Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Feltekeny vagy az Edesanyamra!...

Feltekeny vagy az Edesanyamra! Idiota vagyok, ugye???

Figyelt kérdés

Van egy 5 evesem. Es egy anyukam, aki MINDENT megenged neki. Az anyukam heti ketszer jon hozzank, ilyenkor mindig nagyon sokat foglalkozik a kicsivel, jatszik vele, csak ra figyel. Ilyenkor a kicsi ram nem is figyel, be sem mehetek, hogy en is jatszak veluk. Anyukam MINDENT megenged neki, minden ugy van, ahogy a kicsi akarja. A fentiek miatt iszonyuan kotodik hozza, amit meg is ertek. De annyira rosszul esik. Erzem, hogy Anyukamat jobban szereti, minden nap ot varja, pedig en is mindent megteszek erte. Legalabb is igy erzem.

Most megkerdeztem tole, hogy mit szeretne, hogy en vagy a mama menjek be vele, ha mennie kell a korhazba (mandulamutetje lesz), es a datumot attol tesszuk fuggove hogy ki viszi. Ugyanis en a kistesojaval vagyok itthon, szoptatom. Tehat ha azt szeretne, hogy en menjek, akkor halasztanunk kell juniusrol oszre vagy

Kesobbre. O gondolkodas nelkul ravagta hogy csak a mamaval megy. Tudom, hogy hulye vagyok, de annyira rosszul esett... A fenti kerdes csak koltoi, nem kell ra valaszolni. Tudom en is nagyon jol h hulye vagyok, Nem kell a foldbe dongolni, igy is nagyon magam alatt vagyok. Ugy szeretnek az “elso” lenni neki, de erzem h nem vagyok. Vagy ez csak amiatt van, mert en vagyok az “alap”, a “biztos” az eleteben? Ti hogy latjatok? Van masnal is ilyen?

#Félténység
2020. máj. 12. 21:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

Beszéld meg anyukáddal, hogy ne engedjen meg neki mindent. Amit te nem engedsz, azt ő sem.

Ez alól csak az a kivétel, ha az anyukád otthonába vagytok. De ott is csak az észszerűségen belül. (Pl. ott sem ehet meg 1 kg csokit, de bemehet cipővel a szobába, ha nagyija megengedi).

Olyan nincs, hogy nem játszhattok együtt. Az anyukád ilyenkor mit csinál? Neki is rá kéne szólnia a gyerekre, hogy ez így nem kedves viselkedés.

Bennem fel sem merülne, hogy kivel megy be a kórházba. Nem is értem miért van választási lehetősége. Ha bármi vizsgálatra megyünk, mindig én megyek be velük, addig az apukájuk kint vár a másik gyerekkel. Ha mindenki bemehet, akkor mindenki bekíséri (ez általában akkor szokott előfordulni, ha utána a tesót is megvizsgálják).

Az apuka hol helyezkedik el a történetben?

2020. máj. 12. 21:48
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Nem szabadott volna ráhagyni a mamára, hogy mindent megengedjen neki. Amire te azt mondod nem az akkor a mamának is legyen nem. Persze hogy éli a gyerek ha nincs tiltás.

Őszintén te melyik munkahelyre mennél? Ahol bármit csinálhatsz, vagy ahol megszabják mit szabad mit nem

2020. máj. 12. 21:52
 3/12 A kérdező kommentje:
Ugy volt, hogy marciusban lesz a mutet, ahova termeszetesen en mentem volna vele. Ezt a virus miatt lemondtak. Akkor meg terhes voltam, azota megszuletett a baba. Ma hivtak, hogy juniusban megcsinalnak. De en nem tudok menni vele mert szoptatok. Mivel minden honapban kb begyullad amire antibiotikumot kell legtobbszor szedni, ezert eleg surgos a dolog. Edesanyam felajanlotta h O bemegy vele, es a tudja h fontos meg a kicsi el is menne vele. Eloszor elutasitottam, mert nalam is alap h en megyek vele mindenhova. De egy gondolat bevillant, h megkerdezem a gyereket. Es erre jott a fenti valasz... Apa meg hogy is mondjam. Fel sem merult. O nem latja el a kicsit, nem jatszik vele, tevolegesen nem vesz reszt az ellatasaban, csak a neveleseben inkabb. Olyan regi ertelemben vett apa tipus. Aki penzt keres, fegyelmez de ennyi. Most errol ne vitatkozzuk h ez mennyire jo vagy olyan anyakat ez mennyire haborit fel, akinek mas a helyzet. En is irigykedem ha a jatszoteren olyan gyereket latok akit apa hoz le rendszeresen. Nalunk ilyen szokoevben egyszer van...
2020. máj. 12. 22:23
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
Itt is a gyerek "neveli" A szülőt
2020. máj. 12. 23:07
 5/12 A kérdező kommentje:
Megkerdezhetem, hogy miert latod igy?
2020. máj. 12. 23:12
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

