Hány éves korig adtál kúpot a gyerekeidnek?
Az hogy ki adja be, csak részletkérdés. A lényeg, hogy hasson és meggyógyuljon tőle az illető.
Miért, ami kijön onnan, az nem gusztustalan?! Mégis teljesen természetes mindennapi dolog. Senki (legalábbis a többség) nem azért ad kúpot a gyerekének, vagy akár magának, mert ez lenne az aberrált perverziója. Ha a gyerek az életkoránál fogva nem képes magának megoldani, akkor segíteni kell neki, akár gusztustalan, akár nem. Az egészségügyben ezerszer gusztustalanabb dolgok is vannak, mint egy kúp beadása.
Nyilván nem kell az első tüsszentésre kúpot nyomkodni valakibe. De sok esetben ez a legjobb, leghatékonyabb megoldás.
A lányomnak talán néhány alkalommal adtunk kúpot, utána szirupot kapott, ha lázas volt.
A fiam viszont kihányja a szirupot. Próbáltuk kaja előtt, után, mindenhogy. Hány tőle.
Oké, van Flamborin csepp. De csak az kevés, ha folyamatosan lázas. Így bizony kapott kúpot. Nem preferálom, nem szeretem én sem. De ha lázas, és rosszul érzi magát, akkor valamit adni kell neki.
Hányás csillapítót kellett 4 évesen, és ördögűzés volt beadni, de ügyelet javaslata volt, mert beállt egy ismétlődő görcsös hányás és már nem jött semmi.
Előtte kisbaba korában kapott csak.
Ill azóta sem.
5 évesen magamnak adtam be.
Nem igazán értem a problémákat.
Nem kell erőszakolni, de valahogy meg kell oldani. Ha a szirup jobb, akkor azzal, ha meg a kúp jobb, akkor azzal. Ha egyik se megy, akkor marad az injekció, az jobb?
Nem gusztus kérdése, hanem ettől lesz egészséges.
Nincs korhoz kötve. Vannak felnőtteknek való kúpok is. 14 éves koromban még volt, hogy kúpot írtak fel. Természetesen magamnak raktam be, meg dokihoz is már egyedül jártam, de még a gyerekorvoshoz tartoztam.
Szóval sehol nincs előírva olyan szabály, hogy kúpot csak 3 vagy 4 éves korig lehetne alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!