Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan rendetlen kisgyere...

Borzasztóan rendetlen kisgyerekkel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

5 éves lesz és extrém kupit csinál a nap 24 órájában.

Engem már a sírás kerülget, ha egész nap csak utána pakolnék se lenne elég.

Hiába a szép szó, a csúnya, a jutalom, a bünti, nem tudom mit tegyek már.

5 perc alatt akkora felfordulást csinál, hogy elszégyellem magam ha jön hozzánk valaki.

A gyerekszobába nem lehet belépni, hiába pakolok el minden este, másnap ébredése után 10 perccel minden kihányva a szoba közepére.

Játékok az egész házban, még a fürdőben is.

Megrágott nasit, gyümit ott teszi le ahol az eszébe jut a szoba közepén, szőnyegen.

Tépkedi a wc papírt, mert olyat játszik, hogy az jó takaró a figuráknak, az egész lakást ellepik a zsepi és wc papír cafatok.

Fogkrémet elviszi, mert kell a játékhoz, aztán napokig nem találom, konyhából egy csomó mindent (kiskanál, alufólia, minden tűnik el)

Ha kiönt valamit, ott hagyja, jó az úgy, majd csak belelép valaki.

Az apjával már a válás szélén vagyunk emiatt, mert ő nagyon pedáns és azt hiszi, nem takarítok, pedig egész nap csak azt teszem. Állandó viták vannak emiatt.

Kérem, adjatok tanácsot, mivel vehetném rá, hogy csak egy kicsit figyeljen oda?

Minden nap elmondom 100x, hogy mit miért nem szabad. Estére már van hogy üvöltök. Mindig megígéri, hogy mostantól figyel/elpakol aztán 5 perc után kezdi előről.

Mit csináljak, hogy ne legyen rumli?

2020. jún. 8. 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Most már nehéz

Az első 2 évben lett volna a legtöbb lehetőséged formálni.

Ezt a példát látva..

Le kell kötni

Hogy tud elvinni ezt azt úgy, hogy te nem látod?

Ne legyen erre lehetősége..

Enni, inni konyhában/ étkezőben felügyelet alatt..

Kiömlik/ morzsa.. akkor együtt! eltakarítjátok..

Én a 1,5 évesemmel ezt csinálom

2020. jún. 8. 14:58
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez az utóbbi 3 hónapban ennyire durva. Azóta vagyok home officeban, a gyerek meg itthon.

Sokszor dolgoznom kell, fél órát-órát a gép előtt kell lennem, ez alatt szétszedi a házat.

Mindig rendetlen volt, de kevesebbet voltunk itthon, most viszont kataaztrófa, már nem bírom cérnával.

2020. jún. 8. 15:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Most is mandarin és kukorica konzervet találtam a gyerekszobában a kupiban(bontatlant szerencsére). Kérdezem ez mi? Hát csak kellett a játékhoz. Elvitte a konyhaszekrényből. Egyszer-egyszer vicces is lenne, de napi szinten hord el mindent mindehonnan és a leglehetetlenebb helyeken találom meg.

Örök kedvenc a fogselyem, amit imád elcsenni, kihúzni szinte az egészet, mert szerinte annyi mindenre jó (játéknak). Minden héten vennem kell, mert ha elfelejtem eldugni, csak simán a helyén van a fürdőben, az fix, hogy lába kél.

Ha kérdezem bármiről, persze nem látta, de valahogy mindig nála kerül elő.

Hogy tudnám erről leszoktatni?

2020. jún. 8. 15:38
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Semmit. Lesz még kamasz is, az még rosszabb lesz
2020. jún. 8. 15:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is virtuális nagy ölelés Neked. Nem könnyű a helyzeted. Lehetséges, hogy alapvető életvezetési problémák vannak nálatok? A gyerek a fejedre nőtt, teljesen elveszítetted az irányítást. Nem jut elég idő érdemben foglalkozni a gyerekkel, mert folyton önmagadat próbálod utolérni. A férjed meg kb.menekül az őrületből, így halvány fogalma sincs róla, hogyan telik egy napod a gyerekkel.

A "maradj otthon" időszak nálunk úgy működött, hogy napirendünk volt. Próbáltam az óvodai napirendet szimulálni, így ebéd utánra elfáradtak. Az ebéd utáni csendespihenő közben volt idő a saját dolgaimra. Aztán amikor hazaért a férjem, átvette a gyerekeket és megint volt idő magamra. Utána megint cseréltünk, hogy a férjem is ki tudjon kapcsolódni. Az esti fektetés után meg csak egymással foglalkoztunk.

Miért nem jár oviba a gyerek? Menjen szépen oviba, elvégzed a munkádat, ebéd után hazaviszed és délután csak vele foglalkozol. Meglátod, nem fog ennyire hajmeresztő dolgokat művelni, ha elég figyelmet kap.

2020. jún. 8. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az lemaradt, hogy meg kell tanítani a gyereknek a szabályokat. Evés csak és kizárólag az asztalnál. Játék csak és kizárólag a gyerekszobában. Ami nem játék, azzal nem játszhat. Nálunk sem használt a bünti. A végtelen türelem és következetesség, ami működik. Pl.addig ott állunk a gyerek mellett, amíg el nem pakol maga után. Idegőrlő, kezdetben nagyon sokáig tart, de megéri. ;)
2020. jún. 8. 16:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

5os gyonyoruen lerit mindent!!!

