Mennyi pénzt adjak havonta a lányomnak?
Én az ebéden, bérleten felül havi 20-at adnék. Ebből kellene gazdálkodnia. De ha valami nagyobb dolgot kell megvenni, amire tényleg szüksége van (kabát, cipő, csizma stb..) akkor azt együtt venném meg vele, persze külön pénzből.
Én anno viszonylag kevés zsebpénzt kaptam és megtanultam nagyon beosztani. Hónapokig raktam félre egy részét, hogy meg tudjak venni egy-egy nagyobb dolgot.
De a gyerekemet egy kicsit jobban el fogom engedni, ezért gondoltam a +20e-re.
Már megbocsássatok, de minek neki havi 5 ezer Ft sminkre??? Ennyi elmegy??? Nem hiszem el, még akkor sem ha érzékeny a bőre. Egyáltalán egy 16 éves lány hova sminkeli magát? Buliba havonta 1-2 x. És akkor magára kan 4 tubus alapozót vagy mégis mire meg havi 5 ezer Ft?? Meg minden hónapban ruhát akar venni? Minek? Jól el lehet kényeztetve a lánykád. Én maximum 15 ezer Ft-ot adnék neki, az legyen elég kajára, bérletre meg ami marad azt költse el hülyeségre (smink, mozi, buli, stb)
Én már felnőtt nő vagyok, de én nem költök magamra havi 15 ezer Ft-ot.
Hát, jó, hogy ilyen jó az anyagi helyzeted, én például 16 évesen megkaptam a családi pótlékot (akkor 10.000 Ft. volt) és néha fel lett töltve a telefonom (3000 Ft.-tal), de az nem minden hónapban, csak ha már régebb óta nem volt rajta pénz.
Nos, emellett ruhát akkor már nem a szüleim vettek nekem és a bérletemet magamnak kellett finanszíroznom (10 ezerből az mínusz 4000), tehát körülbelül egy hónapra maradt 6000 Ft.-om.
Nem haltam bele...
Még most is fiatal vagyok (23 éves), szóval tudom mi mennyibe kerül manapság egy fiatalnak, itthon lakom, szóval szerencsére lakbért, ételt nem kell fizetnem, de minden más igen.
Diákhitelből finanszírozom a dolgaimat, ami havi 25 ezer Ft.
Szóval kicsit irreálisnak tartom, hogy egy 16 éves lány 30-40 ezreket kapjon.
De ez csak az én véleményem.
L/23
17/L vagyok és én havi 45000 kapok kártyára:
kosárcsapat tagdíj:3000ft
ijászegyesületi tagdíj:4000ft
bérlet:4500ft
ruha és/vagy cipő:kb.7-8000ft
smink:6-7000ft (igen elmegy annyi rá, mert minőségit használok és ragaszkodom a márkához)
koncert:belépő min.2000ft+néhány ital:min.1000ft
pizzázás:2000ft
mozi:2000ft
vitamin:6000ft
Havi 5-6000ft megmarad azt elrakom nyárra. Ilyenkor mindig eltöltünk 1-2 hétvégét a Balcsin a barátaimmal.
16 éves vagyok igaz fiú, de én havi 10.000 Ft-ot kapok.
Már durván három és fél éve és 200.000Ft-ot sikerült összegyűjtenem ez idő alatt.
Igaz, a telefonomat a szüleim fizetik, de nem több mint 3-4 ezer forint)
Kajálni otthon kajálok.
Reggelit általában nem eszek (Nem azért mert nincs pénz, hanem mert nem vagyok éhes! Ezzel nem arra utalok, hogy a lányodnak nem kellene reggelit ennie)
Smink ugye kilőve...
DE nem minden hónapban kell vásárolnia szerintem egy embernek... akár fiú akár lány...
Ha annyit adsz neki, hogy PONT kijöjjön nem fogja megtanulni, hogy mi a spórolás. Legalábbis szerintem ez nem valami jó tapasztalat a felnőtté válás útján.
Ha már idősebb lesz és esetleg te már nem tudsz neki adni pénzt akkor nem fogja tudni beosztani a pénzét. Nem tud spórolni, nem tudja majd megvárni, amíg megkapja a következő hónapban a pénzt, hogy megvehesse.
De ez a te döntésed.
Amúgy szerintem kellene csinálnod egy olyan hónapot, amikor összeírod mennyit költ és mire. És akkor az alapján szabod meg a zsebpénzét.
De, ha ő fizeti a kaját meg a bérletet ami 9000FT
meg a telefont, ami 5000FT
akkor 20.000FT adnék neki.
Tanuljon meg takarékoskodni, mert el fog veszni a világban!
16/F
Havi 10 ruhára szerintem egyáltalán nem sok. 16 éves gondolom a teste sokat változik tehát nála a tavalyi cucc elővétele szinte kilőve és ha bele gondolunk hogy ha még kínaiban is vásárol mire elég 10 ezer rájön mindenki h nem
sok. Nyárra csak h legyen neki pár darabja az is több tiz ezer kinais cuccokból is. Pl egy bikini 3000 egy papucs 2000 egy felső 3000 amiből azért kell 4-5 db egy rövid naci 3000 egy sportos cipő 2500 egy topán 3000 térdnaci 3000 stb stb tehát a tízezerből tud venni havonta 3-4 db-t ha márkásat szeretne akkor max egy bikinit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!