Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5-3 év korkülönbség tesók...

2,5-3 év korkülönbség tesók közt sok vagy kevés?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy ki szerint számít kicsinek vagy nagynak, mert tudom, hogy mindenki máshogy gondolkodik. Vannak ismerőseim, akiknél ez sok lenne már, így jóval hamarabb lett tesó, de olyat is ismerek, akik nem vállaltak hamarabb babát, mert még a 3 évet is kevésnek tartották.
2020. jún. 19. 16:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%

"5-6 év korkülönbséggel ugyanúgy cipelned kell a kicsit, mert a nagy még se oviba, se majd iskolába nem mehet egyedül.. ;)"

Ahol mi élünk, vidéki falu, elég sok 6 éves jár egyedül oviba. Én személy szerint nem engedtem egyedül ennyi idősen a sajátomat, de több ilyen gyerek is van, akik 6 évesen simán egyedül mentek oviba. Viszont olyat is láttam, ilyen volt nálunk is, hogy fél 7-kor mikor indultam munkába, letettem a fiamat egy családtag nagymamához, aki a saját két unokáját kísérte oviba és vitte az enyémet is 7 után egy rövid időn át, amikor nem tudtuk máshogy megoldani. Ez is simán megoldható már egy 5-6 éves gyerekkel. Egy éppen óvodába beszokó kisgyerek még nem feltétlen csatlakozik máshoz.

2020. jún. 19. 19:23
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

2es

Erdekelne miert gondolod, hogy egy 2,5-3eves semmit sem ert csak hogy o hatterbe szorul?

Igenis vannak nagyon ertelmes kisgyerekek. Mint a sajatom aki 3lesz nyar vegen.

Anyukam megkerdezte tole, ki a mama unokaja- valasza hogy a kisteso anya pocijaban es en.

Nem zavarja ha apa puszit ad a hasamra, gyakorol hogyan kell pelusozni (nyilvan a babajan.)

Megerti hogy most nincs jatek orvoshoz kell menni a kisteso miatt.

Sajanlom, hogy a te gyermeked 3evesen semmit sem erto volt, ahogy te fogalmaztad.

2020. jún. 19. 20:49
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

"Ahol mi élünk, vidéki falu, elég sok 6 éves jár egyedül oviba"

Itt, városban pedig leghamarabb az általános iskola felső tagozatában engedik el először egyedül a gyereket.

Nálunk az oviba vezető úton is át kell menni nem egy forgalmas kereszteződésen. Ember nincs (itt) aki egyedül küldene oviba egy 6 évest. Az iskola még messzebb van.

Annak idején ugyanebben a városban én is egyedül jártam, de nem oviba, hanem iskolába, első osztályba, de.. egyetlen egy kereszteződés nem volt, csak a lakótelep parkján kellett átmennem. Össze se hasonlítható.

Egyébként szerintem szomorú ennyire a nagyobb gyerek önállóságára apellálni gyerekvállalásnál. Lehet, tud közlekedni, de bizonyára örülne, ha elkísérnék, hisz nem kamasz még, hogy a háta közepére kívánja a szüleit.

2020. jún. 20. 06:23
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem a korkülönbségtől függ milyen testvérek lesznek. Nem egy testvérpárt ismerek 1-2 év korkülönbséggel, akik mindig is gyűlölték egymást. Végigmarakodták a gyerekkorukat, de felnőtt korukban sem találtak egymásra. Egyik volt osztálytársam 6 évvel fiatalabb, mint a nővére, mégis össze voltak és vannak is nőve. Inkább a nevelés és a személyiség számít. Ha undorító módon kivételeznek a kisebbel, akkor nem kell csodálkozni a rossz testvéri kapcsolaton. Az sem normális dolog szerintem, hogy valaki nagynak nevez pl. 1,5 évest. Nem nagy! Majd amikor a kisebb lesz ennyi, utólag jön rá az anyuka, hogy mennyi mindent elvárt annó szerencsétlen 1,5 évestől, közben meg milyen csöppség volt az is. Nagyon sokan elkövetik ezt a hibát. Az pedig egyenesen undorító, amikor a kisebbre mindnen rá van hagyra, a nagyobbnak pedig nyelni kell. Tapasztalataim alapján a gyerekek többsége nem kér a kistesóból. Szóval ne kistesót szülj, hanem magadnak mégegy gyereket. Te szórakoztasd őt, te hord oviba és ne a másik gyerekedre sózd rá. Nekem van egy öcsém és mindig is jó volt a kapcsolatunk, mivel nem volt rám erőltetve és nem volt kivételezve.
2020. jún. 20. 09:44
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Én mindenkit felpontoztam. Elég megosztóak a válaszok, ilyenre is számítottam.

Egyébként számunkra a 3 év se nem kicsi, de nem is nagynak számít, szerintem ideális.

4 gyermekünk van: 6, 5, 2 és 1 évesek. A két nagy után mi direkt szerettünk volna nagyobb korkülönbséget, ami abszolút bevált, de a kicsi különbség is. Ahogy lattuk, a két nagyobb mennyire imadja egymást, a kicsik között nem volt kérdés hány ev/hónap lesz(11 hónap van koztuk).

2020. jún. 20. 10:55
 16/17 anonim ***** válasza:
71%

Teljesen más egy város, meg más egy falu. Én nem is mondom. De lehet akármilyen önálló, ügyes, okos egy 3 éves, akkor is egy 5-6 éveshez képest óriási a különbség. Egy 5-6 évessel százszor könnyebb, mint egy 3 évessel. Ez azért nem vitatható.

De én az én véleményemet írom le, meg amit magam körül látok tapasztalatokat. Ettől még nem mondom, hogy a kisebb korkülönbség nem lehet jó, csak én nem ezt látom. :)

2020. jún. 21. 16:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Elnézve az én 5 évesemet, könnyebb volt vele 3 évesen 🙈
2020. jún. 22. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!