Mit tudok tenni, ha a szüleim nem engedik?
Hát nézd, nem tudom milyen az anyagi helyzetetek, lehet hogy anyukád azért próbál nem foglalkozni a dologgal, mert nem akar erre költeni... Mert valóban nem ingyen csinálják, sajnos.
De ha szeret téged, (és remélhetőleg szeret), akkor meg kell értenie, hogy ez neked fontos... Egyszer ülj le vele, és nyugodtan beszéljétek meg, hogy te miért szeretnéd ezt. Érvelhetsz azzal is, hogy ez nem valami hülyeség, nem olyan, mintha a legújabb, méregdrága mobilt akarnád megvenni, hogy felvágj vele...
Én 13 vagyok, nekem is borzalmasan néznek ki a fogaim, és nem mondhatni, hogy sok fölösleges pénzünk lenne,de már lassan egy éve van fogszabályzóm, és azért nem mentünk csődbe.
Mondjuk nekem nem is kellett győzködnöm anyát, sőt, fordítva történt a dolog, de már örülök, hogy belementem, bízok benne, hogy a végeredmény szép lesz, és megérte.
Szóval hajrá, meg kell értenie téged!
Ragaszkodj hozzá továbbra is és akkor látják, hogy te ezt tényleg akarod és nem csak egy hóbort. Kérd ezt szülinapodra vagy névnapodra vagy karácsonyra és ajánld fel a szüleidnek, hogy te is beszállsz a költségekbe a zsebpénzeddel! Ha látják milyen kitartóan akarod biztos segítenek a problémádon! Néha a szülő nem veszi komolyan a kamasz gyerek gondjait ezért kell neked kitartóan próbálkoznod!
Sok sikert!
A fogszabályozás az SZTK-ban 18 éves korig ingyenes. Én csak bíztatni tudlak, hogy magad menj el, 14 éves korod felett szerintem már mehetsz egyedül is, de ha mégsem, egy próbát megér. Tényleg nem kell fizetni érte, ha a rendelőintézetbe mész és nem magán orvoshoz, igaz, így nem válogathatsz, hogy milyen színű fogszabályzót szeretnél, de legalább a fogaid rendben lesznek.
Én is hasonlóképp jártam anno, mint te, anyukám nem igazán törődött ezzel, no meg én sem, csak nekem 19 éves koromban jutott eszembe, hogy meg kéne csináltatni a fogaimat. Akkor mondta a doki, hogy 18 éves korig lett volna ingyenes, felette kb 100-150 ezer most.
24L
Uh..nekem is van szabályzóm!
nekem hála Istennek nem kellett könyörögnöm! Osztálytársam is szép,meg minden,de neki valami nagyon csúnyák a fogai,előre állnak neki nagyon! De az összes!
Amúgy nem tudom milyen az anyagi helyzetetek,de szerintem mondd meg a szüleidnek,hogy ez kihathat a felnőtt korodra,és mondd azt is,hogy csúfolnak téged! Nem kell hogy pontosan így legyen..Vagy mondd azt,hogy egy fogorvos mondta hogy kéne csináltatni,amúgy keresztszülők,nagymami?
Sok sikert!
Írj ha van valami változás,de szurkolok!:)
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!