Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinaljak ha masodik...

Mit csinaljak ha masodik osztalyos kislanyommal nem jatszanak a gyerekek?

Figyelt kérdés
Kislanyom masodik osztalyos es figyelemzavaros. Az iskolabol van ami jobban megy van ami kevesbe, de nem is ez a baj hanem az hogy tarsai nem fogadjak be a kislanyomat. Ma reggel peldaul elvittem iskolaba es mar sorakozo volt.... es latta a tobbi lanyt... akik jottek ki ugyeletrol es nagy boldogan szaladt felejuk kiabalva a nevuket es meg csak vissza sem koszontek neki.... elmentek mellette pedig annyira boldogan szaladt hozzajuk. Mit csinaljak hova forduljak ezzel a problemaval. Ki tudna neki segiteni. Tudnatok ajanlani valakit aki ilyen problemas gyerekekkel foglalkozik, es tudna aegiteni a kislanyomnak. Elsosorban Dunakeszi Göd Fót tersege erdekelne. Koszonom a segitseget!!!
2019. szept. 11. 08:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
56%

16-osnak: sni-s suli?

Nem javaslom. A fogyatékos gyerekeket szokták oda vinni, nem is hozzák a normál tantervet. Az én fiamnak is javasolták, megnéztem, mondtam kizárt. 2. osztályban kitűnő tanuló volt a fiam, itt meg 9 év után kapnak 6 osztályról bizonyítványt. Mindezt azért, mert a furcsaságai miatt nem tudják elfogadni a társai? Szerintem elég nagy butaság lenne.

Egyébként sem biztos, hogy ez a megoldás, járunk a gyerekpszichiátriára elég sok sztorit hallok, hogy mi megy ott.

Az IQ 40-es gyereket, aki kettőt sem szól egész nap eltutujgatják, de a magatartászavaros gyerekekkel ott sem nagyon tudnak mit kezdeni. Ott is közösségben vannak, igaz, kisebb létszámúban, de ha ott is elkezdődik a bullying, az ottani tanárok sem tudnak mit kezdeni ezzel.

Anyuka mesélte nekem, hogy a fiát adhd-val betették a full fogyik közé, ahol a tanárok minden nap verik a gyerekeket, csak ugye ők nem tudják otthon elmesélni. Amikor az övé meg elmondta, az volt a válasz, hogy normái IQ-jú gyerekkel ők nem tudnak foglalkozni, szóval már onnan is el vannak tanácsolva. Erre marad a magántanulóság, csak ugye most azt is megszüntették.

2019. szept. 14. 14:26
 22/31 A kérdező kommentje:

Koszonom a sok valaszt, mindet elolvastam es azt latom mas is csak kuzd a tanarokkal es a tobbi gyerekkel akinek ADHD -s gyereke van. Azota sikerult magyarbol egy 4 -es dolgozatot alkotni, amin nagyon meg is lepodtem .... tanultam ugyan lanykammal de tudom neki a 45 perc keves mert kozben elkalandozik a figyelme es elkezd rajzolni stb.... de kiderult a tanarneni volt olyan megerto hogy az egyik otan elkezdett dolgozatot mivel lanykam nem fejezte be odaadta neki masnap befejezesre.... ami nagyon kedves a tanarnotol.... es tudom extra gond neki egyik gyereknek extraban masnap odaadni a dogat befejezesre.... de csak 3 as lett volna. En csak azt momdom ha egy iskola ugy hirdti magat hogy SNI gyerekeket fogad akkor azert tartsak be a szabalyokat.... SNI gyerek ha jol tudom ketto gyereknek szamit es ket gyerek utan kapnak penzt....mert duplan kell veluk foglakkozni de akkor adjamak nekik extra idot a dolgozatra es ne hetedik oraban irjon dolgozatot. Igen iskolaotthonos iskola azerr 7. Ik ora... volt reggel 4 oraja aztan volt ket iskolaotthon ora amikor nen jatszanak hanem tanulnak gyakorolnak matekot magyart vagy epp az aznap kapott hazit csinaljak mert hetkozben nem hoznak haza hazit csak penteken. A hetfotol csutortokig kapoott hazit bent csinaljak meg. Igaz a 7 . Ik orat nem tanultak vegig kemenyen de idoben az mar delutanra esik es en mint szulo ismerem a gyerekem es tudom mar a feladatot is kat volt ele rakni.... szerintem felig aludt rajta... gyogyszert nem szedunk

