Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi pénzt adjak havonta a...

Mennyi pénzt adjak havonta a lányomnak?

Figyelt kérdés
Most úgy beszéltük meg, hogy lesz egy bankkártyája és minden hónapban kap rá pénzt. Ebből kell bérletet vennie, ha iskola van akkor ebédet fizetnie, koncertekre járnia és ruhát venni. A lányom 16éves. Mégis mennyi lenne az ideális? Azt akarom hogy ne szűkölködjön, de ne is legyen elkényeztetve.
2010. jún. 22. 19:27
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
73%
ha 30at adsz neki, akkor biztos lesz olyan hónap, amikor marad is belőle, és lesz olyan, amikor kevés lesz. azért ha olyan a lányod, hogy látod rajta, hogy spórol, komolyan veszi, de esetleg egyik hónapban több volt a kiadása, akkor ne legyél vele szigorú... ha kér pluszban pár ezret fontos dologra, akkor azért adjál. viszont télen kabát/csizma vásárlásnál biztos nem lesz ez a pénz elég.
2010. jún. 22. 20:28
 32/66 anonim ***** válasza:
46%
5000 ezer a kaja plusz 4000 a bérlet. reggelit, üditöt kell neki vennie vagy azt visz otthonról? mert ha azt is vesz arra lehet számolni még minden sulis napra kb 300-500 forintot ami akkor ha 20 nappal számoljuk is egy tizes de ha ezt nem kell akkor persze ezzel kevesebb. Minden hétvégre mondjuk 2000 mert hát mozi vagy buli az benne van ennyibe plusz smink cucc deok stb olyan 7500 és emellé még a ruhák kiegészitők stb stb 10000. Hát nekem ez igy 44500 lett de ha nincs neki reggeli akkor csak 35 ezer. Én 22 vagyok fősulis és nekem is kell kb ennyi én ebédre menüt eszek a campusba az 500 plusz a bérleteim nekem 5000 a többi meg úgy ahogy leirtam. Van h csomó marad a 45-ből de azt összespórol kirándulásra vagy drágáb ruhákra.
2010. jún. 22. 21:04
 33/66 anonim ***** válasza:
35%

Szia!

Szerintem nyugodtan adj Neki 40ezret. Ha belegondolsz, megveszi a bérletét, kifizeti a kajáját, megveszi a sminkcuccokat, feltölti a telefonját, és már ennek a fele odavan. Mivel az anyagi helyzeted is megengedi, miért ne? Ettől még nem lesz elkényeztetve, ennyit kap és kész, se többet, se kevesebbet. SZerintem ez nem is sok nem is kevés. Persze, egy kisebb bevételből élő családnak igen. Ráadásul 16 éves, gondolom imád vásárolni, barátnőkkel mozizni, beülni valahová pizza, fagyi, bevásárlóközpontokban csavarogni, ha tetszik neki valami, és még pénz is megvan rá, ( persze szigorúan az általad utalt pénz) miért ne venné meg? Ha én állnék jól anyagilag, én ennyit adnék Neki havonta.

2010. jún. 22. 21:09
 34/66 A kérdező kommentje:
Reggelit általában csinálok, havi 2-3szor kell magának vinnie.
2010. jún. 22. 21:10
 35/66 anonim ***** válasza:
35%
A fősulis lány vagyok a telefont nem is számoltam (nekem azt anyum fizeti családi számlás céges bonyolult valami:D:) Akkor szerintem simán mehet neki a 40-45. S ha okos lány tuti nem veri el a pénzt hanem spóról vele.
2010. jún. 22. 21:12
 36/66 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem is 40-45 ezer.

bérlet+kaja 10k

telefon mondjuk 7k (fogalmam sincs, mennyit telefonálnak a tinik és mennyiért, nekem előfizetéses van és gyakorlatilag soha nem használom.. szóval ez csak tipp)

smink 5k (és akkor ez a legalapabb)

parfum, dezodor, tusfürdő, sampon 5k (és az nagyon kevés)

--

ez csak eddig 27,000Ft, ezek az alap szükségletek:)

ruha 10k (ha mondjuk az ázsia centerbe megy ott ebből már vesz egy farmert, egy cipőt és egy felsőt, vagy kb öt felsőt)

1 pizzázás/kávézás/mozi kb 2k, és ha elmegy heti egyszer, akkor az máris 8k egy hónapban

---

Ez így már 45,000Ft és még csak heti egyszer szórakozott a barátaival... Marha drága mostanában szórakozni vagy kiruccanni valahova:(

2010. jún. 22. 23:27
 37/66 anonim ***** válasza:
61%

Szia! Bocs kicsit más de én nem adnék neki bankkártyát. Szerintem a legelső amit ellophatnak tőle. Egyébként is akkor legyen kártyája ha már Ő maga dolgozik.

Ami kell bérlet kaja megvenném és adnék neki heti szinten bizonyos összeget, ha kell ruhára is. Abból gazdálkodjon és tegyen el.

Szerintem 16 évesen ugy hogy egy pillanatot se dolgozott ne legyen bankkártyája 40.000 forinttal.

Kiderül elveszik megzsarolják ha elhagyja sok utánjárás.

Gondolod át!!

2010. jún. 22. 23:42
 38/66 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó, a készpénzt sokkal előbb ellopják, jobban, könnyebben hasznosítható. És miért vesztené el a kártyát? Csak azért, mert 16 éves nem szükségszerű, hogy egy idióta..
2010. jún. 22. 23:47
 39/66 A kérdező kommentje:
Hát ha ellopják a kártyáját letiltatja.. Amúgy meg nem szeret sok pénzzel járkálni a városban, és sok probléma volt belőle hogy kellett neki pénz én meg nem voltam itthon. Nem értem mi baj van ha van bankkártyája, amúgy is megkapná ezt a pénzt.
2010. jún. 23. 00:39
 40/66 A kérdező kommentje:
Nézd csak meg az OTP honlapját lehet már 7évesen is csináltatni. Na annak tényleg nem sok értelme van szerintem de 16évesen már azért mégis csak más.
2010. jún. 23. 00:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!