3,5 éves kislányom fél (szorong) ha gyerekek között van. Hogyan tudnák neki segiteni hogy könyeben szabaduljon fel?
Miért nem jár oviba mikor kötelező?
Másrészt vizsgáltasd ki, ezt csak stakemberek tudhatják.
Magyarországon 3 éves kortól kötelező az óvoda. Ti máshol laktok?
Egyébként az én lányom sem bírta a gyerektársaságot, az egész ovit végigszenvedte, 2 év gyerekpszichológus után most szeptemberben az iskolát már szívesen kezdte, ott nincs vele ilyen probléma.
De nem kell ennyire előreszaladni, ha már jár oviba, ott kell megfigyelni, hogy illeszkedik be, illetve ott "szokja" is majd a gyerektársaságot.
Egy picit lépj hátra ilyenkor. Azzal, hogy bátorítgatod, pont azt nyomatékosítod benne, hogy van mitől félni.
Ülj ott, ha oda akar menni, hagyd, de te ne erőltesd, hogy menjen.
Itt sem 3 éves kortól kötelező az óvoda (fiam szept 5én született, negyedik szülinapja előtt 5 nappal kellett volna kezdenie, csak ém visszamentem dolgozni, de addig akár itthon is lehetett volna velem).
Próbálj többször közösségbe menni vele, pl játszóház, ahol egyedül van, de mégse. Vagy jàtszótér. Hàtha ott könnyebben megnyílik. Szerintem sok neki a 30 fős csoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!