Hány éves korig adtál kúpot a gyerekeidnek?
8 hónapos volt a nagy, amikor utoljára kúpot kapott. Nekem olyan 6-7 éves koromig adtak kúpot anyámék. Igen, emlékszem rá... Nem mondom, hogy olyan hú de nagy trauma lenne, de tisztán emlékszem két alkalomra is, és hát mit ne mondjak, ráz a hideg az emlkéktől. Mert bizarr. Én sem ellenkeztem, mert megszoktam, hogy ez így szokott lenni,ha beteg vagyok. De attól még nagyon kellemetlen volt akkor is, és most is az, ha visszagondolok rá. Szóval, szerintem ha teheted, ilyen nagy gyereknek már próbálj szirupos gyógyszert adni, amikor szükséges.
Az egyik válaszolóra reagálva, persze, ha a szülő már mindent, de mindent megpróbált, és semmilyen más fájdalom és lázcsillapító módszert nem tud alkalmazni, hát akkor adjon kúpot, nincs mit tenni, de nehezen hiszem, hogy egy nagy gyereknek semmiféle italba vagy ételbe nem lehet belecsempészni a szirupot...
Régebben folyton megküzdöttünk a szirupokkal, már jobb a helyzet és a tablettát is le tudja nyelni. A kúppal szemben nincs ellenkezés valahogy talán ezért is szoktuk meg.
Szerintem is kezd túl idős lenni hozzá, ha jól emlékszem a legtöbb kúpot 6 éves korig írják.
Legközelebb már megpróbálom mellőzni a dolgot.
"nem gyerekbarát módszer..."
Hagyni meghalni gyerekbarát? Pl: diazepam. Nem kúp, de rektálisan kell felnőttnek is.
Inkább örülj, hogy sose volt olyan beteg, hogy kelljen.
Számos betegség van, amire kúp az egyetlen hatékony megoldás.
Pl: kruppos rohamnál is kizárt a szájon áti gyógyszer. Marad a kúp.
Vagy hányós betegség.
19
Sima betegségről ír a kérdező.Nem kruppról meg társairól.Igen van betegség amire a kúp a megoldás, de ha semmi olyan baja nincs a gyerekének, miért kellene 5 évesen is még kúpot tolni a fenekébe? De most őszintén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!