2,5-3 év korkülönbség tesók közt sok vagy kevés?
Szerintem ideális a 3,5 év.
Az első gyermek már nagyobb, meg tudja érteni a dolgokat, ha úgy van tudnak majd együtt is játszani.
Köztem és húgom közt 7,5 év van. Nagyon rossz, hogy amit én már tudok, azt ő mégcsak most fedezi fel, és máshogy fogjuk fel a dolgokat. Különböző dolog érdekli őt, ami pl engem nem, mert azt már kinőttem/vagy az ízlés már. (novemberben lesz 12 én januárban 20).
Szerintem kevés. Nekünk egy gyerekünk van, sok oka van, hogy nem lesz több, mielőtt meglett a kisfiunk, kettőt terveztünk és őket 5-6 év korkülönbséggel. Egy 5-6 éves már egész más, sok mindent megért, sok mindenben önálló, így kicsit könnyebb lehet a picivel, ugyanakkor még nem akkora a korkülönbség, hogy ne tudjanak együtt játszani.
Ahol 2,5-3 év a korkülönbség, én azért tartom kevésnek, mert még egy ekkora gyerek is elég önállótlan, 3 évesen kezdené ugye az óvodát, most akkor ébreszd fel a picit, hordozd minden nap magaddal, hogy a nagyobbat oviba vidd, még annak a 3 évesnek is olyan az immunrendszere, hogy most kezdi a közösségbe járást, mindent hazahoz. Szerintem lehet kész rémálom ez a korkülönbség, és akinek nincs nagyszülői segítség, ott nem biztos, hogy ideális. Van több olyan család a környezetemben, ahol ilyen kicsi a korkülönbség, a tesóméknál is. A nővérem kész rémálomként élte meg. De más anyukákat is látok, akiknek kis korkülönbséggel vannak gyerekei. Ugye különböző óvodai, iskolai előadások, rendezvények során, vagy egy bevásárlás a boltba...őszintén, egyik anyuka sincs topon, lerí, hogy nehéz dolguk van és nem azok a kiegyensúlyozott lelkivilágú anyukák.
Persze biztos sok olyan anyuka van, aki meg erre a korkülönbségre esküszik, de én magam ezt gondolom, hogy ez kevés.
A férjem és testvére között 6 év a korkülönbség. Nagyon jó testvérek, sokat tudtak együtt játszani.
"most akkor ébreszd fel a picit, hordozd minden nap magaddal, hogy a nagyobbat oviba vidd"
5-6 év korkülönbséggel ugyanúgy cipelned kell a kicsit, mert a nagy még se oviba, se majd iskolába nem mehet egyedül.. ;)
3,5 van a gyerekeink között. Nekünk ez az ideális, bár se ovis, se szobatiszta nem volt még a nagy (mert megkésett oxigénhiány miatt), de hamar összenőttek.
Testvérem és köztem 5,5 volt. Sose tudtunk együtt játszani és ő utálta, hogy mindig rábíztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!