Az ovis dolgot en megertem, ha megteheted, hogy nem viszed. Gondolom a virus miatt.

Amugy semmi mast nem irnek hozza, annyira jol osszefoglalta.

2020. jún. 8. 16:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Így van, sajnos, tényleg kicsúsztak a kezemből a dolgok.

Vannak gondok. Férjem úgy áll hozzá, hogy én úgyis itthon vagyok, csacsi-ragyi kellene legyen minden, főzés, gyerek, takarítás nem szabad gondot okozzon. Nem érti meg, hogy én napi 8 órát dolgozom ugyanúgy attól hogy itthonról végzem. Mellette igenis megfőzök, pakolászok.

Viszont mire hazaér 5 körül épp akkor kezdek kiborulni. Addigra a gyerek szétbombázta a házat. A mosogatógép még nem biztos hogy be van pakolva, a mosógépben ott a teregetni való stb. Nem minden nap, vannak jobb-rosszab napok, de sajnos olyan munkám van, hogy folyamat mérnek minket. Ha lazább a napom, csoportosítanak hozzám a kollégáktól és időre kell megcsinálnom a feladataim. Amit eddig az irodában kellett 8 órában megcsinálni, az mellett most a háztartás/gyerek ellátása is megvan. Régen a férjemmel megosztottuk a feladatokat valamennyire. Mondjuk ha nem is fele-fele, de 2/3-1/3 arányban, plusz nem akadt ki hogy délután állok neki mosni pl, mert hát mikor tettem volna?

De most megy ez az állandó "egész nap itthon ülsz, mi az hogy nem volt időd? " hiszti. Ettől vagyok ki lehet, nem is a gyerektől, az csak hab a tortán.

Júliusban már megy oviba, szerencsére. Kérték, júniusban aki teheti, ne vigye még, mert összevont csoportok vannak.

2020. jún. 8. 16:16
 9/10 anonim ***** válasza:
69%

Hát, szerintem jelezd be az oviba, ha tudod, hogy sürgős munkád adódott, nem tudod megoldani a gyerek felügyeletét. Minden együttérzésem, egyébként.

Először is tedd helyre a férjedet. Hogy képzeli, hogy így beszél veled? Lehet, hogy eddig túl finoman magyaráztad neki, hogy mi mindenen mész keresztül. Picit emeld fel a hangod! A másik, arra tényleg nagyon gyorsan szoktasd rá a gyereket, hogy csak az asztalnál eszünk. Esetleg még ha van fix nasizós hely, akkor ott, de csakis ülve. A konyhát zárd, ha zárható. Fürdőszoba, wc-dettó. Ötévesen már nem kicsi. Magyarázd el neki, hogy mivel nem játszhat, és ha mégis megteszi, legyen következménye. Pl. neki kell eltakarítani. Vagy elrakod valamelyik kedvenc játékát egy-két napra. A játékokat, ha tudjátok, tartsátok ládában vagy dobozban, oda csak be kell dobálni. Ebben minden alkalommal segítsen! Amit írtak a napirendről, az is nagyon jó ötlet.

2020. jún. 8. 23:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Írd fel félóránként, hogy éppen mit csináltál, és este dugd a férjed orra alá. Nem lehetsz egyszerre 100% munkaerő,100% bébiszitterés 100% házvezetőnő. Csak egy fejed és két kezed van.

Ráadásul egy ötéves bizony nem foglalja el magát egész nap, illetve jó eséllyel nem fogsz örülni annak, amit kitalál, ha mégis.

Tényleg állíts fel szabályokat. Ha nem érti meg, hogy nem hordhatja el a konyhából a dolgokat, zárd be a konyhaajtót. A kedvenc fogselymed helyett vegyél neki egy olcsót, rajzold rá a jelét. Az az övé, a tiédről meg tiltsd le.

Beszéld meg vele reggel az aznapi programot.

Reggeli után közös elpakolás, a lakás alap rendbetétele (nem egy órás suvickolás!!!)

Utána jó volna, ha ki tudnád vinni, szaladgáljon, másszon , ugráljon egy órát.

Otthon ültesd le valami csendes játékkal. Kössetek kompromisszumokat.Nem baj, ha papírt tépked, de ne terítse be vele a lakást, és a végén segítsen összeszedni.

Az ebéd elkészítésében megint segíthet, és ebéd után feküdjön le. Ha nem alszik, hallgasson zenét, esetleg nézzen mesét.

Délután megint jó volna valami közös tevékenység, vacsora után közös játék, ami motiválná arra is, hiogy szedje össze a holmiját, különben játék helyett takarítani kell.

Ami házimukába tudod, vond be. Nem baj, ha ettől kicsit lassabban megy. Amig együtt csináljátok, nem okoz galibát mással, átélheti, hogy rá figyelsz, dicséred, stb.

És fontold meg, nincs-e túl sok holmija. Ha igen, az NEM a gyerek hibája. Vegyél elő egy nagy dobozt, és pakold el a cuccok felét. máris feleannyi lesz a rumli. Ez nem büntetés, hanem ésszerűsítés. Idővel cserélheted az elől lévő dolgokat.

2020. jún. 8. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!