Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti sem birjátok elviselni a...

Ti sem birjátok elviselni a saját gyerekeiteket, most hogy otthon vagytok?

Figyelt kérdés
2020. márc. 19. 09:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
93%

Én el birom viselni a gyerekeimet, elvégre akartam őket.

A nagy egy kicsit nehezebb eset, legalábbis lekötni a figyelmét, nagycsoportos. Feladatokat kap majd a logopédustól, és én is adok majd neki. A háztartásba besegít, de kérni se kell, szeret segíteni.

A kicsi 1 múlt ő könnyű gyerek, elvan játszik, tanulja a szavakat, kis nyugalom szigete a nagyhoz képest.

Ami a nagynak rossz, hogy hiányolja a baráait az óvonéniket meg az úszást is.

2020. márc. 19. 10:59
 22/35 anonim ***** válasza:
38%

Dédanyáinknak nem volt munkahelye... Meg nagyrészt önellátóak voltak, mivel nem kellett valahol másol 8-10-12 órában helytállni. Kicsit sem hasonlítható a mai világhoz, mikor mindkét szülőnek mennie kell, hogy legyen pénz és étel.

Mert számítógépet nyomogatni 8 órában köztudottan sokkal nehezebb, mint a földet túrni, állatoknak takarmányt cipelni, kiganézni alólul, mosni a ruhákat kézzel, kenyeret dagasztani, stb., stb.! Ugyeee???

2020. márc. 19. 11:00
 23/35 anonim ***** válasza:
82%

Azért az önellátás sem úgy megy, hogy a borsó elveti magát, a csirkék meg levagjak neked a disznót, és találják. Kemény munka volt az, de igaz, pénzt nem kaptak érte - ha csak nem vitték a piacra eladni a termény és az állatok egy részét - de nem is volt rá annyira szükség, hiszen az élelmiszer megvolt. A ruhákat is többnyire maguknak készítették.

Szóval ez igenis kemény munka volt, sok szervezest igényelt. Kíváncsi vagyok ma hányan lennének képesek úgy dolgozni, mint ők akkor (minden rosszindulat nélkül, valószínűleg nekem sem menne).

2020. márc. 19. 11:02
 24/35 anonim ***** válasza:
56%

Van aki nem bírja, ettől a kérdező nem önző vagy szr anya.

Sőt, elég sokaknak lesz ez megterhelő előbb utóbb. Mindenesetre mindenkinek más a mentalitása, ez pl most is látszik a hsz-k alapján.. . , igencsak látszik.

Inkább ti szegyelljetek magatokat.

A kérdező meg sztem kicsit rosszul fogalmazott, szerintem nem a gyerekeivel van baja, hanem a helyzettel, hiszen eddig gondolom nem voltak "össze zárva" mindnekinek megvolt a napi dolga/rutinja. Ilyen egy normális élet.

Egyébként nekem is frusztráló délutánra már a helyzet, pedig csak pár napja tart.

Minden embernek kell egyedül töltött idő.

2020. márc. 19. 12:43
 25/35 anonim ***** válasza:
82%

Ja, foglaljam le a 3 évesemet bezárva úgy, hogy közben a napi 8 óra munkám is legyen meg, legyen ebéd főzve és tiszta lakás is. 😄😄😄

Egy iskolás más kérdés, őket már nem kell bilire ültetni, kakit kivenni bugyiból, nem kell utánuk lakást takarítani ha épp olyan koszt csináltak amíg nem néztem oda. Ne feledjük hogy sokan pár éves gyerekkel kényszerültek home-officera, és nem, nem rövidített munkaidőben.

2020. márc. 19. 13:34
 26/35 anonim ***** válasza:
88%
Én jól érzem magam, a gyerek is. Van h már majdnem szakad a cérna, de ilyet írni h nem bírom elviselni??? Ott én nem tartok, és soha nem is fogok. Örülök a rossz közepette h együtt lehetünk! Melós napokon alig volt velem.
2020. márc. 19. 13:44
 27/35 anonim ***** válasza:
85%

Nem őrülök meg, legalább is nem tőlük!

Inkább azért mert máskor elmegyünk játszótérre vagy kis barátokhoz, közben én is beszélgetek, ők is játszanak. Kialakítottam egy mini játszóteret az udvarunkban. Kipakoltam asztalt, széket és míg a nagyobbal tanulunk, a kicsi eljátszik.

2020. márc. 19. 15:16
 28/35 anonim ***** válasza:
98%

Nekem semmi bajom a gyerekeimmel. Tök cukik, de tényleg.

Azzal viszont igenis bajom van, hogy munka mellett egy harmadikosnak és egy másodikosnak kell tanító nénit játszanom. EZ nem volt benne a pakliban. És emiatt sajnos sok is köztünk a feszültség.

Szóval a gyerekekkel eltöltök bármennyi időt, de ez a feszkó nagyon nem kéne mellé.

2020. márc. 19. 16:27
 29/35 anonim ***** válasza:
94%

Én annak örülök h itthon van de annak nem hohy be vagyunk zárva és kis lakásba.

Máskor mindig mentünk csavarogtunk baratokhoz mentünk mamához mentünk ...most betartjuk a tilalmat nem megyünk sehova.

De a bezártságtól szinte megvan őrülve a lányom.

Tanulunk megoldjuk a feladatokat Bar némelyik el van szállva annyit küld hogy órákig körmöli....mert másolni kell!

2020. márc. 19. 16:35
 30/35 anonim ***** válasza:
94%

Lemaradt

Az én munkam helyhez kötött így nem Home Office de mindenkinek tiszteletem mert munka meleltt egyszerre játszani tanárnénit és fozni mosni takarítani...nem lehet egy seggel ennyi lovat megülni.

2020. márc. 19. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!