Nem árt az ha egy kisgyermekhez a csládtagok több különböző nyelven beszélnek, tanítják?
Ha egy csaladtag mindig csak azon az egy nyelven beszel a gyerekhez (mondjuk a nagyi csak angolul beszel) akkor az nagyon is jo, hiszen kiskorban konnyen megtanul egy idegen nyelvet a gyerek. De szerintem az fontos, hogy pl. a nagyi csak angolul beszeljen hozza, ne egyszer magyarul egyszer pedig angolul.
Mi kulfoldon elunk, itt a legtobb gyerek tobb nyelvu. Ismerek olyan csaladot, ahol az anya olasz, az apa nemet, de a szulok egymas kozt angolul beszelnek. A gyerek olaszul es nemetul perfekt, az angolt pedig megerti, de olaszul vagy nemetul valaszol csak.
Ismerek egy masik csaladot is ahol az apa francia az anya nemet.
Az en kisfiam magyarul es angolul beszel, franciat pedig a suliban tanul.
Jo nyelvtanulast!
Pàrom arab nyelvü,én magyar,egymàs közt németül beszélünk.
Babàt vàrok,ugy döntöttem,hogy mindegyik nyelven beszélünk majd hozzà.
Van a szomszédomban egy csalàd,a gyerekhez csak albànul,az anyanyaelvén beszéltek,most ovodàba jàr(5 éves)
de még egy német szot nem volt képes megérteni.
Szerintem inkàbb vegyesen,pl.mondom :
gyere,de néha:komm!(németül)
Igy szerintem könnyebbene boldogul majd
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!