetve az éles murva nagyon csúnyán megsérti a lábadat, úgyhogy 2 hónapig nincs rövidnaci és szoknya! :)

2020. ápr. 12. 20:34
 4/6 tothp ***** válasza:
100%
De ha sopánkodsz ahelyett, hogy megpróbálnád, biztos nem fog menni.
2020. ápr. 12. 21:11
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Én 25 évig nem kerékpároztam... aztán felültem, és mentem, tényleg nem lehet elfelejteni.

Annyi, hogy először próbálj meg kimenni valami nem forgalmas helyre: park, erdőszél, ilyesmi, mert az elején azért bizonytalanabb lehetsz.

Illetve, nekem régen ilyen sima parasztbiciklim volt: se váltó, se dupla fék, kontrával fékeztünk. A mostanin meg első-hátsó váltó, tárcsafék... szóval pl. a tárcsaféket először csak óvatosan próbálgasd :) illetve a legnagyobb forgalomban próbált felderíteni a váltó meg a sebességek rejtelmeit.

2020. ápr. 13. 09:31
 6/6 anonim ***** válasza:
80%
NE a legnagyobb forgalomban, bocs
2020. ápr. 13. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!