Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Mit tennétek ha ezt...

Szülők! Mit tennétek ha ezt csinálná veletek a 15 éves kamasz lányotok?

Figyelt kérdés

Elszökött itthonról és egy levelet hagyott itthon. A következőt írta:

"Kedves Anya és Apa!

Ne aggódjatok biztos helyre mentem. Egyedüllétre van szükségem és elegem van már abból, hogy követtetek és mindent kell tudjatok. Nagyon szeretlek ed nem bírom már tovább. Ha bíztok bennem, akkor békén hagytok és nem kerestek. Sajnálom, de úgy tűnik másképp nem tudom megértetni, hogy több magánéletre van szükségem és, hogy bízhattok bennem. Pár nap múlva jövök, ne akadjatok ki."

ui. A telefonja ki van kapcsolva.

2010. jún. 16. 21:36
1 2 3
 11/30 Vilcsianyuja ***** válasza:
77%
még kiskorú és ti feleltek érte, a tetteiért. én hívnám a rendőrséget. mi van, ha nem kerül elő "pár nap" múlva, és tényleg be kell jelentenetek az eltűnését, és megkérdezik, mikor tűnt el? hogyan nézel a rendőr szemébe, hogy x napig ültél a babérjaidon? bizalom ide-oda, a 15 éves lányod túlzottan önállósította magát! ha túl szigorúan fogjátok, hát beszélje meg veletek, de ne lépjen le csak úgy "pár napra"!
2010. jún. 16. 22:25
 12/30 anonim ***** válasza:
74%

Kamasz révén nagyon is meg tudom érteni a lányodat. Nyilván tényleg őrültség, amit csinált, de a felnőttek sosem veszik észre a szelídebb módszereket. És ha a lányod hazamegy, és megbünteted, akkor még rosszabb lesz a helyzet. Azt írja, biztos helyre ment. Hagyj neki egy kis nyugtot, míg újra bele nem másztok az életébe.

Tudom.. kamasz fejjel, élettapasztalatok nélkül mekkora hülyeségeket pofázok most, de sajnos a szülők nem látják azt, amit látniuk kéne. Annyi ilyet láttam már...

L/16

2010. jún. 16. 23:11
 13/30 anonim ***** válasza:
29%

Ezek a mai fiatalok túl sok mindent engednek már meg maguknak. A szülők keresik a pénzt, hogy meg tudjanak élni és ez a köszönet! A mostani fiataloknak sokkal többet engednek meg a szülők is, mint ezelőtt akár öt évvel. Toleránsabbak, de ezt észre sem veszik a tinik, mert csak a rosszat látják, hogy belegázolnak a magánéletükbe.

Biztos, hogy pasi van a dologban, mert már ilyenkor minden jötmenttel lefekszenek és támogatja pénzelis, várhatóan nem fog éhezni.

Csak nehogy valami hülyeséget csináljon! Azonnal jelentsd a rendőrségen az eltünését!

2010. jún. 16. 23:47
 14/30 anonim ***** válasza:
93%
Ő maga írta, hogy máshogy nem tudta megértetni veletek azt, hogy több magánéletre van szüksége. Ha egyébként felelősségteljes -és annak hangzik, mert nem azt írta, hogy világgá megy, hanem, hogy pár nap múlva jön- akkor várd meg amíg visszajön, és gondolkozz azon, hogy mit csinálhatnál ezentúl jobban.
2010. jún. 16. 23:47
 15/30 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem szimplán egyedül akar lenni, és vlégiggondolni a dolgokat. Olyan ez mint amikor megromlott a hazásságod, de még szereted a másikat. Vissza fog jönni. Ha visszajött, semmiképpen ne verd meg, azzal csak végképp tönkreteszed a kapcsolatotokat. Nem tudom mennyire telepedtetetek rá, de bármennyire is, ez neki sok. Azt szeretmné, ha önállóbb lehetne, ha jobban megbíznátok benne. Mindenképpen beszéljétek ezt meg
2010. jún. 17. 00:50
 16/30 anonim ***** válasza:
30%

Az elso gondolatom az volt, hogy ugy tarkon vagnam, hogy visszapattan a falrol. Eleg fiatal vagyok meg, ugyhogy meg tudom erteni a lany nezopontjat, es aterzem milyen az, ha a szulok tulsagosan ratelepednek. Viszont elkepeszt, hogy megengedi ezt maganak, nem azert, mert meg "csak" 15 eves, hanem mert egyutt el valakikkel, akikkel torodik es akik torodnek vele, ilyen szituaciokban az ember nem lep le csak ugy napokra. Ha egy ferj/feleseggel tenne ugyanezt a hazastarsa, ez ugyanennire felhaborito lenne.

Szerintem probaljatok meg meghallgatni, hivjatok vegig a baratai szuleit (NE a rendorseget), dolgozzatok ki egyutt egy megoldast a problemara, de azert erezze a tette sulyat. En szemely szerint megbuntetnem, nem azert, mert tobb szabadsagot akart, hanem mert olyat tett, amit egy erett gondolkodasu felnott sem tesz.

17/L

2010. jún. 17. 03:55
 17/30 anonim ***** válasza:
60%

Amennyiben felelős szülőknek érzitek magatokat, irány a rendőrség! Mi az, hogy nem akartok rendőrségre menni? Már bocsánat, de milyen szülő az ilyen? Ha az én lányom csinálta volna ezt, az első az lenne, hogy bejelenteném a rendőrségen az eltűnését, még akkor is, ha nagyjából sejtem, hol lehet. Másodszor pedig magamba néznék, hogy vajon mit ronthattam el a nevelésében.

Bocs, ha szókimondó voltam. Lehet lepontozni...

25L

2010. jún. 17. 07:41
 18/30 anonim ***** válasza:
66%

Rendőrség...már igy is furán fognak nézni,h eddig miért nem lett bejelentve...fényképet is vinni kell...

lehet h amugy felelősség teljesde ki tudja mi történhet vele...már nem olyan a világ mint 20 éve...

2010. jún. 17. 08:56
 19/30 anonim ***** válasza:
55%
Minden kamasz ilyen, úgy érzi a szülei a legnagyobb ellenségek, nem tudom, hogy a kérdező szülők milyen nagy hibát követtek volna el, szerintem semmi különöset, ha egy 15 éves kicsilányt zavar, hogy esetleg nem mehet akárhova és időre haza kell menni, azt is be kell jelenteni hova ment mit csinált, közlöm vele, hogy értelmes, törődő szülőknél ez a normális. Én már 20 felett vagyok, engedélyt nem kell kérnem de mivel egy házban lakunk természetesen engem is megkérdeznek hova meddig merre és nem ellenőrzés céljából, hanem azért ha bármi kell vagy baj van, valaki tudjon hol keresni, ez így természetes, ha erről is szó van elmagyaráznám ezt a leányzónak. Ha én elszöktem volna, biztos akkora pofont kaptam volna, hogy többet el nem merek menni sehova és őszintén igazuk is lett volna, 15 évesen bár mindenki nagy felnőttnek hiszi magát, valójában a tojáshéj a seggén. Úgyhogy körbetelefonálni ismerősöket, ha más nem, marad rendőrség, otthon tessék elbeszélgetni, ha pofozni nem is, és valami büntetés mindenképp, tanulja meg ez nem játék.
2010. jún. 17. 11:36
 20/30 anonim ***** válasza:
29%
megfojtanám egy kanál vizben XD
2010. jún. 17. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!