Bántja a kislányom,de a barátjaink gyereke, mit tegyek?
Kislányom 3 éves, a szomszéd fiú pedig 6 éves. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk a szülőkkel, jó barátok.
A fiú sajnos nagyon sokat bántotta az elmúlt időben a kislányomat. Játszani hívja, de a vége mindig vita. Nem akartam beleszólni,próbáltam tiltani tőle, de mivel falun lakunk és szomszédok is vagyunk így nem tudják elkerülni egymást a gyerekek.
Többször megütötte, fellökte, megkékítette.
A kislányom sajnos nagyon befolyásolható, nem tudja átgondolni, hogy bántja. Csak 3 éves.
Nem teheti rá a kezét a fiú játékaira, ha látogatóba megyünk a családhoz morrogva ránkförmed és meg-meg lökdösi a lányom. Nagyon rosszul érzem magam, de sajnos a szülei nem szólnak rá. Egy elkényeztetett kisfiú, gazdag szülők. A faluban szinte már senki nem barátkozik vele, a szülők többször küldték haza, hisz nem tud viselkedni.
A kislányom féltve őrzi a babáit, játékait. De ő teszi tönkre. A kerékpárjait lopja el, dugja el otthon. Az elektromos autóját eltörte. (jelenleg újat vásárolnak, hiszen nem lehetett megjavítani)
Tudom, hogy gyerek, és, hogy nem szabad beleszólni a gyerekek közti vitába. De sajnos ebben a helyzetben az én gyerekem az elszenvedő és fáj nézni azt, hogy kesergeti.
A szülei a gyereket védik, annak ellenére is, hogy látják, hogy milyen, de félnek, hogy megsértik a lelkét a büntetéssel. Szóval eszük ágában sincs megnevelni.
Viszont és és a férjem szeretjük őket, jó barátok és szeretjük az időt együtt tölteni. De a gyereknevelési elveink nem találnak.
Elmondam a véleményem a gyerekükről és felvázoltam, hogy nem fogom engedni a lányom a gyerekük közelébe. És én lettem a fekete bárány.
Mi a véleményetek,mit érdemes tenni? Nem engedhetem, hogy bántsák a gyerekem.
Nem túlzok, ez csak töredéke a valóságnak.
Nem is ertem, hogy engeded hogy egy 6 evessel jatszon felugyelet nelkul?
Neked kellene eszednek lenni, es nem engedni egyutt jatszani oket.
Nem, nem jár már hozzánk. Igyekszünk távolságot tartani.
Nálunk falun más a helyzet. A gyerekeket nyugodtan kiengedhetjük az utcára, csendes és nyugodt környéken élünk. A gyerek kérezetlenül szokott jönni menni a háztájon, így tudta elvinni a lányom bicikliét. Kerestük, de nem találtuk. Majd a férjem megkapta. Na de akkor sem volt semmi, szó nélkül lemosolyogták a szülők.
A másik meg: számomra a legfontosabb a gyerekem. Én sosem tenném ki választási alanynak, semmi körülmények között.
Reménykedem az aranyközépútban, hogy sikerül megértetnem a szülőkkel ezt a bonyolult helyzetet. Nem csak barátok, hanem családtagok/rokonok. A teljes kapcsolatot úgysem szakíthatnánk meg, hiszen itt élünk egymás mellett.
Nem értik meg a helyzetet. És ez számomra nagyon nehéz.
Már a gyereket nem engedem be hozzánk. Próbálom óvni a lányom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!