2 év körüli gyermeked milyen természetű?

Nagylányom többemberes baba volt. Nála nagyon extrém volt a szepa és a dackorszak is. Nem lehetett terelni. Ő földhözvágta magát a parkettát fejelte, saját magát verte, tépte a haját, hányásig ellilult fejjel sikított. Nem lehetett kizökkenteni csak ha felvettem és szorosan megöleltem,elmondtam nincs semmi baj.
A húga most 2 éves közel sem olyan drasztikus a dackorszak. Persze hisztizik földre rogyik dobálozik ha valami nincs megengedve. De a nővéréhez képest nagyon lightos.
Én a következetesség híve vagyok.

Jo
Nekem mind a 3 gyerek kezelheto volt mindig is. 🙂

Nagyon eleven, kreatív (úgy értem, hogy mindenből bohóckodást, játékot tud kihozni), élvezi a gyerekkort.
Hiszti általában azért van, ha valamit nem tud megcsinálni. Ilyenkor megvárjuk, hogy kipicsogja magát és szólunk, hogy kérjen segítséget. Néha nincs is hiszti, hanem rögtön szól.
Ha hisztizik, néha sikít. Ezt nagyon nem szeretjük. Erre figyelemmegvonással reagálunk és isszuk a szavait, ha újra emberi nyelven kommunikál. Úgy néz ki, beválik.
Illetve nagyon nagyon ritkán pofozkodik, ezért viszont bünti jár 🤷♀️

És nálatok mikor kezdődtek ezek?
Kislányom 22 hónapos lesz. Nálunk nincs még semmi ilyen.

A lányom 22 hónapos, nyugodt, mosolygós gyerek. Persze néha ő is mérgeskedik, de el lehet terelni a figyelmét. Jó evő, jó alvó.
A fiamnak ennyi idősen már volt tescoban visítva földön fetrengős akciója, vagy játszótérről hazáig ordítós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!