2,5-3 év korkülönbség tesók közt sok vagy kevés?
"5-6 év korkülönbséggel ugyanúgy cipelned kell a kicsit, mert a nagy még se oviba, se majd iskolába nem mehet egyedül.. ;)"
Ahol mi élünk, vidéki falu, elég sok 6 éves jár egyedül oviba. Én személy szerint nem engedtem egyedül ennyi idősen a sajátomat, de több ilyen gyerek is van, akik 6 évesen simán egyedül mentek oviba. Viszont olyat is láttam, ilyen volt nálunk is, hogy fél 7-kor mikor indultam munkába, letettem a fiamat egy családtag nagymamához, aki a saját két unokáját kísérte oviba és vitte az enyémet is 7 után egy rövid időn át, amikor nem tudtuk máshogy megoldani. Ez is simán megoldható már egy 5-6 éves gyerekkel. Egy éppen óvodába beszokó kisgyerek még nem feltétlen csatlakozik máshoz.
2es
Erdekelne miert gondolod, hogy egy 2,5-3eves semmit sem ert csak hogy o hatterbe szorul?
Igenis vannak nagyon ertelmes kisgyerekek. Mint a sajatom aki 3lesz nyar vegen.
Anyukam megkerdezte tole, ki a mama unokaja- valasza hogy a kisteso anya pocijaban es en.
Nem zavarja ha apa puszit ad a hasamra, gyakorol hogyan kell pelusozni (nyilvan a babajan.)
Megerti hogy most nincs jatek orvoshoz kell menni a kisteso miatt.
Sajanlom, hogy a te gyermeked 3evesen semmit sem erto volt, ahogy te fogalmaztad.
"Ahol mi élünk, vidéki falu, elég sok 6 éves jár egyedül oviba"
Itt, városban pedig leghamarabb az általános iskola felső tagozatában engedik el először egyedül a gyereket.
Nálunk az oviba vezető úton is át kell menni nem egy forgalmas kereszteződésen. Ember nincs (itt) aki egyedül küldene oviba egy 6 évest. Az iskola még messzebb van.
Annak idején ugyanebben a városban én is egyedül jártam, de nem oviba, hanem iskolába, első osztályba, de.. egyetlen egy kereszteződés nem volt, csak a lakótelep parkján kellett átmennem. Össze se hasonlítható.
Egyébként szerintem szomorú ennyire a nagyobb gyerek önállóságára apellálni gyerekvállalásnál. Lehet, tud közlekedni, de bizonyára örülne, ha elkísérnék, hisz nem kamasz még, hogy a háta közepére kívánja a szüleit.
Köszi mindenkinek! Én mindenkit felpontoztam. Elég megosztóak a válaszok, ilyenre is számítottam.
Egyébként számunkra a 3 év se nem kicsi, de nem is nagynak számít, szerintem ideális.
4 gyermekünk van: 6, 5, 2 és 1 évesek. A két nagy után mi direkt szerettünk volna nagyobb korkülönbséget, ami abszolút bevált, de a kicsi különbség is. Ahogy lattuk, a két nagyobb mennyire imadja egymást, a kicsik között nem volt kérdés hány ev/hónap lesz(11 hónap van koztuk).
Teljesen más egy város, meg más egy falu. Én nem is mondom. De lehet akármilyen önálló, ügyes, okos egy 3 éves, akkor is egy 5-6 éveshez képest óriási a különbség. Egy 5-6 évessel százszor könnyebb, mint egy 3 évessel. Ez azért nem vitatható.
De én az én véleményemet írom le, meg amit magam körül látok tapasztalatokat. Ettől még nem mondom, hogy a kisebb korkülönbség nem lehet jó, csak én nem ezt látom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!