Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves korig adtál kúpot a...

Hány éves korig adtál kúpot a gyerekeidnek?

Figyelt kérdés
A fiam most múlt 5 éves és ha beteg akkor még kúpot is szoktunk használni. Sokkal hatékonyabb és szó nélkül hagyja. Ha tiltakozna akkor nem használnám. A doktornénit megkérdeztem és ő is azt mondta, hogy adjam neki nyugodtan de kezdem úgy érezni, hogy már idős hozzá.

2020. jan. 30. 14:32
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
68%

Én emlékszem hogy kisiskolás voltam mikor kaptam, hiába tiltakoztam. Rossz élmény volt.

A gyerekemnek kétszer adtam mikor 1,5 éves volt, nem használt a szirup székrekedésre 4 nap után sem, nem volt más lehetőség. Amiből lehet, szirupot kap ha muszáj.

Szerintem kérdezd meg legközelebb a gyereket hogy szeretné e kipróbálni a szirupot.

2022. máj. 27. 17:01
 32/64 anonim ***** válasza:
68%
3.5 éves koráig lázcsillapító kúpot. Glicerin kúpot később is kapott.
2022. máj. 28. 12:10
 33/64 anonim ***** válasza:
77%
Egyetlen egyszer 6 hónapos kora körül, azóta cseppet vagy szirupot kap ha nagy ritkán szükséges.
2022. máj. 28. 14:01
 34/64 anonim ***** válasza:
41%

3 hónapos kortól adható a nurofen,

a panadol baby 1 hónapos kortól.. Te meg még mindig kúpot dugsz szerencsétlen 5 éves fiadnak a fenekébe.. 😳 👏

Azt meg sem említem, hogy van flamborin csepp is.

2022. júl. 1. 14:17
 35/64 anonim ***** válasza:
89%

#34 és ebből milyen következtetést kellene levonni?

Vannak iskoláskorú gyerekeknek, sőt felnőtteknek való kúpok is. Ezek is felső korhatárhoz lennének kötve?

Számos előnye van a kúpnak, a szájon át bevehető gyógyszerekhez képest. Pl. a bélből felszívódva kevésbé terheli a májat, a hatóanyag gyorsabban, nagyobb mennyiségben kerül a célterületre. És ez életkortól független. Hülyeség, hogy csak bizonyos életkorig alkalmazható.

2022. júl. 1. 14:54
 36/64 anonim ***** válasza:
23%
Azt, hogy nem kell semmit dugdosni a gyerek fenekébe, ha van szirup..
2022. júl. 1. 14:57
 37/64 anonim ***** válasza:
35%

#35, pár éve olvastam egy tanulmányt, ahol kimérték, hogy lassabban szívódik fel a kúp (paracetamol vagy ibuprofen volt).

Nyilván vannak esetek, mikor pont a kúp a célszerű, de szerintem jobb tartalék megoldásnak tekinteni, és akkor alkalmazni, ha szájon át nem megy. Az én 10 hósom utálja a Panadol szirupot, de nagyon szenvedett a láztól. Ha még egy-két napig beteg, eljutottunk volna oda, hogy kipróbálom, mit szól egy kúphoz. Lázat mérni hónaljban szoktam neki, az bevált. Csak akkor matatok a fenekénél, ha muszáj.

2022. júl. 1. 17:30
 38/64 anonim ***** válasza:
38%
Szirup!! Ne tőlünk már semmit se a gyerek hátsójába ha nem muszáj, és ez nem a muszáj kategória lenne.
2022. júl. 2. 15:07
 39/64 anonim ***** válasza:
21%
38 vagyok, bocsi javított a telefon. *Toljunk
2022. júl. 2. 15:08
 40/64 anonim ***** válasza:
38%
A felnőttnek, nagy gyereknek való kùp abban különbözik ettől az esettől, hogy magànak rakja fel. Irtó gusztustalan a gyerek fenekèbe bàrmit benyomkodni. Az enyèm 1x kapott kúpot, azt is muszàjbòl. Annyira sìrt, hogy nem bìrt lenyelni semmit.
2022. júl. 2. 16:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!