Aki tudatosan játszik fejlesztve vagy akár tsmt otthon stb hogyan veszi rá magát rendszeresen hogy neki álljon, elővegye a könyvet vagy feladatokat?
Én szabadon nem is tudok már játszani a gyermekkel mert furdal a lelkiismeret ha pl gyurmázunk hogy nincs kedvem zanitani csigát sodorni vagy hoembert gömbölyiteni hanem csak tépkedjük meg kinyomjuk a "gyurmaformázo gépen"
Szoval amikor kötetlenül játszanék vele mardos a lelkiismeret hogy ahelyett hogy mondokáznék vagy ügyesen tapsolnánk vagy tanitanám napot rajzolni csak a hülyéskedés megy.igy már ebben is le vagyok blokkolva.szoval sem tudatosan fejlesztve, sem szabadon nem tudok vele játszani már.
A figyelemkoncentrácio miatt valamint mert a gyermek igényli kellene fejleszteni.
Mutogatja a mondokát, szinte kér arra hogy játszuk el de nem tudok megmozdulni mert látom azt a 3 db 200 oldalas feladatos könyvet hogy sehol nem tartunk benne....
Köszi de nem megy a szabad játék.
Képtelen vagyok vele most is pl vizet öntögetni egyik pohárbol a másikba vagy vele takaritani a tükröt mert ugy érzem nem segitem őt ezzel a fejlődésben abszolut.
Majd beszélek tanácsadoval de nagyon messze az időpont.
Pedig ezek pont észrevétlenül fejlesztik őt.
Mennyi idős a gyerek?
Dobd ki feladatos könyvet, és játssz vele olyat, amit mindketten élveztek!
(egy gyógypedagógus)
Figyi, engedd el ezt a dolgot...ne akard fejleszteni tudatosan, vagy ragadj ki pár dolgot, amit szívesen csinál(mert az agy ösztönösen is fejleszti saját magát, tudja mik azok a mozdulatok, mozgásformák, amik jó neki), és azokat napi szinten ismételjétek, nem kell az egész repertoárt végigcsinálni, többet ártasz vele mint használsz..
Te pedig az anyukája vagy, és nem a tanára, neked az legyen fontos, hogy a gyereked melletted boldogságosan, meleg, szerető, biztonságban érezze magát, ez legyen a legfontosabb..mókázzatok, ne görcsölj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!