Mennyi pénzt adjak havonta a lányomnak?
Nem képzeled,hogy törődik itt bárkivel is,aki nem a szája íze szerint beszél!Ha rábólintunk,hogy adjon jó sok pénzt,mert szegény gyereknek csak egyszer van gyerekkora és milyen keserves a tinilét,akkor megnyugszik,hogy ő jó szülő és nem ez a lényeg?Igazolva látja,hogy jól nevel!
Azon azért elgondolkodnék,hogy miért is van több esze egy 16 éves fiúnak,mint egy felnött nőnek!
Egyetértek az utolsóval.
Az előző oldalon olvastam, hogy egy 17 éves lány írta, hogy 45 (!) ezret kap egy hónapban...hát, néztem egy nagyot az biztos.
Mondjuk mindig látom magam körül a mai tizenéveseket, ezen meg sem kéne lepődnöm. Egyénenként kb. 50 ezer forintnyi ruha van rajtuk és azon töröm a fejem, hogy a szüleik miből finanszírozzák mindezt (mert arra mérget veszek, hogy nem a kedves kis porontyok teremtik rá elő a pénzt...).
Ha visszagondolok a kamaszkoromra, én 5-6 ezer forintos cipőnél biztosan nem kaptam drágábbat, pedig nem voltunk/vagyunk szegények.
Ha akartam venni egy drágább ruhadarabot, akkor fogtam magam és összegyűjtöttem rá a pénzt, vagy megvártam egy nagyobb ünnepet (karácsony, szülinap) és akkor meg tudtam venni.
Most meg a 15-16 éves gyerek csak kiejti a száján , hogy 25 ezer forintos nájki cipőt akar, mert az a menő, és anyuci-apuci már veszi is elő a tárcáját.
Majd később csodálkoznak, hogy a gyerekük miért lesz önállótlan, elkényeztetett, "életképtelen" emberi lény.
És akkor arról az eltorzult értékrendről,ami az ilyen "apuci-anyuci pénzes pici fia/lánya" körökben dívik, és ennek az "úgyis minden az ölembe hullik" nevelésnek az eredménye, még nem is beszélek.
Szerintem akármennyire is jó az anyagi helyzet, nem kell mindent finanszírozni.
Attól, hogy valaki nem vesz meg mindent, amit a gyereke kiejt a száján, még nem lesz rossz szülő. Sőt...
Igenis tanuljon meg már ennyi idősen spórolni, vagy megdolgozni valamiért, mert később, ha a szülők már nem tudnak/akarnak segíteni nagy pofáraesés lehet a vége.
És ha akarnak is...nem tudom milyen az, mikor a 30 éves fiút/lányt még mindig apuci/anyuci pénzeli...
L/23
Valtozott az ido miota mi gyerekek voltunk fogjatok fel!!!!!!Ha nektek nem volt meg amire vagytatok akkor a gyerekeiteknek se legyen meg azzal az indokkal, hogy "meglatja aztan o"???? .....azonkivul lelehet vele ulni es megbeszelni,hogy nem ennyire konnyen mukodik...
Kedves kerdezo...adjal 35-40 ezret szerintem is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!