Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves korig adtál kúpot a...

Hány éves korig adtál kúpot a gyerekeidnek?

Figyelt kérdés
A fiam most múlt 5 éves és ha beteg akkor még kúpot is szoktunk használni. Sokkal hatékonyabb és szó nélkül hagyja. Ha tiltakozna akkor nem használnám. A doktornénit megkérdeztem és ő is azt mondta, hogy adjam neki nyugodtan de kezdem úgy érezni, hogy már idős hozzá.

2020. jan. 30. 14:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
81%
Nekem most a kicsinel azt mondta a doktornéni, hogy már nagy a kúphoz. A nagy 2 évesen kapott utoljára. Emlékszem 6 évesen magamnak kellett felhelyezni... Gáz, hogy ez még berogzulés sokaknál. Hiszem, hogy bele lehet tenni teába, én is szoktam, nem hányja ki a gyerek, pedig utálja bevenni. Annak idején végül anyámék is letettek a kúpról, és összemorzsolták két kanállal a gyógyszert, mézet raktak rá és úgy ettük, szóval vannak humánusabb megoldások.
2020. jan. 30. 19:39
 22/64 anonim ***** válasza:
77%
Azért az már egyenesen nevetséges, hogy egyesek annyira kúp mániások, hogy idekeverik a "meghal a gyerek, ha nem kap kúpot" agymenést. Most komolyan, senki nem mondott ilyet. Akinek már olyan súlyos problémája van, hogy az élete múlik rajta azt illő kórházba vinni és nem a kúppal szórakozni.
2020. jan. 30. 20:34
 23/64 anonim ***** válasza:
92%
Az elso gyereknel meg nem tudtam, h 3 hos kortol van szirup, igy o picinek kapott neha ha kellett. A kicsinek sose adtam. Biztos nem dugdosnek semmit az 5 eves gyerekem fenekebe.
2020. jan. 30. 20:59
 24/64 anonim ***** válasza:
81%

Az én fiam egy éves múlt, még nem kapott és remélem soha nem is lesz rá szükség.

Én viszont anno sokáig azt kaptam, mivel minden gyógyszert kihánytam. Egyszerűen pszichésen nem tudtam lenyelni és rögtön a teljes gyomortartalom is jött vele együtt. Szóval én anno gyerekként, sokat kaptam. Bár nyilván én sem szerettem az érzést, de én magam is sokkal inkább azt választottam. Mert tudtam hogy attól jobban leszek és nem fogok hányni sem. Szóval nekem az kisebb kellemetlenség volt minden lenyelni egy tablettát vagy szirupot.

2020. jan. 30. 21:16
 25/64 anonim ***** válasza:
71%

"Akinek már olyan súlyos problémája van, hogy az élete múlik rajta azt illő kórházba vinni és nem a kúppal szórakozni."

Zseniális 😂

Az az esetet, amit a 19-es említett akkor végződik halállal vagy maradandó károsodással, ha nem szarakodnak otthon a kúppal. ;)

Mert kúp majd kórház a sorrend. Nem kórház kúp helyett.

2020. jan. 31. 19:47
 26/64 anonim ***** válasza:
77%

Az eddig kommenteket elolvasva, most lehet hogy nagyon meglepő dolgot fogok írni, de én már javában iskolás voltam, mikor még kúpot kaptam. Nyilván ekkor már magamnak raktam be. Nem egy nagy dolog.

Felnőttként szorulásra most is kúpot használok, ez hat. Nem értem az a kúp téma mért olyan tabu, vagy misztifikum egyeseknek... Nem csak csecsemőknek létezik kúp, hanem tízen éves gyerekeknek, felnőtteknek is. Ha nem lenne rá szükség, igény, akkor nyilván nem gyártanának ilyet.

2020. ápr. 28. 15:21
 27/64 anonim ***** válasza:
94%

Én 20 éves koromban használtam életemben először kúpot.

Olyan durva mandulagyulladásom volt, hogy a 3 féle bogyó nem volt elég, így az orvos kúpot is írt.

Szóval nem hinném, hogy lenne maximum korhatára.

2021. aug. 12. 15:34
 28/64 anonim ***** válasza:
88%

Egyszer kapott, 5 hònaposan.

Annyira üvöltött, hogy keptelen lettem volna szajon àt adni gyògyszert.

Alapbòl nagyon ellene vagyok annak, hogy bàrmit a gyerek fenekèbe dugjunk. Sose kellett làzàt merni, de tuti a hòna alatt mèrtem volna.

Az màs, ha magànak adja be valaki.

2021. aug. 12. 17:17
 29/64 anonim ***** válasza:
71%
10 éves néha meg kap
2021. aug. 12. 20:16
 30/64 anonim ***** válasza:
74%
14-15 éves lehettem, amikor a háziorvos még írt fel kúpot. De azt már magamnak raktam be.
2021. aug. 13. 06:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!