Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most tényleg ekkora baj hogy...

Most tényleg ekkora baj hogy vasalom a haját?

Figyelt kérdés

7 éves a lányom. Édesanyámnak göndör haja van, én némi kis hullámot örököltem tőle,de utálom, mert nem áll sehogy, vasalom minden nap. A lányomnak még rosszabb, se hullam,se egyenes olyan a haja mint egy igénytelen hajléktalannak,ha megmosom s megszárad. Ezért vasalni szoktam neki,hogy szép sima, egyenes legyen és ne bántsák a suliban,hogy igénytelen.

Elmondtam a barátnömnek,aki lehülyézett,mert hogy tönkre teszem a hajszerkezetét és ki fog hullani neki.

Természetesen nem minden nap vasalom,és használok neki rá mindem féle hajápolot.

Tényleg én vagyok a szar anya emiatt?

2020. ápr. 26. 16:06
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
74%
Csúfolták már ez miatt egyáltalán? Lehet senki sem csúfolná miatta, ha úgy hagynád, amilyen eredetileg a haja. Pont te vagy az, aki a saját lányát egy "igénytelen hajléktalanhoz" hasonlítja. :( Fogadd el őt olyannak, amilyen, ne akard megváltoztatni, mert akkor ő sem lesz elégedett önmagával.
2020. ápr. 27. 11:36
 32/35 anonim ***** válasza:
0%
29es miért szerinted a forrólevegőd hajszárító mennyivel jobb mint a vasalás? Te is rendesen károsítod a gyereked haját.
2020. ápr. 27. 12:02
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészről a meleg levegő és a forró levegő közt azért van különbség, másrészt egy szóval sem írtam, hogy én a gyerekemnek így csinálom , de magamnak igen de ugye te sem gondolod, hogy aki hajszárítót is használ az már károsítja is a haját , ezek szerint te télen is kiengeded vizes hajjal a gyereked bárhova :)
2020. ápr. 27. 12:28
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha hullámos a haja, mert ebből arra következtetek, akkor a lehető legrosszabbat teszed vele. A hullámos/göndör hajat máshogy kell ápolni. A közismert hajápolási technikák az egyenes hajúáknak vannak. Pl egy szép hullámos hajat semmivel sem lehet úgy tönkre tenni, mint napi 2 fésüléssel, mert elveszíti tőle a szerkezetét. A samponokkal, balzsamokkal is vigyázni kell, mert sokszor direkt lapítják a hajat. 100 dolog van, amit soha senki sem mondott, hanem tini koromban kellett utána néznem. Ha jót akarsz a gyereknek, akkor minél kevesebb vacakkal kezeld a haját, aztán majd kiderül, hogy egyenes vagy göndör lesz, vagy hogy ő mot akar majd csinálni vele. Általánosban nekem is ilyen semmi volt, de gimiben gyönyörű lokninsra állt be magától, egyetem alatt inkább átlag göndör volt, most 30hoz közeledve inkább hullámos. Az ilyen haj nem állandó. Mindig máshogy fog állni és a legrosszabb amit tehetsz, hogy ha vasalod.
2020. ápr. 27. 23:39
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Igen, baj, mert a vasalás nem jó a hajnak, főleg nem egy fejlődésben levő szervezetnek! Ennyire ne legyél már felszínes.

Inkább utána kellene nézni, hogy hullámos vagy szöszös típusú hajat hogyan kell ápolni. Biztos, hogy ki lehet belőle hozni olyan frizurát, ami kevésbé tűnik kócosnak, és mégsem roncsolja annyira a haját. Nem is feltétlenül kell leengedve hordani, lehet copfozni, csatozni is.

Majd ráér akkor a hajával foglalkozni, amikor tini lesz, akkor meg ő dönti el, hogy hagyja a természetes állagát, vagy akarja vasalni.

A 7évesek nem fogják a haja miatt igénytelennek tartani, a közösséged felszínes f...gait ne vetítsd ki a gyerekekre, könyörgöm.

2020. máj. 3. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!