Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem árt az ha egy kisgyermekhe...

Nem árt az ha egy kisgyermekhez a csládtagok több különböző nyelven beszélnek, tanítják?

Figyelt kérdés
2008. nov. 15. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis , inkább örülj neki!!! Egy kisgyereknek teljesen mindegy, hogy az aludj el szépen kisbalázst darálod neki, vagy a what s your name-t!!! Én pici korom óta angolul és magyarul beszélek anyuval így apuval úgy, igazából nem is tudom melyik az anyanyelvem, szerintem mind a kettő, az egyik nagymamámmal, pedig finnül. Finnül is beszélek folyékonyan, felsőfokon, de nem anyanyelvi szinten. Úgyhogy csak bátran. Semmi kárt nem okozol.
2008. nov. 15. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsés vagy.A gyermek így sokkal fogékonyabb lesz.Ez egyáltalán nem baj.Az életbe többre viszi az aki több nyelven beszél,mint aki 1-2 nyelven tud csak beszélni.
2008. nov. 15. 18:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha egy csaladtag mindig csak azon az egy nyelven beszel a gyerekhez (mondjuk a nagyi csak angolul beszel) akkor az nagyon is jo, hiszen kiskorban konnyen megtanul egy idegen nyelvet a gyerek. De szerintem az fontos, hogy pl. a nagyi csak angolul beszeljen hozza, ne egyszer magyarul egyszer pedig angolul.

Mi kulfoldon elunk, itt a legtobb gyerek tobb nyelvu. Ismerek olyan csaladot, ahol az anya olasz, az apa nemet, de a szulok egymas kozt angolul beszelnek. A gyerek olaszul es nemetul perfekt, az angolt pedig megerti, de olaszul vagy nemetul valaszol csak.

Ismerek egy masik csaladot is ahol az apa francia az anya nemet.

Az en kisfiam magyarul es angolul beszel, franciat pedig a suliban tanul.

Jo nyelvtanulast!

2008. nov. 15. 19:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Az elozo vagyok, nem is akartam leirni, hogy ismerek egy csaladot ahol az apa francia az anya meg nemet, kiakartam torolni, de bennt maradt, semmi ertelme igy, bocs.
2008. nov. 15. 19:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Pàrom arab nyelvü,én magyar,egymàs közt németül beszélünk.

Babàt vàrok,ugy döntöttem,hogy mindegyik nyelven beszélünk majd hozzà.

Van a szomszédomban egy csalàd,a gyerekhez csak albànul,az anyanyaelvén beszéltek,most ovodàba jàr(5 éves)

de még egy német szot nem volt képes megérteni.

Szerintem inkàbb vegyesen,pl.mondom :

gyere,de néha:komm!(németül)

Igy szerintem könnyebbene boldogul majd

2008. nov. 16. 12:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!