Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg sokat "várnék" el tőlük?

Tényleg sokat "várnék" el tőlük?

Figyelt kérdés

Két tini gyerekem van 16 lány 14 fiú.

Semmi extra dolgot nem szeretnék, csak annyit, hogy ha otthon vannak, (mint most szünetben)akkor ne kupira menjek haza, el legyen mosogatva, meg ilyen dolgok.

Tegnap a fiam nem evett,regg. mert nem volt idelye! csinálni magának egy szelet kenyeret.Az apjánál 3 kor ettek, aztán akkor amikor én haza mentem, és főztem.Olyan 7 ó körül,egy tányér levest.Iszonyat sovány..

Most is hívom őket milyen az idő otthon.Mondja a lányom, hogy el van borulva.De a ruhák kint vannak, ők meg elmentek az apjukhoz.

Tényleg sokat kérek hogy ezeket a dolgokat megcsinálják?

Olyan nehéz lett volna betenni azt a szárítót?

Még ő volt most megsértődve...

Rosszul eseik, hogy ennyire nem képesek.

Igaz én voltam az aki azt mondta mikor kicsik voltak, ti csak tanuljatok, hétvégén meg pihenjetek.

Ma már teljesen másképp csinálnám, az biztos.

2010. jún. 18. 09:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Megértelek anyuka nagyon,néha én is ilyen vagyok.

De rájöttem nagyon jó ha segitek mert anyának több ideje van rám.

Meg persze arra hogy ne mindig ő takaritson hanem pihejen.

És most jöttem rá a soraid olvasva hogy anyum is igy érezhetett.

Mondhatnám azt hogy köszönöm hogy felnyitottad a szemem

2010. jún. 18. 12:06
 12/21 anonim ***** válasza:
* pihenjen
2010. jún. 18. 12:07
 13/21 anonim ***** válasza:
elözö 13Ł
2010. jún. 18. 12:08
 14/21 A kérdező kommentje:

:D

Örülök, ha segíthetek, méha csak így ...

2010. jún. 18. 12:09
 15/21 anonim ***** válasza:

Legyél velük szigorúbb, ha nem fogadnak szót akkor

ne engedd őket buliba, vagy ne adj nekik zsebpénzt.

Beszéld meg az apjukkal hogy ők se nagyon pénzelje őket ha hozzá mennek kunyerálni.

2010. jún. 19. 05:30
 16/21 anonim ***** válasza:

"Igaz én voltam az aki azt mondta mikor kicsik voltak, ti csak tanuljatok, hétvégén meg pihenjetek."

Ezzel a mondatoddal nem teljesen értek egyet. Vagyis: nekem is mindig ezt mondta édesanyám, nem volt soha semmi dolgom akkor sem, amikor 2 munkahelyen dolgozott. Mégis megtettem amit kellett, mert szúrta a szememet a mosatlan, vagy nekem is érdekem volt, hogy ne ázzanak el a ruhák. Magam után pedig alap dolog, hogy el kell pakolni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekeidnek, nem kicsik már. A fiúval sajnos sokmindent nem tudsz kezdeni, mert kamaszodik és egyébként is fiú. Bízz rá mindennapra valami kis feladatot és esetleg tiltsd be neki a wow-ot amíg el nem készül. Legyél kicsit határozottabb, végtére is te vagy a felnőtt és ők a gyerekek.

Sok sikert!

2010. jún. 19. 10:33
 17/21 anonim ***** válasza:

Hát az én szüleim egész nap dolgoznak, 16 évesen én takarittam ki a lakásunkat, és főztem meg a vacsoránkat sokszor!

Ha széjelség van otthon és dolgozol már nem feltétleül a te szégyened hanem a 16 éves nagylányodnak a szégyene!

2010. jún. 20. 14:26
 18/21 anonim ***** válasza:
Én seggbe rúgnám mind a kettőt! Szinte felnőtt emberek, mért ilyen trehányak? Ők vannak otthon, ők esznek nekik is kellene elmosogatni meg összepakolni maguk után. Én 6-7 évesen már ebédet főztem apukámnak mire haza jött munkából. (jó nem nagy dolgokat krumpli levest, bundás kenyeret meg ilyesmit)Fel sem értem a gáztűzhelyet, sámlira álltam. Ha nem hallgatnak rád kényszerítsd rá őket, vagy megcsinálják vagy nem mennek sehová, nincs buli, nincs semmi, otthon ülnek a seggükön. Ne hogy már munka után hulla fáradtan neked kelljen két nagy szamár után takarítani! Az apjuk mit szól ehhez? Gondolom neki sem segítenek semmiben.
2010. jún. 21. 15:23
 19/21 A kérdező kommentje:
Vele/nála teljesen máshogy viselkednek.A lányomra számíthatok, a legnagyobb gond a fiúval van.Most is bagyon el vagyok keseredve, már sírok mióta haza jöttem.Nem a lányom dolga lenne őt helyre rakni, d emondanom sem kell, hogy az apja sz@rik az egészre,nem úgy volt, hogy a gyerekeket az apjuk ellen neveltem.Itt pont fordítv atörtént.A mai napig csak rosszakat mond rám, ő előttük is.Soha senki nem volt aki megtanítsa neki/k hogy tiszteld becsüld szeresd anyádat.
2010. jún. 21. 18:43
 20/21 anonim ***** válasza:
Hát akkor azért nem ér nekik a szavad semmit. Nagyon sajnállak mert erről te tényleg nem tehetsz. Ha szigorúbb lettél volna és már kicsi koruktól erre neveled őket akkor csak még jobban azt az érzést erősítetted volna bennük amit az apjuk sulykol beléjük, hogy rossz anya vagy. :S Ez a volt párod hibája. Nagyon jó lenne ha tudnál vele beszélni, hogy változtasson ezen mert ez a gyerekek rovására fog menni. Lehet, hogy rád haragszik, de legalább nézze a gyerekeket, neki sem lesz jó ha felnőttként majd nem tudnak megállni a saját lábukon.
2010. jún. 22. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!