Mert allitolag ahoz hozzaszokik es az nelkul aztan meg rosszabb lesz.... es nem akartam gyogyszerrel megoldani.... hiaba mondjak sokan milyen jo es oda tud figyelni a gyerek es tok jo tanulo lesz stb... nem akarok gyogyszerezni. Ahogy no allitolag megtanulja fegyelmezni magat megtanul odafigyelni amikor kell es megtanulja a duhkitoreseit kezelni.... koszi a sok infot. Latom senkinek sem konnyu ADHD-s gyerekkel. Mi is jarunk havi huszonezerert tornara aminek nem tudom van e ertelme de hat a szulo mindent megtesz a gyerekert. Pszichologusnal nem jartunk de lehet kiprobaljuk es majd meglatjuk.

Foglalkozasokra har heti 2 x tanc ,1 x dramacsoport, es meg 2x a fejleszto torna. Szulinapi partyt szeretne hatha a lanyok jobban kedvelik utanna stb.... meglatjuk. Koszi a sok hozzaszolast.,

2019. szept. 15. 08:20
 23/31 anonim ***** válasza:

Mondják a tornát, én is járattam évekig a fiamat, hát nem tudom használt-e, illetve, hogy ha nem jártunk volna most hol tartanánk. A fiamnak nem a tanulással van a gondja, hanem a beilleszkedéssel.

A lányomnak mindkettővel, bár ő csendben, magában őrlődik, nem zavarja a tanítást.

Egyébként nekem az unokatestvérem tanítónő, és azt mondta, hogy neki papír sem kell, ha látja, hogy a gyereknek tanulási zavara van, akkor ezeket a kedvezményeket papír nélkül is megadja. Nálunk meg még papírral sem. Viszont ahogy látom ez az általános.

Egyébként annyira engem nem érdekel, hogy hányast kap a fiam, csak végezze el valahogy, a fiúknak könnyebb. szakmunkásképzőbe már 3-asokkal felveszik, azzal meg lehet, hogy jobban keres majd, mint egy diplomás. A lányoknak nehezebb, mert nem nagyon van jól fizető női szakma, illetve amit a városban képeznek, az már mind nagyon telített (fodrász, kozmetikus, pék, cukrász, számviteli ügyintéző.)

Engem az jobban zavar, hogy ennyire magányosak. Nagyon szemetek velük a társaik, és sajnos a többi szülő, akinek nem ilyen gyereke van elintézi azzal, hogy az sni-s gyerek a hibás, vigye speciális iskolába. Itt is volt ilyen komment, és én is hallottam a lányom osztályában. Ugyanakkor a többi gyereknek is meg kéne tanulni, hogy vannak furcsa emberek. Munkahelyen ha elkezdi csesztetni a fura kollégáját, lehet, hogy őt fogják érte kirúgni, aztán fogalma nem lesz miért.

Szóval ezekben a helyzetekben a normális gyerek is "sérül".

2019. szept. 15. 18:29
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Most írok egy 0 %-os kommentet.

A gyógyszerrel kapcsolatban: sok gyerek szedi, és működik nekik. Persze a neten csak azt írják, hogy meghalnak tőle a gyerekek, meg hogy nincs is adhd, csak a gyógyszeripar újabb marketingfogása. Nos, aki nem hiszi, annak odaadom egy hétre a gyerekemet.

Ha érdekel a téma, akkor keress a Facebookon ilyen csoportot, ott meg lehet osztani a tapasztalatokat.

Én személy szerint azt gondolom, hogy van olyan gyerek, aki csak gyógyszerrel képes integrált iskolába járni.

Tehát a szülő választhat, hogy vagy beteszi a fogyatékos iskolába a gyereket, ahol tuti nem csinálnak belőle társadalmilag hasznos embert, vagy adja neki a gyógyszert, és így kijárja az iskolát.

Nem lehet hozzászokni. Én kipróbáltam a gyerekemmel, és amikor abbahagytuk, nem könyörgött érte, hogy kéri továbbra is, észre sem vette.

Ne higgyetek el mindent amit a neten írnak, a legtöbb ilyen írás a scientológusoktól származik, akik azt sem tudják mi ez a betegség. Persze ha szedi a gyerek az ő vitaminjukat, akkor minden probléma egy csapásra megszűnik. Ez nem marketingfogás?!

Mindazonáltal azt hiszem, hogyha 3-4-eseket kap a gyerek, és nem veri szét a tanítást az iskolában, akkor nem kell neki gyógyszer. Csak azért írtam ezt, hogy nem szabad egyből elutasítani, utána kell járni a dolgoknak.

