Tényleg sokat "várnék" el tőlük?
Két tini gyerekem van 16 lány 14 fiú.
Semmi extra dolgot nem szeretnék, csak annyit, hogy ha otthon vannak, (mint most szünetben)akkor ne kupira menjek haza, el legyen mosogatva, meg ilyen dolgok.
Tegnap a fiam nem evett,regg. mert nem volt idelye! csinálni magának egy szelet kenyeret.Az apjánál 3 kor ettek, aztán akkor amikor én haza mentem, és főztem.Olyan 7 ó körül,egy tányér levest.Iszonyat sovány..
Most is hívom őket milyen az idő otthon.Mondja a lányom, hogy el van borulva.De a ruhák kint vannak, ők meg elmentek az apjukhoz.
Tényleg sokat kérek hogy ezeket a dolgokat megcsinálják?
Olyan nehéz lett volna betenni azt a szárítót?
Még ő volt most megsértődve...
Rosszul eseik, hogy ennyire nem képesek.
Igaz én voltam az aki azt mondta mikor kicsik voltak, ti csak tanuljatok, hétvégén meg pihenjetek.
Ma már teljesen másképp csinálnám, az biztos.
Megértelek anyuka nagyon,néha én is ilyen vagyok.
De rájöttem nagyon jó ha segitek mert anyának több ideje van rám.
Meg persze arra hogy ne mindig ő takaritson hanem pihejen.
És most jöttem rá a soraid olvasva hogy anyum is igy érezhetett.
Mondhatnám azt hogy köszönöm hogy felnyitottad a szemem
:D
Örülök, ha segíthetek, méha csak így ...
Legyél velük szigorúbb, ha nem fogadnak szót akkor
ne engedd őket buliba, vagy ne adj nekik zsebpénzt.
Beszéld meg az apjukkal hogy ők se nagyon pénzelje őket ha hozzá mennek kunyerálni.
"Igaz én voltam az aki azt mondta mikor kicsik voltak, ti csak tanuljatok, hétvégén meg pihenjetek."
Ezzel a mondatoddal nem teljesen értek egyet. Vagyis: nekem is mindig ezt mondta édesanyám, nem volt soha semmi dolgom akkor sem, amikor 2 munkahelyen dolgozott. Mégis megtettem amit kellett, mert szúrta a szememet a mosatlan, vagy nekem is érdekem volt, hogy ne ázzanak el a ruhák. Magam után pedig alap dolog, hogy el kell pakolni. Próbáld meg elmagyarázni a gyerekeidnek, nem kicsik már. A fiúval sajnos sokmindent nem tudsz kezdeni, mert kamaszodik és egyébként is fiú. Bízz rá mindennapra valami kis feladatot és esetleg tiltsd be neki a wow-ot amíg el nem készül. Legyél kicsit határozottabb, végtére is te vagy a felnőtt és ők a gyerekek.
Sok sikert!
Hát az én szüleim egész nap dolgoznak, 16 évesen én takarittam ki a lakásunkat, és főztem meg a vacsoránkat sokszor!
Ha széjelség van otthon és dolgozol már nem feltétleül a te szégyened hanem a 16 éves nagylányodnak a szégyene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!