Azért mert a gyerek dönti el ki mikor hova mehet vele. Tehát eléggé nagy teret adtaptok neki már eleve, hogy ilyen kijelentéseket tesz, amiket írtál.

Mi az hogy nem mehetsz oda mikor ott játszik vele a mama? Meg mi az hogy csak a mamával akar menni a műtétre?

Álljunk már meg egy pillanatra!...

Most ki a felnőtt? Te, vagy a gyerek?? Ha te akkor az legyen amit te mondasz neki és nem fordítva!

Ha én azt mondom hogy fekete, akkor az igen is fekete marad, még akkor is ha az a gyereknek pl zöld.

Jó indulatbol írom ezeket.

Nem szabad hagyni hogy 5 évesen ő iranyitson. Ha már most hozzá van szoktatva, már pedig ez a te hibád mert hozzá szoktattad akár azzal hogy ki kéred a gyerek véleményét hogy kit akar, akkor még is mi a franc lesz később??!! Következő, hisztérikus magatartás és agresszió várható tőle. Semmi tiszteletet nem fog tanusitani a szülei és másokkal szemben, mert már kis pici gyerek kora óta nem lett erre megtanitva. Tehát nem te neveled, hanem ő titeket.

Egyébként nem kéne ilyen jellegű kérdéseket feltenni neki. Amúgy is egy gyerek oda húz, ahol mindent szabad és ahol mindent megadnak neki.

2020. máj. 12. 23:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Helyesírásért bocsi, gyorsan telorol írok
2020. máj. 12. 23:25
 8/12 anonim ***** válasza:

Következő helyett követelőző.

Kijavította a telefon

2020. máj. 12. 23:28
 9/12 anonim ***** válasza:
88%

Igen, idiota vagy hogy 5 eve szulo vagy, es most kapisgalod, hogy egy gyereket nevelni is kene, nem hagyni noni mint a gyamot, kenye kedve szerint.

Ezt elegge elazurtad. Nem tudom 5 evesnel ez visszafordithato e az nelkul, hogy veszekedned kelljen vele. Sok sikert.

2020. máj. 12. 23:34
 10/12 anonim ***** válasza:
91%

6-os nagyon jókat ír, kérdező. Az természetes, hogy azzal az emberrel, aki kizárólag csak játszik vele, jóban van, de hogy téged oda se enged és ti engedelmeskedtek neki, az tényleg fejvakarós azért. Vagy anyukád is cinkos ebben és élvezi, hogy diadalmaskodhat?

Az se volt jó ötlet, hogy megkérdeztétek a gyereket, kivel akar menni. Az előzmények ismeretében borítékoltam volna, hogy a nagyanyját fogja mondani. Ugyanakkor, kérdező, igenis ezt kell csinálni. Meg kell műteni most, mert ne hagyjátok azzal a beteg mandulával a gyereket nyűglődni. Másrészt, gondolj bele. Kórházban lesztek, gyógyszerek, injekció, és kb semmit nem szabad, csak feküdni. És mindezt a nagymamának kell nála elérni. Szerintem ez jó tanulópénz lesz mindkettejüknek: bizony, nem szabad a nagyinál se mindent. Sőt, a kórház élménye a nagyanyjához fog kötődni, nem hozzád. Remek alkalom, hogy bevezessétek végre, hogy nem, a nagyival sem szabad mindent.

2020. máj. 13. 08:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!