Szülők ti meghallgatnátok türelemmel ha a 14 éves lányotok a csernobli robbanásról mesélne nektek vagy bolygókról, naprendszerről?
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 02-27 18:07
De :D:D:DXDDDD
Az én anyám soha semmire nem volt kíváncsi. Akármit akartam mesélni, arra nem volt képes, hogy 5 percig meghallgasson, csak elhajtott azzal a szöveggel, hogy őt ez nem érdekli, úgysem ért hozzá és miegyéb.
Egy idő múlva már nem is kerestem a társaságát. De semmivel kapcsolatban, mert olyan sokszor tett arra, amit mondok, hogy a lelkem mélyén megbántott, és amúgy is felesleges lett volna, úgysem hallgatott volna meg.
Ma már szinte nem is beszélünk. Ne juss erre a sorsra.
Kedves Szülő!
Vegyél erőt Magadon és igenis, hallgasd meg a Lányodat!!!
A mai tinik többségét a Lányod által kedvelt témák abszolút nem érdeklik, örülj, hogy ilyen érdeklődő, okos gyermeked van! Annak jobban örülnél, ha csak a diszkó, a pia vagy éppen a drog érdekelné?
Egy kamasznak a legnagyobb segítség ezekben a nehéz években, hogy ha a szülei mellette vannak, támogatják, meghallgatják! Ha ezt nem kapja meg, könnyen az olyan dolgok felé fordul, amelyeknek visszafordíthatatlan következményei lesznek (pl. cigi, ivás, narkó, szex).
Ha meghallgatod és esetleg hozzá is szólsz a témához, nagyon fog örülni, mert ez számára egy elismerés!
És ne feledd, hogy ha így teszel, az olyan dolgokat is meg fogja osztani Veled, amikről egy kamasz általában nem szívesen beszél a szüleivel...most kell kiépítened a bizalmat a Lányod és Közted, és ez kitűnő alkalom erre!
26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!