Szülők ti meghallgatnátok türelemmel ha a 14 éves lányotok a csernobli robbanásról mesélne nektek vagy bolygókról, naprendszerről?
Igaza van, mégis kihez kéne fordulnia? Szomszéd bácsihoz? Ha meg csatlakozik egy szektához vagy ott hagy téged egy jobb hallgatóközönségért, akkor meg te leszel megsértődve.
végy erőt magadon és hallgasd meg, hátha tanulsz tőle valamit. Nem szégyen ez, még ennyi idős korban sem. Egy gyerekkel nemcsak addig kell foglalkozni, amíg totyogós, sőt most kéne igazán. itt lehet legjobban elszúrni egy szülő-gyerek kapcsolatot és itt csúszik félre sok fiatal. mert könnyen talál ám megfelelőbb hallgatóközönséget és akkor már késő bánat. Tudod már a kishercegben bent volt, felelős vagy azért, akit megszelídítettél. És ez hozzá tartozik a szülői feladatokhoz.
Én anyám is ezt csinálja... Elkezdek valami olyasmiről beszélni,amit nem rég olvastam(Csernobil,atombomba készítése,vallások,evolúció) a válasz "bocs,de ez engem nem igazán érdekel". A vicc,hogy a legtöbb anya (környezetemben) arról panaszkodik,hogy nem akar velük beszélni a lánya/fia semmiről... Nem tudom miért olyan fájó teregetés közben nem elhajtani a gyereket. De amikor az anyám beszél valami olyanról,ami engem nem igazán érdekel meghallgatom mert az anyám és nem árt ha tájékozódik az ember minden téren.
L/15
gyerekkoromban én is állandóan meséltem mindenkinek mindenről, és akkor nem nagyon figyelt rám senki. most pedig ha valamit mondok, mindig elhadarom, mert azt hiszem hogy senki se figyel rám, ha valamit hosszan mesélek. úgyhogy inkább egy szusszra mondok mindent =/ ez sajna berögzült, de mostanában lassabban beszélek :D
szóval inkább hallgasd meg, még ha nem is érted mit mond vagy ha nem érdekel egyátalán, akkor is hallgasd meg... elhiszem hogy a szülők fáradtak és néha nincs kedvük a gyerekükhöz, de akkor is nagyon fontos az egymás közötti kommunkáció.. és nem utolsó sorban ő a lányod, nem vmi ismeretlen... 17/L
Az én lányom néha,olyan témákat hozz fel,hogy bután állok ott és kérdezem magamban :'ezeket honnan veszi?,most csináljak úgy,mint ha érteném is?"
Általában az lesz a vége,hogy 1 órán át beszélünk róla és végig úgy csinálok,mintha teljes profizmusom lenne a témában és a lányom megszólal a végén:
"na anyu mostmár érted??máskor az elején szólj,hogy nem érdekel a téma" :)
Aranyos.
Igazából barátnőim lányai olyanok,hogy alig beszélnek egymással satöbbi-satöbbi.
Ezért örülök ha felvet bármilyen témát.
Mivel magam osztom be a munkaidőmet a férjemnek pedig jó a munkabeosztása és bármikor eljöhet a munkahelyről így elég nyugottak az otthoni helyzetek így türelmes vagyok és kipihetn,de sajnos egyre több családban van az,hogy éjjel nappal dolgoznak a szülők meg persze a pénz és feszült otthon a levegő,csak ezt egy gyerek nem feltétlen fogja úgy átlátni ahogy kéne.
Próbálj te témákat felvetni ami mindketőtöket érdekel,hátha több sikerrel fog járni a lányod :)
én elhallgatnám órákig!!!!!
Jó lenne, ha érdekelné ez a téma, boldog lennék!!!
Még a dínókat is csípem!!! :)
Még csak 11 hónapos a babám, remélem ilyen okos lesz mint a te lányod, és nem csak az emo, meg a disco....mint a mai fiatalok...
mi lesz még mire ő annyi idős lesz, bele sem merek gondolni.....!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!