Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Mit tennétek ha ezt...

Szülők! Mit tennétek ha ezt csinálná veletek a 15 éves kamasz lányotok?

Figyelt kérdés

Elszökött itthonról és egy levelet hagyott itthon. A következőt írta:

"Kedves Anya és Apa!

Ne aggódjatok biztos helyre mentem. Egyedüllétre van szükségem és elegem van már abból, hogy követtetek és mindent kell tudjatok. Nagyon szeretlek ed nem bírom már tovább. Ha bíztok bennem, akkor békén hagytok és nem kerestek. Sajnálom, de úgy tűnik másképp nem tudom megértetni, hogy több magánéletre van szükségem és, hogy bízhattok bennem. Pár nap múlva jövök, ne akadjatok ki."

ui. A telefonja ki van kapcsolva.

2010. jún. 16. 21:36
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Hazajött és nyugodtan megbeszéltük. Nagyon megkönnyebbültünk.
2010. jún. 17. 22:16
 22/30 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem a lehető legjobbat tetted!
2010. jún. 19. 21:15
 23/30 anonim ***** válasza:
71%
Bizony,oka biztos volt rá.Én megbíznék benne,hagynám,hogy ott legyen,ahol akar,de mikor hazajön,akkor finoman számon kérném,hogy hol és kivel volt(biztos helyen!),és hogy hol tudott egyedül lenni.Aztán utána elmondanám neki,hogy mennyire szeretem,és megkérném,hogy többet ne menjen el,hanem mindig szóljon,hogy mit változtassak magamon és az apján,és elmondanám neki,hogy legközelebb nem lesz oka rá,hogy elmenjen.Ha hibázok,akkor szóljon nekem,és én próbálok normális keretek között megengedni neki dolgokat,amiket eddig nem engedtem meg neki,és nem kutakodnék utána egy percig sem,sőt a pasizást is megengedném neki!Mertha tiltod,akkor annál jobban csinálja!
2010. jún. 19. 21:54
 24/30 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ez egyfajta jelzés akart lenni felétek, hogy valamit rosszul csináltok és mivel nem ért el nálatok szép szóval semmit, kéntelennek érezte ezt a drasztikus lépést megtenni. Mondjuk attól még nem helyes, de talán kicsit érthetőbb. A lényeg hogy ezután nagyon sokat kell beszélgetnetek vele.
2010. jún. 19. 22:16
 25/30 Vilcsianyuja ***** válasza:
31%
Nem tehetek róla, de nem tudom megérteni a lányotokat. Sose tudtam volna megcsinálni anyámmal, hogy lelépek szó nélkül, mert irtózatos fájdalmat okoznék neki. ez nem "szülőnevelési" módszer, hanem a ti érzéseitek totális figyelmen kívül hagyása. nem hinném, hogy ti is tojtok a lányotok érzéseire, hogy így kellene viszonoznia. a lányotokban nulla empátia van irántatok. már bocs. tudom, nem kellemes egy szülőnek, ha rossz véleménnyel vannak a gyermekéről. mindenesetre mutassátok meg neki a válaszokat. töprengjen el.
2010. jún. 19. 23:20
 26/30 anonim válasza:
100%
Egy leány 15évesen van a toppon. Szóval semmiképp nem drasztikus módon, de elég komolyan el kell beszélgetni a dolgok menetéről. 15 évesen már elég sok hobbi, sport és egyéb tevékenységgel lehet csillapítani a hormonokon. Ha a beszélgetés nem megy, akkor mindenképp pszichológus mert ez nem normális.
2010. jún. 20. 02:06
 27/30 anonim ***** válasza:
50%

Túl vagytok rajta, épségben meglett, ez a legfontosabb.

De azért én azt is átgondolnám, hogy vajon most nem kapott-e lovat maga alá azzal, hogy egy ilyen tett semmilyen módon nem lett megtorolva. Eztán gyakorlatilag úgy rángathat titetek, ahogy akar. Ha valami nem tetszik, elég csak kilátásba helyeznie, hogy megint lelép egy-két napra (ha a sarkatokra álltok, legfeljebb meg is teszi, hiszen nincs következménye) és máris minden úgy lesz, ahogyan a kisasszony óhajtja.

Én megbüntettem volna, de lehet, hogy elég ijesztő lett volna a számára az is, ha a rendőrség hozza haza valamelyik barátjától, barátnőjétől. Az ilyenkorú tinik még nagyon komolyan veszik a rendőrséget. Talán attól ráébredt volna, hogy otthon van a helye, nem megfelelően viselkedett.

Borzasztó nehéz okosnak lenni a gyermeknevelésben. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb tanácsot valahol mindnyájunk hozzászólásának összegyúrásából nyered.

2010. jún. 20. 11:16
 28/30 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem nagyon dedosan kezelték a gyereket. De ha haza jön ne ez legyen az első: Jaj picim mennyire agodtunk érted!

Hanem rögtön szidják le!

2010. jún. 21. 07:49
 29/30 anonim válasza:
38%

úgy nyakonvágnám,hogy a villanykarókkal köszöntené föl a trafóházat abban biztos lehetne!

nem vagyok a verés ,és a szidás híve ,de ez azért túl megy minden határon..nem olyan nagylány ő hogy neki ilyenféle magánélete legyen..persze kell is hogy legyen neki,de nem ilyen módon!

2010. júl. 19. 12:36
 30/30 anonim ***** válasza:
66%

én is csináltam ilyeneket, de 1hét után mentem haza..addig "kitomboltam" magam :)

-shadow-

2010. aug. 9. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!