Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5-3 év korkülönbség tesók...

2,5-3 év korkülönbség tesók közt sok vagy kevés?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy ki szerint számít kicsinek vagy nagynak, mert tudom, hogy mindenki máshogy gondolkodik. Vannak ismerőseim, akiknél ez sok lenne már, így jóval hamarabb lett tesó, de olyat is ismerek, akik nem vállaltak hamarabb babát, mert még a 3 évet is kevésnek tartották.
2020. jún. 19. 16:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
40%
Nekünk sok lenne, nálunk alig egy évek vannak a gyerekek között. 😊 Sokak szerint viszont ez az ideális, ezt nektek kell éreznetek.
2020. jún. 19. 17:00
 2/17 anonim ***** válasza:
55%
Nekem kevés, nálunk 8 èv lesz. Èn nem kistesót akarok, hanem 2. gyereket, ìgy nekem nem szempont, hogy jàtszanak együtt, foglalják le egymàst stb. Nekem sokkal fontosabb, hogy màr egy èrtelmes nagyfiú mellé jön a kicsi, aki fel tudja fogni, hogy mi mièrt van, el tudok neki magyaràzni mindent. Egy 2,5-3 éves még semmit nem èrt, csak azt látja, hogy a szülők már nem csak vele foglalkoznak, ő háttèrbe szorul, de nem èrti mièrt. Én ezt nem akartam.
2020. jún. 19. 17:04
 3/17 anonim ***** válasza:
78%
2,5 nálunk tökéletes
2020. jún. 19. 17:04
 4/17 anonim ***** válasza:
31%
Ó, látom màr sikerült is lepontozni. Tipikus gyakoris tempó :)
2020. jún. 19. 17:11
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Én kb a 3 évet tartom a legideálisabbnak. Akkor már fel tudja fogni, mi is történik körülötte és már nem olyan kicsi, hogy őt is pelenkázni kelljen, esetleg járni tanul éppen. Nálunk 2 éves lesz a lányom, mikor a kistesó megszületik. Később vállaltam volna, de a korom miatt túl sokat nem várhattam. Mindenki maga tudja, érzi, neki hogyan jó, vki jobban szereti, ha kevés a korkülönbség, mert akkor még nem esik ki a babázásból és nem kell megint megszakítani a munkát gyed miatt. Vki viszont a nagyobb korkülönbséget részesíti előnyben, mert ha már nagyon az elsőszülött, sokat tud segíteni.
2020. jún. 19. 17:18
 6/17 anonim ***** válasza:
85%
Nalunk ennyi van a noveremmel. A gyerekek szempontjából teljesen átlagos. Szerintem itt inkább anyuka meg anyuka munkahelye stb ami meghatározó szokott lenni, hogy vissza akar e menni dolgozni, visszavárják e. En a magam részéről nem mennek inkább vissza, hanem egyben letudnám. En nem nagyon vagyok híve annak, hogy 1 évre valaki visszamegy dolgozni aztán mire visszarázódna már megy is el. Szerintem ez kiszúrás a kollégákkal. De kinek hogy, meg nyilván szakmától is függ. Mert pl egy vállakozó pl egy fodrász vagy körmös meg inkább dolgozik GYED alatt is amennyit bír és akkor neki lehet, hogy jobban jön ki ha többet vár két gyerek között, mert a nagy már addigra nagy ovis vagy iskolás.
2020. jún. 19. 17:22
 7/17 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ideális a 3,5 év.

Az első gyermek már nagyobb, meg tudja érteni a dolgokat, ha úgy van tudnak majd együtt is játszani.

Köztem és húgom közt 7,5 év van. Nagyon rossz, hogy amit én már tudok, azt ő mégcsak most fedezi fel, és máshogy fogjuk fel a dolgokat. Különböző dolog érdekli őt, ami pl engem nem, mert azt már kinőttem/vagy az ízlés már. (novemberben lesz 12 én januárban 20).

2020. jún. 19. 17:35
 8/17 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem kevés. Nekünk egy gyerekünk van, sok oka van, hogy nem lesz több, mielőtt meglett a kisfiunk, kettőt terveztünk és őket 5-6 év korkülönbséggel. Egy 5-6 éves már egész más, sok mindent megért, sok mindenben önálló, így kicsit könnyebb lehet a picivel, ugyanakkor még nem akkora a korkülönbség, hogy ne tudjanak együtt játszani.

Ahol 2,5-3 év a korkülönbség, én azért tartom kevésnek, mert még egy ekkora gyerek is elég önállótlan, 3 évesen kezdené ugye az óvodát, most akkor ébreszd fel a picit, hordozd minden nap magaddal, hogy a nagyobbat oviba vidd, még annak a 3 évesnek is olyan az immunrendszere, hogy most kezdi a közösségbe járást, mindent hazahoz. Szerintem lehet kész rémálom ez a korkülönbség, és akinek nincs nagyszülői segítség, ott nem biztos, hogy ideális. Van több olyan család a környezetemben, ahol ilyen kicsi a korkülönbség, a tesóméknál is. A nővérem kész rémálomként élte meg. De más anyukákat is látok, akiknek kis korkülönbséggel vannak gyerekei. Ugye különböző óvodai, iskolai előadások, rendezvények során, vagy egy bevásárlás a boltba...őszintén, egyik anyuka sincs topon, lerí, hogy nehéz dolguk van és nem azok a kiegyensúlyozott lelkivilágú anyukák.

Persze biztos sok olyan anyuka van, aki meg erre a korkülönbségre esküszik, de én magam ezt gondolom, hogy ez kevés.

A férjem és testvére között 6 év a korkülönbség. Nagyon jó testvérek, sokat tudtak együtt játszani.

2020. jún. 19. 17:39
 9/17 anonim ***** válasza:
88%
Ideális.
2020. jún. 19. 17:58
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

"most akkor ébreszd fel a picit, hordozd minden nap magaddal, hogy a nagyobbat oviba vidd"

5-6 év korkülönbséggel ugyanúgy cipelned kell a kicsit, mert a nagy még se oviba, se majd iskolába nem mehet egyedül.. ;)

3,5 van a gyerekeink között. Nekünk ez az ideális, bár se ovis, se szobatiszta nem volt még a nagy (mert megkésett oxigénhiány miatt), de hamar összenőttek.

Testvérem és köztem 5,5 volt. Sose tudtunk együtt játszani és ő utálta, hogy mindig rábíztak.

2020. jún. 19. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!