Most tényleg ekkora baj hogy vasalom a haját?
7 éves a lányom. Édesanyámnak göndör haja van, én némi kis hullámot örököltem tőle,de utálom, mert nem áll sehogy, vasalom minden nap. A lányomnak még rosszabb, se hullam,se egyenes olyan a haja mint egy igénytelen hajléktalannak,ha megmosom s megszárad. Ezért vasalni szoktam neki,hogy szép sima, egyenes legyen és ne bántsák a suliban,hogy igénytelen.
Elmondtam a barátnömnek,aki lehülyézett,mert hogy tönkre teszem a hajszerkezetét és ki fog hullani neki.
Természetesen nem minden nap vasalom,és használok neki rá mindem féle hajápolot.
Tényleg én vagyok a szar anya emiatt?
Nem vagy szar anya.. ez olyan f.aszság h mindenki állandóan szar anyázik.
De nem kéne, inkább egyenesito BalzsaM vagy hajhab. A felnőtt Hajat is tönkre teszi a vasalás, fond be és akkor nem áll össze vissza, lehet copf vagy csatt is (hajgumi is széttöri a hajat amúgy) szerintem ne vasald neki, de a te döntésed
Nézd, nálam személy szerint az igénytelen haj ott kezdődik, hogy büdös, nincs mosva, nincs megfésülködve, tetves, stb.
Tehát attól, mert göndör a lányod haja, attól miért is igénytelen? Tudod, ha az iskolában csúfolni akarják, akkor megteszik. Ha nem a haja miatt, akkor az alakja miatt, az orra miatt, a füle miatt, a hangja miatt, akármi miatt. És akkor plasztikáztatod is majd? Sőt, nyugodj meg, ha másért nem, akkor majd miattad meg fogják szerencsétlent szólni...
A hajvasalás nagyon ártalmas a hajnak. Egy felnőtt hajának is. Ne akard már a gyereked haját most tönkretenni.
Én biztos nem tenném.
Egy göndör hajat is kordában lehet tartani.
Biztos hogy segitessz neki hogy tönkre menjen a haja.
Én azt nem értem meg hogy ez a rohadt média annyira megfertőzte már az embereket hogy cska aza jó amit ott mutatnak.
Pedig valami eszméletlen ocsmány tud lenni az a levasalt haj.
Én ha látok néha egy egy hullámos hajú csajt egészen örülök neki.
AZ nem igaz hogy az szarul néz ki!!!
Nem ettől leszel szar anya. De a barátnpdnek igaza van. Hajvasalás roncsolja a hajat. Persze, szép, hogy egyenesre kivasalod, de magát a hajat tönkre teszed. A haj szerkezetét rendkívül roncsolja a meleg, amitől kiszárad és sprőd lesz a haj. Gyenge hajszálnál (és a gyerekek hajszerkezete még nagyon gyenge) a meleg hajvasaló bárkiegyenesíti, de belső szerkezetét roncsolja. Nem most fogod látni a kárát, hanem majd akkor amikor 16-20-30 éves lesz. Erősen töredezni fog. Erős hajhullása lesz, vagyis, semmilyen, kevés, vékonyszálú, csúnya haja lesz. Hajápolok sem a legjobbak egy gyerek számára, hiszen a hajúk szerkezete még fejlődésben van, gyenge-
Barátnődnek valahol igaza van. Lehet a lányod 20 évesen téged fog hibáztatni, mert annyira kevés haja lesz, hogy a fejbőre erősen látszani fog. Én a helyedben nem vasalnám a haját. Hajszárítóval is lehet egyenesíteni a hajat, nem kell még hajszárítás után vasalni is.
Miért károsítaná a még ki sem nőtt haját valami, aminek semmi köze a hajhagymákhoz, nem azt vasalgatja?! A ráfújt ilyen-olyan szer károsabb.
A haját károsítja, előbb-utóbb le kell majd vágatni, de az, hogy később mennyi haja lesz, nem ettől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!