Szia! Mi ugyan még csak várjuk a babát, de ha érdekel, a saját gyermekkoromból van egy pár emlékem: azon felül hogy a szobámban a játékokat rendben a helyükön kellett tartanom, én ilyenkor már segítettem anyukámnak ebédnél megteríteni az asztalt; mosogatásnál eltörölgettem a kevésbé törékeny dolgokat (műanyag tál, evőeszköz, stb) és a helyükre is tettem őket; segítettem leszedni a megszáradt ruhákat a szárítóról, a zoknikat összepárosítottam.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. 🙂
2020. máj. 6. 10:10
2/11 anonim válasza:
Nem, játékból segíthet, de feladatként nem adom neki. Eleve meg se tudná csinálni, mindig dolgozni kell utána, mert pancsol, kupi van utána. Ha van kedve segíthet, belekalkulálom a plusz munkát, de maximum a játékait szedetem még össze velük.
2020. máj. 6. 10:14
3/11 anonim válasza:
Az az alap hogy a szobájában ő rakja a helyére a dolgait. Meg szokott segíteni portörlésben stb. Van hogy nem tökéletes de nem is az a lényeg hanem hogy megtanulja hogy neki is ki kell venni a részét a házimunkából és hogy ez nem játék amit két perc után ráhagyhat mert megunja.
2020. máj. 6. 10:24
4/11 anonim válasza:
Még pici a babám, csak abban tudok segíteni, hogy leírom az én gyerekkoromat. El kellett pakolni magam után a játékokat este. Elraktam a helyükre az edényeket, amiket anyu eltörölgetett, a mosott vasalt ruhákat, (zoknipárosítás, hajtogatás stb.), felsöpörtem a konyhát, adtam a kutyának vizet/kaját, még a régi hajdú mosógépünk volt, fognom kellett a centrifugát ne táncoljon :D bár ez már úgyse aktuális
2020. máj. 6. 10:29
5/11 anonim válasza:
6 éves lány. Reggel beágyaz, felöltözik, redőny felhúz.
Ruháit a maga kis módján összehajtogatja és elpakolja a szekrényébe.
Kapott 2 nyuszit azzal a feltétellel hogy minden este a forgácsot felsoprogeti.
Kávét is szokott főzni, port töröl popsitörlővel, virágot locsol a kertben, állatokat etet.
Szinte mindenben segít amiben tud és szeretne. Nem erőltetem rá, de legalább csapatmunkában még tudjuk csinálni közös programként
2020. máj. 6. 11:00
6/11 anonim válasza:
2,5 éves fiam van, de már most vannak dolgok, amiket magának kell megcsinálnia. Pl este fürdésnél (meg kb bármiféle ruhaváltásnál) a koszos ruháját a mosógépbe teszi. A játékait is el kell pakolnia, persze segítek neki. Ha szeretne segíthet főzni, mosogatni, porszívózni, felmosni, porttörölni, locsolni, füvet nyírni. Igen most még sokszor sokkal több időmbe telik így és sokszor több munkámba is, de így fogja megtanulni.
2020. máj. 6. 11:35
7/11 anonim válasza:
5 és fél évesek a fiaim.
Maguk után a játékaikat teljesen összepakolják minden nap (akár többször is), és nem csak összehányják hanem mindent a helyére.
Reggel a pizsamájukat összehajtogatják, elpakolják.
Mostanában kávét főznek, néha porszívóznak vagy ablakot pucolnak, lesöprik a teraszt, zoknikat párosítanak, de ez még inkább csak a játék kategória, szinte mindent utánuk kell csinálnom, ettől függetlenül hagyom nekik ha van kedvük hozzá.
2020. máj. 6. 12:57
8/11 anonim válasza:
6 éves a fiam, porttöröl, beágyaz, hajtogat, mosogat néha, törölget, teregetni segít, seper, virágokat locsol, segít főzni.
Kb mindenbe bevonom, hogy minél természetesebb legyen neki később.
2020. máj. 6. 15:51
9/11 anonim válasza:
4 és fél éves fiam van. A szobájában minden este neki kell összerakodni. Illetve porszívózás előtt is.
Mást nem szoktam rábízni, kivéve ha pl ő burít ki valamit, vagy ilyesmi.
Segíteni viszont szeret, főzni, mosogatógépbe pakolni, port törölni, söpörni. De ez nem kötelező neki.
2020. máj. 6. 15:54
10/11 anonim válasza:
3 éves a fiam, maga után ő pakol, egyedül öltözik koszos ruha mosógépbe, mosott ruhákat leszedi a szárítóról, zoknikat párosítja,tiszta a szekrényébe ( én hajtom össze. mosogatni való a mosogatóba, virágot locsol több kevesebb sikerrel, ha morzsázik ő porszívózza össze. Tükröket segít takarítani, de az inkább árt mint használ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!