Hány éves korig adtál kúpot a gyerekeidnek?
Én emlékszem hogy kisiskolás voltam mikor kaptam, hiába tiltakoztam. Rossz élmény volt.
A gyerekemnek kétszer adtam mikor 1,5 éves volt, nem használt a szirup székrekedésre 4 nap után sem, nem volt más lehetőség. Amiből lehet, szirupot kap ha muszáj.
Szerintem kérdezd meg legközelebb a gyereket hogy szeretné e kipróbálni a szirupot.
3 hónapos kortól adható a nurofen,
a panadol baby 1 hónapos kortól.. Te meg még mindig kúpot dugsz szerencsétlen 5 éves fiadnak a fenekébe.. 😳 👏
Azt meg sem említem, hogy van flamborin csepp is.
#34 és ebből milyen következtetést kellene levonni?
Vannak iskoláskorú gyerekeknek, sőt felnőtteknek való kúpok is. Ezek is felső korhatárhoz lennének kötve?
Számos előnye van a kúpnak, a szájon át bevehető gyógyszerekhez képest. Pl. a bélből felszívódva kevésbé terheli a májat, a hatóanyag gyorsabban, nagyobb mennyiségben kerül a célterületre. És ez életkortól független. Hülyeség, hogy csak bizonyos életkorig alkalmazható.
#35, pár éve olvastam egy tanulmányt, ahol kimérték, hogy lassabban szívódik fel a kúp (paracetamol vagy ibuprofen volt).
Nyilván vannak esetek, mikor pont a kúp a célszerű, de szerintem jobb tartalék megoldásnak tekinteni, és akkor alkalmazni, ha szájon át nem megy. Az én 10 hósom utálja a Panadol szirupot, de nagyon szenvedett a láztól. Ha még egy-két napig beteg, eljutottunk volna oda, hogy kipróbálom, mit szól egy kúphoz. Lázat mérni hónaljban szoktam neki, az bevált. Csak akkor matatok a fenekénél, ha muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!