Most tényleg ekkora baj hogy vasalom a haját?
7 éves a lányom. Édesanyámnak göndör haja van, én némi kis hullámot örököltem tőle,de utálom, mert nem áll sehogy, vasalom minden nap. A lányomnak még rosszabb, se hullam,se egyenes olyan a haja mint egy igénytelen hajléktalannak,ha megmosom s megszárad. Ezért vasalni szoktam neki,hogy szép sima, egyenes legyen és ne bántsák a suliban,hogy igénytelen.
Elmondtam a barátnömnek,aki lehülyézett,mert hogy tönkre teszem a hajszerkezetét és ki fog hullani neki.
Természetesen nem minden nap vasalom,és használok neki rá mindem féle hajápolot.
Tényleg én vagyok a szar anya emiatt?
"Miért károsítaná a még ki sem nőtt haját valami, aminek semmi köze a hajhagymákhoz, nem azt vasalgatja?!"
A hajvégeket mondjuk folyamatos nagy hőnek teszi ki, amitől csúnya lesz a hajvég?...és nem 10 év múlva, hanem most lesz az neki. Egészen addig, amíg a kérdező ezt csinálja a gyereke hajával.
Hát én tuti nem vasalnám a 7 éves haját rendszeresen.
1. mert káros
2. mert arra neveled, hogy így, ahogy van, ő nem szép, márpedig egy ilyen pici kislány bárhogy csinos, inkább tűzzél masnikat a hajába
Annyi lehetőség van hajformázásra. A hajvasaló és a hajsütő a legrosszabb.
Vizesen befonod, vagy veszel ilyen szivacs hajcsavarót, de ha mindenképp egyenesre akarod, akkor szárítsd egyenesre. Vagy csinálj neki frizurákat. Szép fonatok, vagy összekötve szép hajgumikkal, csattal.
Nem ettől lesz valaki szar anya.
Bár valóben nem kellene vasalnod.
Szerintem megfelelô fazonra kell vágatni
Világ életemben kínlódtam a hajammal.
Nem lehetett kifésülni.. copfban kifele állt mint egy nagy kóc..
Hullámos, se nem gilöndör se nem egyenes hajam volt, ahogy írod..
15 évesen jutottam el egy olyan fordrászhoz, aki megtanította kezelni..
Mert kiderült, hogy erősen hullámos hajam van, csak rengeteg, és rosszul vágott.. a súlya húzta ki néhol.
Levágta megfelelően
Jah hogy csak hajmosáskor szabad ezt a típust fésülni?
’jah hogy van diffúziós hajvasaló a gyors megoldásra?
Stb..stb
Azóta imádom a hajamat..
Igen, időnként vasalni is szoktam, ha változatosságta vágyom
Lányomnak egyelőre semmilyen..
Hiszen már a törölközőtőp megszárad
2 éves
Csator kap
Hát én magamról tudok csak nyilatkozni. Nekem is olyan a hajam hogy se ez se az. Ha megmosom katasztrófa,beszárítás nem segít semmit.
Legjobb lenne tényleg ha inkább befonnád neki vizesen. Ha pedig mégis vasalod akkor jó hajvasalóval, alacsony hőfokon. És kizárólag csak hetente egyszer. Nekem a fodrász ezt javasolta.
Biztosan nem vasalgatnám a haját. Egyrészt ezzel olyqn komplexust nevelsz belé, hogy ő így nem szép.. Másrészt a hajvasalásnak borzalmas roncsoló hatása van hosszútávon.
5 éves lányomnak szintén semmilyen haja van. Se nem egyenes se nem göndör. Félig egyenes alul loknis és vab egy vastag tincs ami bot egyenes. 5 éves és csak vállköpépig ér neki, mert ennyire baromi lassan nő. 2x lett vágva csak a hosszából.
Reggel megfésülőm 2 óra, nincs felkötve mint egy szénakazal.. Ettől függetlenül ő így szép, tökéletes és arra tanítom úgy fogadja el magát ahogy van.
Vagy felkötöm, befonom.
Barátnőm példáját tudom neked elmesélni.
Hosszú évekig vasalta a haját míg eljutott oda,hogy fésülködni se mert. Annyira hazavágta a haját, hiába kent rá bármit úgy felégette, kiszárította, hogy egy sima fésülködésnél is centik töredeztek le mintha tépőfésüt használna. 3 évbe telt mire a fodrász rendbe tudta tenni a haját és baromi sok pénzbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!