2019. szept. 15. 19:55
 25/31 anonim ***** válasza:

Azt mondják a figyelemzavar nem múlik el, a magatartászavart megtanulhatja kezelni, az impulzivitást nővik ki.

Szerintem elég sok lehet neki ez a különóra, ahova hordod, nem?

Egy időben én is hordtam a gyereket heti 3-szor fejlesztésre, pénteken már sírva rángattam oda. Sok volt. Mindig rohantunk, mindig sietni kellett, mégis mindenhonnan elkéstünk. Persze muszáj volt, mert az állami intézetek keretei között nem kap segítséget a gyerek. De folyton azon gondolkodtam, hogy ez a mindennapos rohanás egy adhd-s gyereknek milyen rossz lehet. Le kéne kicsit ülni, megpihenni, elgondolkodni, hogy mi történt ma, nem beesni egyik helyről a másikra. Most 3. osztályos a fiam, heti egyszer viszem lovagolni, ennyi.

A lányom mondta, hogy szeretne táncolni, az heti 2*2 óra, este 8 után érne haza, mondtam neki, hogy teljesen kizárt.

2 éve jártunk színjátszókörbe, az csak heti egy nap volt, de azt is nagyon utálta már a végén. Jó lenne az iskolában találni valami olyan szakkört, ami érdekli, hogy ne még este kelljen eljárni.

2019. szept. 15. 20:02
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
A szülinapi parti nagyon rossz ötlet. Előbb egyesevel kellene barátságokat kotni. Elhivni egy gyereket a játszótérre, vagy otthonra játszani, aztán megpróbálkozni egy masikkal, es igy tovabb. Ha ez jól sikerül, akkor lehet a partira gondolni. Gondolj bele mekkora csalódás lesz a ygereknek, ha senki se megy el. Márpedig jelenleg nincs barátja, ergo egyik meghívott se fog elmenni. Próbáljatok lépésenként.
2019. szept. 16. 06:42
 27/31 anonim ***** válasza:

26-os, én pont erre gondoltam.

Én sem tartok a gyerekeimnek. Én egyszer tartottam gyerekkoromban, a 30 meghívottból 2 jött el. Én ilyennek nem tenném ki a gyerekemet.

2019. szept. 16. 21:23
 28/31 anonim ***** válasza:

Csak az a megoldás erre, ha a tanítókkal beszélsz. Ők vannak vele egész nap, ők tudják finoman kívülről irányítani, hogy ki kivel legyen együtt mondjuk páros feladatnál, étkezés közben, csapatban, stb.

Én nem tartom ördögtől valónak a gyógyszert, DE nálunk a gyerek osztályfőnöke kérte már előre, mielőtt orvoshoz vittem volna, hogy ne, semmiképpen ne engedjem, megoldja ő anélkül. Szóval a feladat adott :)

Amit viszont ki akarok próbálni, sok helyen olvastam pozitív hatásáról: koffein. Figyelemzavarban állítólag segít. Minimális mennyiség nyilván, mert kicsiről van szó, de hátha tényleg kinyílik egy kicsit a fókusz tőle.

2019. szept. 17. 09:21
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

A tanárok sincsenek nagyon képben a gyógyszert illetően, mindenki azt hiszi, és ők is, hogy ez egy kábítószer, vagy éppen ellenkezőleg nyugtató.

Nálunk komoly gondok voltak a gyerekkel, amikor elkezdtük szedni, és bolond módon beavattam a tanárt is. Mivel a gyerek másnaptól nem vált kisangyallá egyáltalán nem voltak elégedettek. Miután abbahagytuk orvosi javaslatra, a szülői értekezleten mindenki előtt bejelentette, hogy amennyiben nem adok gyógyszert a gyerekemnek, be nem teheti a lábát az iskolába. Másik szintén gyógyszeres kisgyerek kezelőorvosát hívogatta ez a nő, hogy növelje az adagot, mert nem elég, a gyerek még mindig nem tud viselkedni.

Ezek után én azt gondolom, hogyha gyógyszer mellett is döntötök, a tanárt nem kell beavatni, mert csúnyán visszaélnek vele.

2019. szept. 17. 14:02
 30/31 anonim ***** válasza:

Nálunk képben van vele a tanár, nem várja, hogy angyal legyen, de inkább megbirkózik így vele. Én örülök.

Persze van az a szint, ahol már én is adnám a gyógyszert, de amíg nem menekül sikítva a tanítónénije, addig jó ez így.

2019. szept. 17. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!