Tényleg sokat "várnék" el tőlük?
Két tini gyerekem van 16 lány 14 fiú.
Semmi extra dolgot nem szeretnék, csak annyit, hogy ha otthon vannak, (mint most szünetben)akkor ne kupira menjek haza, el legyen mosogatva, meg ilyen dolgok.
Tegnap a fiam nem evett,regg. mert nem volt idelye! csinálni magának egy szelet kenyeret.Az apjánál 3 kor ettek, aztán akkor amikor én haza mentem, és főztem.Olyan 7 ó körül,egy tányér levest.Iszonyat sovány..
Most is hívom őket milyen az idő otthon.Mondja a lányom, hogy el van borulva.De a ruhák kint vannak, ők meg elmentek az apjukhoz.
Tényleg sokat kérek hogy ezeket a dolgokat megcsinálják?
Olyan nehéz lett volna betenni azt a szárítót?
Még ő volt most megsértődve...
Rosszul eseik, hogy ennyire nem képesek.
Igaz én voltam az aki azt mondta mikor kicsik voltak, ti csak tanuljatok, hétvégén meg pihenjetek.
Ma már teljesen másképp csinálnám, az biztos.
Az a baj, hogy én is ilyen vagyok (és voltam is mindig), mint a te gyerekeid. Mondjuk én nem csak lustaságból, hanem szórakozottságból is. Ha pl. kért vmit anya, volt, hogy szimplán elfelejtettem megcsinálni. És nem azért, mert nem akartam segíteni, csak kiment a fejemből (persze ezt ő sosem hitte el).
És az a helyzet, hogy kb két hete jöttem rá, hogy mekkora nehézségekkel jár egy háztartás vezetése. Anyum a barátjával ugyanis 2 hétre elment nyaralni. Nem ez az első alkalom, de most először alakult úgy, hogy tök egyedül vagyok egy nagy lakásra (3,5 szoba + konyha, fürdő, wc erkély). Szóval ha nem akarok kupit magam körül kénytelen vagyok én mosni, főzni, mosogatni, takarítani. Iszonyat nehéz, és kezdem megérteni, és átérezni anyukám helyzetét.
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, csak gondoltam hátha építő jellegű lesz, ha hallasz egy véleményt a 'másik' oldalról is. Lehet, hogy a te esetedben is azt lenne a megoldás, ha elmennél egy- két hétre valamerre egyedül.
19/L
én az előbb írtam 1 hosszú szöveget de véletlenül kilépett most rövid leszek:nem vársz el sokat tőlük,tőlem itthon többet várnak el,és van hogy meg sem köszönik,a gyerekeid már nem kicsik,(főleg a lány nem)és ennyi idős fejjel igazán megérthetné hogy valamit kellene segíteni.Sokszor van hogy mikor valamit kihagyok(pl:ruhák beszedése)akkor anyám kérdezi h mit csináltam eddig meg minden hülyeség és a többit észre sem veszi,szóval ha mindent megcsinálok meg se köszöni,ha vmit kihagyok rögtön észreveszi,de amikor én itthon vok,rend van,amikor ő van itthon akkor meg kupi...de még jó hogy apa legalább figyel rám/ránk
azt hogy rövid leszek,hát...mind1
remélem segíthettem 1 kicsit
egy 13 éves LÁNY
Mindkettőtöknek köszönöm a választ.
A lányom szokott segíteni, porszívózik, elmosogat.
mindig megköszönöm, ha valamit megcsinál.össze szedi a ruhákat, stb...
de a fiú iszonyat lusta.Márcsak azért is szeretnék ezen változtatni, hogy a leendő barátjői, felesége (tudom tudom messze van még)Ne mondja majd azt, hogy anyád nerm tanított meg semmire sem?!?!
Vagy már el vagyok vele késve?
Lehet hogy még nem vagy elkésve semmivel..próbálj meg szigorúbb lenni,pl:1 csak egy dologra kérd meg (h nehogy azt mondja h olyan sok munkája van)és ha megcsinálja akkor fokozatosan vidd feljebb a lécet,akkor már unni fogja,és utána lehet hogy 1-2 dolgot magától is megcsinál majd kérés nélkül,mert nem szeretne sokat...a bátyámnál bevált:)
De ha ez sem jön be,beszélgess vele,mondd meg neki hogy nem örülsz neki hogy ilyen,vagy pl:ne rakj rendet a lakásban és ha át szeretné hívni 1 barátját és nem akar szégyenkezni,akkor rakjon rendet ő...egyébként 1-ik unokaöcsém is nagyon lusta,semmit nem csinál,és az anyja ráadásul beteg és ők ott vannak 3-an tesók...:S és nem képes semmire,hogy ne a beteg anyjának kelljen..szánalmas nem??!
De az...Szomorú, hogy még a beteg anyját se veszi figyelembe.
Már beszéltem vele, elmondtam/mondom, kérek, szépen, csúnyán...semmi.
Tegnap is az a nyamvadt mosogatás....áááá iszonyat!
Mondtam nekik osszák be egyok nep egyikőjük másik nap másikójuk mosogat.A lány be is tartja, d eafiú...?!?!neki milliószor mondani kell, hogy végre hozzá fogjon.
büntetés?nem lehet ennyire ilyen...akkor lehet hogy ő már ilyen lesz később is,vagy később még érettebb lesz és meg fogja érteni,lehet most még nem érti,vagy nem akarja érteni,hogy dolgozni,segíteni meg kell tanulni..:)
és jó tanuló?:D
Jó.Felvették most oda ahová elsőnek jelentkezett, arra a szakra, amit elsőnek jelölt meg.
de a tanulás is ilyen...
egy példa.Egyik héten mondom neki:Mikor fogsz tanulni?Már este 1/2 9 volt.Majd...mondom neki akkor legalább pakolj be, és végre menj fürödni...Bepakolt, elment fürödni.
Mondom neki, és mikor tanulsz?
erre az volt a válasza, hogy te mondtad, hogy csak pakoljak be...
Szemtelen, és nem érzi a szavai súlyát.Sokszor a lányom is rá szól, hogy vegyen vissza.
Büntetés, a gép, játék eltiltása, akár hetekig is.
de egy másik példa.A haverja átszokott jönni és akkor együtt wow-oznak.Erre mondja a lányom, hogy az meg otthon el van tiltva...Mondtam neki akkor ide se jöjjön wow-ozni. mert szólok az anyjának.
Nah, ilyenek.
Köszönöm:)
igazából csak anya ilyen,de van hogy apu is apróságokon felhúzza magát,amit megértek mert sok gondunk van,és csak apa idegeskedik a számlákon-akár,de anyát nem érdekli,de van h sokszor teljesen igazságtalan amiért leszidnak,pedig nem is az én hibám...De próbálok segíteni,mert tudom hogy ha kevesebb gondja lenne mindenkinek,akkor mindenkinek jobb kedve lenne.-nekem is:)
Hát, igen..a gondért senkinek nem kell a szomszédba menni.sajnos.Pedig ha nem lennének enyagi gondog, minden, de minden sokkal nyugisabb lenne.
Több időnek kellene jutni a családon belül egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!