Mennyi pénzt adjak havonta a lányomnak?
Tényleg, lehet, hogy én vagyok maradi, de egy mai 16 éves lánynak miért is kell havi 5 sminkre és havi 5 ruhára? Havonta vesz ruhát és alapozót? Bocsánat, hogy ezt mondom, de nagyon el van már most eresztve a lány. Ez nem spórolás, hanem luxus. A kötelező kiadások felett +10.000.- egy hónapra bőven elég. Nem luxuséletet kell biztosítani,hanem minimális anyagi szabadságot. És igen, van, amit nem engedhet meg magának az ember. Nem tudom, hogy keresel, de jobb, ha tudja, hogy van, amire spórolni kell és meg kell várni a következő hó elejét, mire meg lehet venni. Ha havi 35-40 van a számláján, gyakorlatilag azt kap meg amit akar. Én 27 éves vagyok, de nem költök 10 ezret havonta ruhára és sminkre, mégsem vagyok sem igénytelen sem koszos. Gondoldd át, mire költ és mennyit, mert ez qurva sok! L27
2010. jún. 23. 11:21
2010. jún. 23. 15:18
Én úgy gondolom,hogy aki megteheti,hogy ennyit adjon az miért ne adhatna?
És a bankrtya sokkal praktikusabb,hisz gondolj bele ha a pénzt lopják el akkor azt elkölti,de a bankártyát meg letiltja és ennyi.
Én 40ezret adnék,a 45 már sok.
Havi 40ezerből szerintem megfog 'élni' szabadon,bár 30-ból is kitudná hozzni,de ha megteheted miért ne??!
Szerintem ő egy olyan lány aki ezt megfogja becsülni,vagyis ebből amiket az édesanyja írt le az jött le nekem,hogy a lány nincs elszállva magától és ezután sem lesz.
2010. jún. 23. 16:08
44/66 A kérdező kommentje:
Kitűnő tanuló a lányom, szerintem ennyit megérdemel. Itt a nyár szeretne koncertekre és moziba menni, nem otthon ülni egész nap. Minden barátjának van rá pénze, én meg megtehetem, akkor miért ne adhatnám meg neki? Arra való a gyerekkor hogy kiélvezze. Havi 5000 ruhára nem sok, itt a nyár a tavalyi ruháit kinőtte, új fürdőruha kell, új strandpapucs és már ez sincs meg 5000ből. 5000 alapozóra kell, elég érzékeny bőre van az olcsóbbtól pattanásos lesz, és kipirosodik.
Ha úgyis azt vehet meg, amit akar, amikor akar, és amennyit akar, akkor miért kell keret? Ha bármit megtehet, akkor tegye is meg. Kapjon egy biankó csekket, aztán majd megbeszéljük, ha 30 éves lesz, és nem jön ki a fizetéséből, mert ott a rezsi meg a 4 gyerek... de hát kozmetikumon nem lehet spórolni, hiszen az alap, ugye? A te gyereked, annyit adsz, amennyit akarsz, de a véleményem nem változtatom meg. Korlátok nélkül az ember elszáll. Lehet kitűnő tanuló, ez ezen nem változtat. Gyereknek nem jár közel egy minimálbér ruhára és sminkre, ez a én véleményem. L27
2010. jún. 23. 20:42
nekem is az a véleményem, hogy kicsit kevesebbet kellene adni, mint amennyiből lazán elvan. az nem baj, ha néha megtapasztalja, hogy akármit nem vehet meg azonnal. nem lesz semmi baja, ha 1-2 héttel később vesz meg egy pólót...
ha meg nagyobb dolgot kell venni, drágábbat, pl télikabát. akkor arra adj külön.
2010. jún. 23. 21:09
Érdekes gondolkodás.A szülő feladata nem az,hogy megnevelje a gyerekét,hogy pontosan tudja és értse a pénz értékét?Jelenleg a lányod nem fogja megtanulni,hogy hogy kell bánni a pénzzel,csak azt fogja tudni,hogy a pénz az van,csak úgy van és telik mindenre,amit épp kigondol.Miért is?Azért mert fiatal?Később mi lesz?Ha nagyobb vágyai lesznek?Még egy fiatal se halt bele abba,ha spórolnia kellett valamire.Sőt!Jobban örült a saját pénzből vett,esetleg ne adj isten,munkával szerzett dolgoknak,mint annak,ami csak az ölébe pottyant.
2010. jún. 23. 21:48
Most irigykedem. Én minderre kapok 5000 Ft-ot (plusz havonta 3000ret kajára) xD
2010. jún. 23. 22:09
49/66 A kérdező kommentje:
Azért ne higgyétek hogy annyira el van kényeztetve. 4éve ugyanaz a telefonja van, még csak fényképező sincs rajta, hiába könyörög újért. Van vagy 3nadrágja és 2 pulcsija és öszvisz 1 cipője. De tényleg nagyon hamar elfogy az a pénz, hétvégén nem itthon eszik szóval elmegy péntek-szombat-vasárnap kb 2500 ft kajára. Ez egy hónapban kb 10ezer forint. Nem tudok hétvégén főzni, és egy gyorsétterem nagyon drága. Ha hétvégén el is akar menni valahova nem csak enni az is minimum 1000ft egy nap. Ez egy hónapban 8000ft.
Én 12/F vagyok és 40.000 ft-t kapok.szintén kártyára...
2010. jún. 24. 08:52
Kapcsolódó kérdések: