Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudnék segíteni a kislány...

Hogy tudnék segíteni a kislányomnak?

Figyelt kérdés
Egy 2 és fél éves kislányom van. Egyke nincs testvér. Amióta megszületett velem van, velem tölti a legtöbb időt. Iszisz baba volt. A problémánk az lenne hogy rajtam kívül nem igen van el mással. A vele egykorú gyerekekkel nem jön ki. Mintha félne tőlük. Játszótéren ha egy gyerek oda megy ahol ő van sír. Pedig sosem bantották. Nagyon anyás apával is elvan de ez is kedv függő. Jövőre ovi. Nagyon félek előre, hogy fogja viselni. Tanácsokat tapasztalatokra lennék kíváncsi. Hogy segitehetném abban, hogy batátkozzon játszon gyerekekkel és ne legyen bizalmatlan.
2020. jún. 25. 00:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Állatkertben voltunk nem is olyan rég. Ott elvolt de nem voltak sokan😅. Lehet igazatok van és túl reagálom a dolgokat. Dac és hiszti korszak is ugye az is közrejátszik. Köszönöm mindenkinek tényleg a válaszokat és a megnyugtatást.
2020. jún. 25. 13:45
 12/13 anonim ***** válasza:
62%

1 voltam. En se gondolom, hogy baj lenne a gyerekkel, de azért vsz tényleg introvertált és jó lenne lazítani picit.

Az én gyerekem 1,5 éves, ő olyan szinten extrovertàlt, hogy ha làt egy gyerektársaságot, rögtön elmegy velük kb bárhovà.

Letehetetlen baba volt, sokat foglalkoztam vele, sose volt nyüzsgés meg rokonok ilyesmi, de ahogy elkezdett mászni, egyszerűen kiderült, hogy nagy szociàlis igényű, és annak ellenére elkezdtem nagyobb társasági èletet èlni, hogy én elég introvertált vagyok.

Ez se jelent állandó nyüzsgést, de vhogy már kialakult hogy sok mindenkit ismerünk.

2 séta van, egyik biztos játszós, az utcán is vki mindig megszólít. A kutyasétás társaságban is vannak gyerekek.

Ez nem divatból van, látom, hogy neki ez az igénye.

Amúgy meg kis nyugodt kertvárosban, csendben élünk.

Én nagyon sok előnyét látom a nyitottságának, és azt gondolom, a zárkózott gyereket is jó társaságba vinni, csak nem kell görcsölni azon, hogy barátkozzon.

Ezért javasoltam a strukturàlt programokat, mert ott nem is ütközik ki, Te se frusztràlódsz, együtt vagytok és mégis másokkal.

2020. jún. 25. 14:21
 13/13 A kérdező kommentje:
Lehet introvertált és próbálok neki segíteni. Az utobbi időben sajnos az volt a baj (köszönhető a vírusnak) szinte tényleg nem mentünk sehova. Alig alig találkozott emberekkel. És most hogy újra járunk játszótérre játszóházba arra lettem figyelmes ha valaki pl csuszdázik ahol ő inkább elkezd sírni. De tegnap a játszótéren már játszott mással. Próbálok nen ezen görcsölni és társaságba menni.
2020. jún. 26. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!